fbpx

2 vragen die je als autodealer moet stellen

De auto-industrie heeft zich het afgelopen decennium snel ontwikkeld. De groei in technologie, innovatie en media, heeft zo’n sterk effect gehad dat 60% van de autokopers nu vooronderzoek online doet. In dit artikel beantwoorden wij de twee belangrijkste vragen die je als autodealer moet stellen.

De auto-industrie heeft zich het afgelopen decennium snel ontwikkeld. De groei in technologie, innovatie en media, heeft zo’n sterk effect gehad dat 60% van de autokopers nu vooronderzoek online doet. Volgens een nieuwe onderzoek van Deloitte, vonden er maar 17 van de 4.002 respondenten (99%) het proces om een auto te kopen leuk. In dit artikel beantwoorden wij de twee belangrijkste vragen die je als autodealer moet stellen.

 

Welke ervaringen verwachten jouw klanten?

Door de digitaliserings golf kunnen consumenten profiteren van lagere overstapkosten, hebben ze een overvloed aan informatie binnen handbereik en hogere standaarden. Deze factoren vormen een uitdaging voor bedrijven die werken met schaal-, efficiëntie- en productgerichte businessmodellen. Tegenwoordig vergelijken klanten hun koopervaringen. Dit doen ze met verschillende industrieën en is de term ‘zo doen wij het al jaren’ niet meer van deze tijd. Daarnaast zullen de demografische trends deze ontwikkelingen alleen maar verergeren. Generation Y-chauffeurs die een auto willen aanschaffen hechten drie keer meer waarde aan de klantervaring dan aan het ontwerp van een auto. Dealers moeten hierdoor hun inspanningen verdubbelen om een onvergetelijke klantervaringen te creëren.

Grote hoeveelheden voertuigen worden opgeslagen bij dealers en vervolgens is het de taak van de verkoper, die op commissie werkt, om de winst te maximaliseren. De klanten van vandaag eisen steeds vaker om persoonlijke ervaringen en ze zijn meer dan ooit bereid om retailers die tekortschieten, achter te laten.

De focus verleggen naar individuele klantbehoeften en relatiemanagement zijn tegenwoordig essentieel voor dealers. Terwijl velen de uitdaging aangaan, is er nog een lange weg te gaan. Om precies te zijn geven veel dealers aan dat ze gewoon doorgaan met de gang van zaken, omdat ze de de veranderingen nog niet helemaal begrijpen. (Deloitte, 2018)

 

Welke concrete acties kun je nu nemen?

Creëer een omnichannel-ervaring

Met omnichannel wordt bedoeld dat jouw fysieke dealer gekoppeld is aan de online wereld. Dit houdt in, bijvoorbeeld, dat wanneer een klant stappen doorloopt om een auto aan te schaffen op jouw website en vervolgens aankomt bij een dealer, dat jullie makkelijk kunnen nagaan wat de klant al heeft ingevuld. Hierdoor wordt het makkelijk om een persoonlijke ervaring aan te bieden.

Helaas wordt een auto kopen wel eens geassocieerd met ondoorzichtige prijs- en financieringsmogelijkheden, een tijdrovend onderzoeks- en inkoopproces en een ‘one-size-fits’ all aanpak voor individuele klanten.

Met het oog hierop moet je:

  • jouw consument betrekken tijdens de onderzoeksfase met gerichte, persoonlijke digitale reclame;
  • gebruik maken van online mogelijkheden, zoals het alvast machtigen van de financiën, om de transactie voor het kopen van auto’s te versnellen;
  • en zoeken naar innovatieve manieren om de ervaring te verbeteren.

Het is opmerkelijk dat sommige dealers dit al proberen, maar dat ze vervolgens gegevens die ze tijdens de klantonderzoek fase verzamelen, niet gebruiken om klantervaringen te personaliseren.

 

 

Word vertrouwde beheerders van klantgegevens

Waarde wordt gecreëerd naarmate je klantgegevens verzamelt, analyseert en erop handelt. Bedrijven zullen bijvoorbeeld op zoek zijn naar connected-car data om garantie- en andere onderhouds- of service kwesties te voorspellen, te beperken en te voorkomen. Een soortgelijke oplossing hebben we gemaakt voor Hitachi Capital Mobility, voorheen Noordlease.

De applicatie die wij hebben mogen ontwikkelen voor Hitachi Capital Mobility maakt het mogelijk om:

  • gemakkelijk te zoeken en navigeren naar nabijgelegen, goedkope tankstations;
  • met één druk op de knop een onderhoudsafspraak in te plannen bij een garage of dealer in de buurt;
  • inzicht te krijgen in handige persoonlijke gegevens zoals het brandstofverbruik, fiscale waarde, bijtelling, en onderhoudshistorie;
  • bekeuringen te ontvangen en direct schade te melden bij diverse hulpinstanties.

Belangrijk is dat jouw klanten het gevoel krijgen dat er extra waarde aangeboden kan worden wanneer ze deze gegevens inleveren.  

 

Upgrade jouw back-end en consument gerichte technologie

Om voorop te blijven, moeten dealers een gestroomlijnde omnichannel ervaring aanbieden. Dealers moeten hun informatie beter integreren, wat ervoor gaat zorgen dat je jouw digitale marketing strategie en winkel ervaring kunt verweven.

Het klinkt nog een beetje ver weg, maar de basis is haalbaar. Volgens ons is de basis dat jouw software met elkaar spreekt. Als dealer moet je geen tijd verspillen aan het bewerken van klantgegevens binnen verschillende softwarepakketten. Gebruik je als dealer verschillende systemen die niet verbonden zijn met elkaar en kost het veel tijd om beschikbare gegevens/data op verschillende plekken te krijgen? Beeproger kan deze software aan elkaar koppelen, zodat je meer tijd hebt voor jouw klant.  

Laat jouw contactgegevens achter en vertel ons wat wij voor je kunnen betekenen. Wij gaan graag met je in gesprek!

 

Bron: https://www2.deloitte.com/insights/us/en/focus/future-of-mobility/automotive-retail-industry-mobility-ecosystems.html

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent