De voordelen van maatwerk software

Andere artikelen in deze series

  • De problemen rondom innovatie – We zullen uitleggen welke problematische dingen we bij beeproger zien in het denken over innovatie op dit moment, en zullen we enkele dingen meegeven die ervoor gaan zorgen dat jij niet tegen die problemen aanloopt. 

 

  • Bewezen innovatie bestaat niet – We geloven dat er betere manieren van innoveren zijn waarbij we de bekende ERP systemen zeker niet uitsluiten, maar onze horizon verbreden en kijken wat de extra mogelijkheden zijn om succesvoller te kunnen innoveren. 

 

  • Hoe je kunt innoveren met wat je al hebt – Bij veel bedrijven heerst dat er bij innoveren vooral veel geld uitgegeven moet worden en nieuwe systemen een “must” zijn om überhaupt te kunnen innoveren. Echter, je vergeet toch vaak wat je al in huis hebt. 

 

  • Flexibel, Snel en Levendig Innoveren – We gaan het hebben over de flexibiliteit van maatwerk software, de mogelijkheid om er snel mee te werken en we gaan één van de manieren van innoveren die mogelijk is met maatwerk software extra belichten. 

 

In de vorige artikelen hebben we vaak gesproken over de drempels die de hedendaagse vormen van innovatie vaak opwerpen voor het proces van innovatie. We hebben het gehad over cultuur, de waarde die gehecht wordt aan nieuwe, vaak dure systemen en de overtuiging die bestaat dat meer geld altijd betere resultaten oplevert. In de vorige artikelen hebben we al kort een aantal voordelen van maatwerk software belicht. In dit artikel gaan we de voordelen van maatwerk software een duidelijk voor jou op een rijtje zetten. We gaan het hebben over de flexibiliteit van maatwerk software, de mogelijkheid om er snel mee te werken en we gaan één van de manieren van innoveren die mogelijk is met maatwerk software extra belichten. Op deze manier krijg je meer kennis over de kansen van maatwerk software en kun je na gaan denken of software laten bouwen misschien ook iets voor jou is.

Flexibel innoveren

Met maatwerk software kun je allerlei kanten op. Ten eerste kun je kiezen op welke schaal je wilt innoveren. Je kunt kiezen om software te laten bouwen voor een klein onderdeel van je bedrijf, je kunt kiezen om bepaalde bedrijfsprocessen aan te pakken die beter kunnen en je kunt software laten bouwen die voor je gehele bedrijf bedoeld is. Ook kun je qua vorm verschillende keuzes maken. Je kunt ervoor kiezen o.a een webapplicatie te laten maken, een app te laten bouwen voor Android en/of iOS of een geheel nieuw platform laten maken. Kortom, er zijn heel veel mogelijkheden om flexibel te innoveren met maatwerk software en die flexibiliteit geeft jou de mogelijkheden om buiten de beperkingen van bestaande pakketten te denken en jouw eigen, unieke proces van innovatie uit te voeren.

Snel innoveren

Maatwerk software biedt de kans om snel aan de slag te gaan met innoveren. Het proces van een eerste contact met ons, beeproger, en een product waarmee jij bezig kan met innoveren duurt vele malen korter dan innoveren met grote sommen geld, vele consultants en het drinken van een aantal bakken koffie waarmee je de studentenpopulatie van Groningen rustig een maand mee kan voeden. Door maatwerk software te laten bouwen kun je dus veel sneller innoveren waardoor je bedrijf ook sneller vooruitgaat dan mensen die op reeds bewezen manieren innoveren.

Levendig innoveren

Maatwerk software geeft ook ruimte voor een hele nieuwe manier van innoveren. Wij noemen dit “probinnoveren” Hierbij ga je een aantal dingen uitproberen waarbij er een kans is dat het niet gaat lukken, maar waarbij een geslaagde zet je heel veel op zou kunnen leveren. Omdat het met het laten bouwen van relatief kleine hoeveelheden software niet heel veel geld gemoeid is, is het interessant, en vaak ook gewoon leuk en spannend, om te kijken welke mogelijkheden er zijn om je bedrijf nóg beter te maken en naar het volgende niveau te tillen.

effectief innoveren whitepaper beeproger

Wil jij de volledige whitepaper ontvangen?

Over and out

Maatwerk software is, kort gezegd, de software die je wist dat zou komen. Maatwerk software zorgt ervoor dat jij software, webapplicaties apps en meer kunt laten bouwen waarmee je snel aan de slag kunt gaan met innovatie en op een flexibele manier, met hier en daar misschien een experiment, op een leuke manier jouw bedrijf kunt verbeteren. “Maar,” zegt John, “het allerbelangrijkste vind ik het volgende: wij willen onze klant op zo’n manier begeleiden met zijn innovatie dat hij of zij op een manier innoveert die echt bij zijn of haar bedrijf past. Dat is onze missie, dat is ons doel.”

Ben je geïnteresseerd in maatwerk software voor jouw bedrijf? Wij stellen het altijd op prijs als je ons belt of even langskomt voor een kopje koffie. Tot snel!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent