PWC deed onderzoek naar de technologieën die een grote impact zullen hebben op de transport en logistieke sector. In dit artikel laten wij je kennis maken met 5 nieuwe technologieën. Daarnaast nemen we je mee in de impact die dit zal maken en welke onzekerheden dit eventueel met zich mee kan brengen.

1. Internet of Things

Dankzij het Internet of Things (IOT) wordt de supply chain transparanter, veiliger en efficiënter. En doordat je efficiënter met grondstoffen omgaat, heeft dat ook weer een positievere uitkomst op het milieu.

Helaas zijn er toch enkele onzekerheden over de toekomst van IOT. Ten eerste wordt er erg stevig gereguleerd op data. Daarom kunnen we je helaas nog niet vertellen wat deze ontwikkelingen gaan betekenen voor jouw industrie. Daarnaast rest de vraag in hoeverre IOT wereldwijd gestandaardiseerd zal worden. Als consument, heeft de helft van de gebruikers een lightning kabel en de andere helft een micro-usb kabel. Zolang er geen standaard is met betrekking tot sensoren, kan het in de toekomst lastig zijn om alles met elkaar pratend te hebben. 

2. IT Standaarden

Samenwerken wordt makkelijker omdat het proces in het algeheel transparanter en efficiënter wordt. Helaas, zoals zonet is genoemd, zullen bedrijven hiervoor nog niet klaar zijn. Dit komt omdat er nog teveel onzekerheden zijn, rondom de ‘data-kwestie’.

3. Data Analyse

Door data beter te kunnen analyseren, kun je processen optimaliseren en een betere klantervaring bieden. Je krijgt meer inzichten in je huidige inventaris waardoor je ook betere prognoses kunt opstellen. 

De ‘data-kwestie’ blijft wederom een issue, maar ook blijven er vraagstukken rondom de capaciteit om deze data te verwerken. 

4. Cloud

Verschillende software applicaties kunnen nu via de cloud gebruikt worden. Dit houdt in dat applicaties overal beschikbaar zijn. Ook de applicaties die wij maken voor jouw collega’s, kunnen overal gebruikt worden, waar en wanneer dan ook. Hierdoor wordt het makkelijker om flexibeler te werken. 

Het ligt aan welke cloud oplossingen je kiest, maar het kan een grote investering zijn. Bij beeproger kijken we expliciet naar wat je nodig hebt, en passen we ons aanbod daarop aan. 

5. Robots & Automatiseren

Door robots en de nieuwste mogelijkheden op het gebied van automatisering, kun je met minder mensen meer werk afkrijgen. Voor je transport of logistiek bedrijf betekent dit, dat je nauwkeuriger kunt zijn met afleveringen. Helaas is het nog onzeker hoe deze technologie zich ontwikkelt en wanneer het daadwerkelijk goedkoper wordt.

Conclusie

Onder andere deze 5 technologieën zullen de transport en logistieke sector transformeren. Ons idee achter dit verhaal is dat je inzicht krijgt in waar jouw industrie naartoe gaat. beeproger is ervan overtuigd dat software koppelen en ontwikkelen tot de eerste stappen van digitalisering behoren.

Wil je meer weten over het uitbesteden van software ontwikkeling? Neem dan eens een kijkje bij onze diensten. Wil je liever gelijk contact met ons opnemen? Wij staan elke werkdag voor je klaar.