Zoals met elke website, moet ook elke applicatie gehost worden om in gebruik genomen te worden. Het hosten van een applicatie is een bijzondere tak van sport. Je kan ervoor kiezen de hosting zelf te doen. Maar juist om onze klanten te ontzorgen, bieden wij ook all-inclusive support pakketten aan, zodat alles van onderhoud van de app, tot het hosten van de applicatie, door ons geregeld wordt. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft na te denken over welk technisch deel dan ook. Om deze volledige service aan te kunnen bieden, zijn wij een partnership aangegaan met LinQhost.

Maar wat is hosting eigenlijk? En wat houdt een dergelijke partnership in? Deze en andere vragen zullen we middels dit artikel voor je beantwoorden, zodat je precies weet wat jij van onze hosting & support service kunt verwachten.

Wat is hosting?

Velen weten waarschijnlijk wel ongeveer wat hosting inhoudt; de website of applicatie staat ergens op een locatie, zodat deze gebruikt kan worden. Maar wat is hosting nou precies? Hosting is een complex systeem van meerdere lagen hardware, software en virtual machines.

De eerste lagen zijn de fysieke datacenters en hardware, waar de kern van de informatie verwerkt wordt. Hierop volgen lagen virtual machines en software, welke uiteindelijk onze applicaties aansturen. De laag van HPW, High Performance Webhosting, is nodig om een vertaalslag te maken naar PHP en uiteindelijk Laravel, het framework waarin wij onze applicaties bouwen.

Onderstaande figuur geeft nog eens schematisch weer hoe dit te werk gaat. Zoals je ziet is het erg complex en kan dit dus niet door zomaar iedereen opgepakt worden. Zodra er ook maar ergens in een van de lagen een fout wordt gemaakt, kan er een error optreden waardoor de hosting niet meer werkt. Of erger, er kan een datalek ontstaan, waardoor security van gegevens niet meer gewaarborgd kan worden. Het is daarom belangrijk dit uit te besteden aan een betrouwbare hosting partner. Daarom bieden wij onze klanten een alles-in-één service aan, met behulp van onze partner LinQhost.

Wat is hosting?

Over LinQhost

Zakelijke klanten een volledig zorgeloze hostingdienst te bieden, dat is waar LinQhost voor staat. Deze Groningse organisatie kent het hostingvak als geen ander, waardoor ze continuïteit, veiligheid en snelheid kunnen garanderen. Met vier datacenters gevestigd in Nederland in combinatie met cloud hosting, kunnen ze nationale als ook internationale klanten moeiteloos bedienen. Ze garanderen een 99,9% uptime, en mocht er toch eens wat voorkomen, dan kan je altijd contact met ze opnemen. LinQhost biedt namelijk 24/7 support, waardoor elk probleem binnen no-time weer opgelost is door de hosting professionals.

LinQhost en beeproger

Al sinds 2018 is beeproger partner van LinQhost. Klanten kunnen bij ons kiezen voor een Service, Onderhoud en Supportcontract (SOS) inclusief hosting. Wij huren momenteel 8 servers bij LinQhost waar de applicaties van onze klanten op draaien.

Wij hebben gekozen een partnership aan te gaan met LinQhost, omdat ze ten eerste een veilige en stabiele hosting service kunnen garanderen. Maar ook omdat, zoals eerder al aangegeven, deze servers allemaal draaien op Nederlandse datacenters. Hierdoor is hier ook Nederlandse wetgeving op van toepassing. Dit was voor ons belangrijk, omdat wij onze klanten graag een zorgeloze support willen bieden, met duidelijkheid op het gebied van wet- en regelgeving. Tot slot is het voor ons belangrijk dat een hostingdienst te allen tijde goed bereikbaar is. Omdat LinQhost net als beeproger in Groningen is gevestigd en daarnaast ook 24/7 support aanbiedt, wisten wij zeker dat LinQhost een goede partner voor ons zou zijn.

Support en hosting services bij beeproger

Zoals je hebt kunnen lezen, is hosting een complex concept. Er is specifieke kennis voor nodig om dit goed te beheersen, zodat er geen datalekken of andere fouten kunnen ontstaan. Mocht je deze kennis niet zelf in huis hebben, dan is het belangrijk hiervoor een hostingdienst in te schakelen, zoals LinQhost. Heb je een applicatie bij beeproger laten maken, of wil je er een laten maken en heb je zelf nog geen hostingdienst, dan is het dus mogelijk te kiezen voor onze SOS-support inclusief hosting. Hierdoor weet je namelijk zeker dat jouw ontwikkelde applicatie altijd goed zal draaien.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee.