Studeren is de mooiste tijd van je leven, wordt vaak gezegd. Je leert veel verschillende nieuwe dingen en je bouwt connecties op waar je altijd nog profijt van zult hebben. Daarnaast krijg je vaak al tijdens je opleiding de mogelijkheid om te proeven van het werkende leven. Een stage behoort voor vele studenten tot het vaste curriculum. Zo ook voor Rick Huizing, ICT student met een major in Software Engineering. Voor dit artikel gingen we met Rick in gesprek en vroegen we hem naar zijn ervaringen bij beeproger.

Wie is Rick?

Rick studeert aan de Hanzehogeschool te Groningen. Hier volgt hij een Bachelor of Science in Software Engineering, welke hij in het zomersemester van ‘21/’22 zal afronden. Rick is enthousiast en leergierig, iets wat ook centraal staat bij zijn werk binnen beeproger. Met dit enthousiasme weet hij zijn team mee te nemen, aan wie hij graag dingen laat zien en uitlegt. Hij helpt graag zijn mede-stagiaires en developers om zo het beste uit het team te halen.

rick pc

Hoe is Rick bij beeproger terechtgekomen?

Toen Rick een aantal jaar geleden aan zijn studie begon, wist hij zeker dat dit iets zou zijn wat hem zou bevallen. En met dit enthousiasme is hij gelijk op zoek gegaan naar IT bedrijven in en rondom Groningen en zo kwam hij terecht op onze website. Toen Rick in zijn derde jaar een stageplek moest vinden, wist hij gelijk waar hij wilde solliciteren: bij beeproger. Zo geschiedde, na een sollicitatieprocedure waar wij net zo enthousiast waren over Rick als hij over beeproger, startte Rick zijn stage in februari 2021.

Wat maakt een stage bij beeproger zo aantrekkelijk?

Binnen de stage werkt Rick aan het klantportaal van beeproger. Daarnaast helpt hij mee met verschillende projecten. Rick vertelt: “Wat zo leuk is bij beeproger, is de ruimte die je wordt gegeven om zelf initiatief te nemen. Zo staan de developers direct in contact met de klant, iets wat ontzettend uitdagend en waardevol werk is.” Binnen beeproger hebben we vertrouwen in onze mensen en is micromanagement dus niet nodig. Zie je iets wat opgepakt moet worden of wat beter kan? Dan kan je dat gelijk implementeren. “Deze werkwijze is heel motiverend. Ik heb al zoveel geleerd over de business kant van ICT en software ontwikkeling, iets wat ik binnen mijn opleiding alleen niet had kunnen leren.”

Wat zou je andere stagiaires willen meegeven?

Tot slot vroegen we Rick wat hij andere stagiaires zou willen meegeven. “Door mijn stage bij beeproger heb ik zoveel geleerd en dat heeft mij zelfvertrouwen gegeven. Hier zal ik in de toekomst altijd profijt van blijven hebben,” vertelt Rick. “Daarnaast wil ik meegeven dat Laravel, technologisch gezien, een uitstekend framework is om mee te bouwen. Vaak wordt er om PHP gelachen, maar de vooroordelen die er over PHP zijn, gelden absoluut niet voor Laravel. Juist doordat dit een framework is, wat we niet veel behandelen binnen onze opleiding, is er nog enorm veel te leren en te ontdekken.” 

Het plezier waar Rick mee werkt binnen beeproger, ervaren wij net zo, want van enthousiaste collega’s wordt iedereen toch blij? Wil jij ook graag stage lopen binnen beeproger? Kijk dan bij onze vacatures en neem contact met ons op. Wij kijken ernaar uit kennis met je te maken.