4 Innovatie-Problemen & Hoe jij die kan Ontwijken

Andere artikelen in deze series

  • De problemen rondom innovatie – We zullen uitleggen welke problematische dingen we bij beeproger zien in het denken over innovatie op dit moment, en zullen we enkele dingen meegeven die ervoor gaan zorgen dat jij niet tegen die problemen aanloopt. 

 

  • Beschikbaar: 26 februari | Bewezen bestaat niet – We geloven dat er betere manieren van innoveren zijn waarbij we de bekende ERP systemen zeker niet uitsluiten, maar onze horizon verbreden en kijken wat de extra mogelijkheden zijn om succesvoller te kunnen innoveren. 

 

  • Beschikbaar:  12 maart | Hoe je kunt innoveren met wat je al hebt – Bij veel bedrijven heerst dat er bij innoveren vooral veel geld uitgegeven moet worden en nieuwe systemen een “must” zijn om überhaupt te kunnen innoveren. Echter, je vergeet toch vaak wat je al in huis hebt. 

 

  • Beschikbaar: 26 maart | Flexibel, Snel en Levendig Innoveren – We gaan het hebben over de flexibiliteit van maatwerk software, de mogelijkheid om er snel mee te werken en we gaan één van de manieren van innoveren die mogelijk is met maatwerk software extra belichten. 

Wil je nu de whitepaper met de hele reeks ontvangen? Scrol dan naar beneden.

Dit is het eerste artikel in een reeks van 4 die wij uit zullen brengen over de innovatiecultuur die wij in het bedrijfsleven zien, en de kansen die wij zien voor het bedrijfsleven om meer met innovatie te doen. In deze reeks zullen wij ingaan op de drempels van de hedendaagse innovatie-cultuur, en in artikel 3 & 4 gaan we jou uitleggen hoe je met maatwerk software op een goede manier kunt innoveren. Het doel van deze reeks is dat je nieuwe inzichten krijgt in manieren van innoveren, dat jij je gaat verdiepen in het onderwerp zodat je daarna een goede keuze kunt maken voor je bedrijf.

In dit artikel gaan we het hebben over de cultuur rond innovatie zoals wij die op dit moment ervaren. We zullen uitleggen welke problematische dingen we bij beeproger zien in het denken over innovatie op dit moment, en zullen we enkele dingen meegeven die ervoor gaan zorgen dat jij niet tegen die problemen aanloopt.

Onduidelijkheid over het begrip “innovatie”

Innovatie is iets dat we maar al te vaak voorbij horen komen, maar waarvan we niet direct een definitie van paraat hebben. Innovatie is een soort magisch woord dat allerlei mogelijkheden biedt, maar toch net ongrijpbaar blijft waardoor er niet zoveel concreets gebeurd. Het is dus belangrijk dat je goed begrijpt wat innoveren voor jouw bedrijf gaat betekenen zodat je daarna goed kunt vaststellen wat daarvoor nodig is. Op die manier wordt het misschien net iets minder magisch, maar wel veel meer concreet. Ga dus aan de slag met jezelf informeren over innovatie zodat jij een beter beeld kan vormen over wat er allemaal mogelijk is, en wat voor jouw bedrijf gezonde strategieën zijn om te innoveren.  

Innovatie krijgt geen ruimte

Uit een artikel van MT.nl over innovatie binnen grote bedrijven, blijkt dat innovatie nog niet is geaccepteerd als een integraal onderdeel van het ondernemen. Het lijkt erop dat iedereen in die sector wel doorheeft dat innoveren belangrijk is, maar dat we nog niet op het punt zijn dat we er ook werkelijk mee aan de slag gaan. Echter, we zien dit ook in het bedrijfsleven. “Vaak zie ik bij bedrijven dat ze wel willen innoveren, maar er nog te weinig tijd en moeite voor hebben genomen om écht met innovatie aan de slag te gaan,” zegt John, mede-eigenaar van beeproger. Doordat innovatie dus nog niet echt de ruimte krijgt om te slagen, werkt men het juist ook in de hand dat innovatie op dit moment faalt. Door innovatie serieus te nemen en er mensen en middelen voor beschikbaar te maken zorg je ervoor dat de innovatie binnen jouw bedrijf wel slaagt.

Denken aan de korte-termijn

Hoewel denken aan de korte termijn natuurlijk belangrijk is voor een bedrijf, is het niet handig om dat als je enige focus te hebben tijdens een proces van innovatie. Innovatie heeft vaak tijd nodig en zal niet meteen geld opleveren. Echter, als je op een slimme manier in innovatie investeert, zorg je ervoor dat je bestaansrecht houdt. Een artikel van het AD legt uit dat vele bedrijven vaak in de lange termijn ten onder zijn gegaan omdat ze alleen aan de korte termijn dachten en snel geld wilden verdienen. Door deze manier van denken los te laten ga je zien dat je in de toekomst veel meer gaat bereiken.

effectief innoveren whitepaper beeproger

Wil jij de volledige whitepaper nu ontvangen?

Eenzijdig beeld van innovatie

“Vaak horen we van de mensen die bij ons aankloppen een eenzijdig beeld van innovatie dat vaak te maken heeft met grote investeringen en gebaseerd is op valse of halve waarheden,” zegt Jan, eigenaar van beeproger. Bij beeproger vinden we het jammer dat we hier tegenaan lopen omdat we zien dat heel veel bedrijven grote kansen laten liggen doordat ze een eenzijdig beeld van innovatie hebben. We sporen mensen daarom aan zich te verdiepen in meerdere mogelijkheden voor innovatie. Om te beginnen kun je je via deze link onze gehele reeks over innovatie ontvangen. We kunnen er (nu nog) alleen maar van dromen wat er dan mogelijk gaat worden!

Conclusie

We zien dat de innovatiecultuur nog een hele jonge cultuur is waarin iedereen nog veel te leren heeft en er nog vele kansen en mogelijkheden zijn. Als de “hype” rond het woord een beetje voorbij is en iedereen zijn draai heeft gevonden in het veld van innovatie zijn er prachtige dingen te realiseren. Wij zien de toekomst dus rooskleurig in! We hopen dat jij je bedrijf verder kan helpen met onze tips, en dat we elkaar in de toekomst eens spreken!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent