Innovatie, digitalisering, transitie – deze woorden vliegen je waarschijnlijk geregeld om de oren. Maar wat houdt het precies in? En hoe kun je dit toepassen binnen jouw organisatie? En waar kan je laagdrempelig informatie vinden over deze onderwerpen om te zien of het überhaupt iets is, wat past binnen jullie bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen? Om je hierin te helpen, schrijven wij meerdere blogs per jaar. Dan moet je denken aan blogs over innoveren om te concurreren, wat zorgt voor een succesvolle transformatie en wat digitalisering voor een organisatie kan betekenen. Ben je echter meer auditief ingesteld, dan kan een podcast ook een goede informatiebron zijn. Daarom hebben wij drie podcasts over digitaliseren hier op een rijtje gezet.

1. NLdigital: Hoe versnellen we de digitalisering van het MKB?

In deze aflevering van NLdigital, de podcast van het Ministerie van Digitale Zaken, gaan de hosts in gesprek met Jacco, voorzitter van MKB-Nederland. Ze bespreken welke impact digitalisering kan hebben op de MKB. Ook kijken ze naar voorlopers en hoe belangrijk het is om op tijd met digitalisering te beginnen. Ze benadrukken, dat alleen op deze manier een concurrentievoordeel kan worden behaald.

2. Digitale Transformatie: De Cloud

In deze podcast aflevering gaan Edwin, Robin, directeur bij KPN, en Marcel, CEO bij PostNL, met elkaar in gesprek over hoe zij hun bedrijfsprocessen hebben gedigitaliseerd. Deze aflevering is een interessante case study over hoe belangrijk digitalisering is om je bedrijf future-proof in te richten. En ook al gaat deze podcast over grote organisaties, het blijft ook interessant voor MKB’ers.

3. Synobsys podcast: Digitaliseren werkprocessen

Deze podcast aflevering gaat over de Vierde Industriële Revolutie en wat dit betekent voor bedrijven en organisaties. Erik, Jacqueline en Pim bespreken wat het betekent om bedrijfsprocessen te digitaliseren en optimaliseren. Ook gaan ze in op welke impact dit kan maken op een organisatie.

Zelf klaar voor digitalisering?

Heb je na het lezen van onze blogs en na het luisteren van de podcasts inzicht gekregen in hoe ook jij bedrijfsprocessen kunt digitaliseren? Of weet je juist nog niet helemaal hoe dat eruit moet komen te zien? Maar weet je wel dat het noodzakelijk is voor het concurrentievoordeel? Neem dan contact op met beeproger. Wij denken graag met je mee in hoe we jouw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en je organisatie daarmee succesvoller kunnen maken.