fbpx

5 technologieën die de logistieke sector transformeren

In dit artikel laten wij jou kennis maken met 5 nieuwe technologieën die impact zullen hebben op jouw sector. Wat voor impact hebben ze? Welke onzekerheden komen erbij te kijken?

PWC deed onderzoek naar de technologieën die een grote impact zullen hebben op de logistiek en transport sector. In dit artikel laten wij jou kennis maken met 5 nieuwe technologieën. We zullen ze aan je uitleggen door eerst aan te geven wat voor impact ze zullen hebben en daarna de onzekerheden die eraan gekoppeld zijn benoemen.

1. Internet of Things

Dankzij het Internet of Things (IOT) wordt de supply chain transparant, veiliger en efficiënter. En doordat je efficiënter met grondstoffen omgaat, ben je ook goed bezig voor het milieu.

Helaas zijn er enkele onzekerheden over de toekomst van IOT. Ten eerste wordt er stevig gereguleerd op data. We kunnen jou helaas nog niet vertellen wat deze ontwikkelingen gaan betekenen voor jouw industrie. Daarnaast rest de vraag tot hoeverre IOT wereldwijd gestandaardiseerd wordt. Als consument, heeft de helft van de gebruikers een lightning kabel en de andere helft een micro-usb kabel. Zolang er geen standaard is met betrekking tot sensoren, kan het in de toekomst lastig zijn om alles met elkaar pratend te hebben.

2. IT Standaarden

Samenwerken wordt makkelijker omdat het proces in het algeheel transparanter en efficiënter wordt. Helaas, zoals zonet is genoemd, zullen bedrijven hiervoor nog niet klaar voor zijn. Dit komt omdat er nog teveel onzekerheden zijn, rondom de ‘data-kwestie’.

3. Data Analyse

Door data beter te kunnen analyseren, kun je processen optimaliseren en een betere klantenervaring bieden. Je krijgt ook meer inzichten in jouw huidige inventaris waardoor je ook betere prognoses kunt opstellen.

De ‘data-kwestie’ blijft een issue, maar ook blijven er vraagstukken rondom de capaciteit om deze data te verwerken. 

Even tussendoor, wil je graag dit artikel bewaren en later lezen als PDF?

[activecampaign form=48]

 

4. Cloud

Verschillende software applicaties kunnen nu via de cloud gebruikt worden. Dit houdt in dat applicaties overal beschikbaar zijn. Ook de applicaties die wij maken voor jouw collega’s, kunnen overal gebruikt worden, waar je maar bent. Hierdoor wordt het makkelijker om flexibeler te werken.

Het ligt aan welke cloud oplossingen je kiest, maar het kan een grote investering zijn. Bij beeproger kijken we expliciet naar wat jij nodig hebt, en passen ons aanbod daar ook op aan.

5. Robots & Automatiseren

Door robots en de nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering, kun je met minder mensen meer werk afkrijgen. Voor jouw transport of logistiek bedrijf betekent dit dat je nauwkeuriger kunt zijn met afleveringen. Helaas is het nog onzeker hoe deze technologie zich ontwikkelt en wanneer het goedkoper wordt.

Dit waren de 5 technologieën die de transport en logistieke sector transformeren. Ons idee achter dit verhaal is dat je inzicht krijgt in waar jouw industrie naar toe gaat. Beeproger is ervan overtuigt dat software koppelen en ontwikkelen tot de eerste stappen van digitalisering behoren.

Wil je meer weten over het uitbesteden van software ontwikkeling? Daar kun je hier meer over lezen. Wil je graag contact met ons opnemen? Laat onderaan jouw gegevens achter. Dan nemen we binnen een dag contact op. ?

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent