Dé 3 beslissende trends in software uitbesteding

De vierde industriële revolutie is begonnen en ons technologische landschap verandert snel. Deze digitaliseringsgolf zorgt ervoor dat je als bedrijf 2 á 3 stappen vooruit moet lopen op de concurrentie terwijl je meer middelen zoekt voor een snelle bedrijfstransformatie. Met dit in gedachten, beschouwen bedrijven een uitbesteding als een efficiëntere manier om de behoeftes van digitale transformatie en budgettaire beperkingen op elkaar af te stemmen. Bij beeproger helpen wij bedrijven met deze digitaliseringsgolf door verschillende applicaties (die nu nog niet met elkaar praten) aan elkaar te koppelen en nieuwe applicaties te bouwen om jouw werk efficiënter te maken. Aangezien wij vaak de partner zijn om dit te realiseren, komen we direct in aanrakingen met de trends tot uitbesteding of outsourcing. Hier leggen we uit wat je als bedrijf op de radar moet zetten om de juiste uitbesteding beslissingen te nemen.

Focus op informatiebeveiliging en privacy

De groeiende cyber beveiligingsrisico’s vergroten de vraag naar geavanceerde beveiliging automatisering en preventie van gegevensverlies. In navolging van deze trend leggen softwareontwikkelaars veel meer de nadruk op het leveren van industriestandaarden en beveiligingsvoorschriften.

De introductie van GDPR heeft een grote impact. Nu voeren uitbesteders regelmatig beveiliging audits uit en werken ze hun informatie beveiligingsstrategieën bij om aan de nieuwe vereisten te voldoen. Ze zoeken naar de meest efficiënte technologieën en methodes voor gegevensbescherming en sluiten met hun klanten service-level-overeenkomsten (SLA’s) af.

Voordat je een uitbestedingsovereenkomst aangaat, moet je ervoor zorgen dat jouw potentiële softwarepartner een beveiligingsbeleid heeft en zich houdt aan alle normen voor informatiebeveiliging. Bij beeproger helpen wij graag en geven wij graag advies hierover. Mocht je meer informatie willen, laat dan jouw contactgegevens achter aan het einde van dit artikel. Wij stellen voor om te kiezen voor een software beveiliging tests, zoals een pen test. Op deze manier wordt jouw bedrijf op de lange termijn beschermd tegen potentiële indringers, enorme reputatieschade en financiële verliezen.

Toenemend tekort aan talent

Tegenwoordig ontwikkelen technologieën zich in zo’n hoog tempo, dat arbeidsmarkten de vraag niet kunnen bijhouden. Zelfs in explosieve gebieden zoals de VS en Engeland blijft een tekort aan talent een echte uitdaging.

uitbesteding-is-een-betere-keus-aangezien-er-krapte-is-op-de-ict-arbeidsmarktElke dag betreden een groot aantal vooruitstrevende technologiebedrijven en startups de Nederlandse ict-arbeidsmarkt. En om bedrijven boven water te houden, hebben ze experts nodig met gespecialiseerde vaardigheden die hun producten kunnen ondersteunen en aanpassen aan de wisselende behoeftes van de consument. Toch wordt het steeds moeilijker om lokaal de nodige expertise te vinden. De grafiek van de UWV (20 april 2018) hiernaast, laat de spanning in de ict-arbeidsmarkt binnen nederland zien. Prognoses voor 2019 zijn niet veel beter.

In dit scenario wordt het uitbesteden van software ontwikkeling naar minder dynamische regio’s zoals Oost-Europa een aantrekkelijk alternatief. Deze regio is niet verzadigd met hi-tech bedrijven zoals de VS en West-Europa, maar biedt nog steeds een degelijke technische talentenpool en een breed scala aan softwareontwikkelaars. Echter, door simpele problemen zoals taal- en afstand barrières kunnen er enorme problemen ontstaan en kun je moeilijk de kwaliteit van de applicatie garanderen. Dus, raden wij het aan om een lokale (landelijke) partner te zoeken.

Van waarde toegevoegde diensten

Eerder was de kostenfactor een belangrijke motivatie voor bedrijven om goedkope “handjes” te vinden. Nu komen softwarepartners, zoals wij, dichter bij jullie te staan en schakelt de focus van een eenvoudige uitvoering naar het leveren van waarde terwijl we betrouwbare zakelijke transformatie partners worden. Wij bieden onze deskundige begeleiding, raadplegen de beste werkwijzen en technologieën, analyseren de behoeften van de doelgroep en passen het product daarop aan. Op deze manier ervaar je ons als jouw belangrijkste zakelijke instrument en een integraal onderdeel van jouw interne team.

Tot slot

Over het algemeen trekt de softwareontwikkeling industrie naar meer automatisering en toegevoegde waarde leveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën en beveiliging praktijken. Bij beeproger zijn we van mening dat deze trends zullen leiden tot effectievere partnerschappen, betere ROI’s, verbeterde service kwaliteit en steeds duurzamere en meetbare bedrijfsresultaten. Wat doet jouw bedrijf om met de digitaliseringsgolf mee te surfen? Laat je reactie hieronder achter. 

Meer weten over hoe je de kwaliteit van de software kunt beoordelen? Vraag jij jezelf wel eens af of je softwareontwikkeling moet uitbesteden?