In een eerdere blog spraken we al over werken in de Cloud en wat dit betekent voor organisaties. Door te werken in de Cloud, kun je ervoor zorgen dat iedereen waar ook ter wereld een bijdrage kan leveren aan jouw bedrijf of organisatie. Maar werken in de Cloud is niet de enige vorm van gestroomlijnde interne communicatie. In deze blog praten we je graag bij over 3 trends binnen de interne communicatie die we in 2022 veel terug zullen zien.

1. Hybride werken wordt de norm

We zeiden het al: overal ter wereld kunnen mensen werken aan een organisatie. Echter, betekent dit niet, dat dit ook te allen tijde zal gebeuren. Wat we in 2022 juist veel meer zullen zien is een vorm van hybride werken, waarbij werknemers een deel op kantoor werken en een deel thuis of op een andere externe locatie. Juist door de komst van Covid-19 hebben we gezien dat het ook prima mogelijk is om op deze manier te werken. Waar we eerst misschien nog teleurgesteld of terughoudend waren in het werken buiten het kantoorpand, wordt dit nu juist omarmd. 

2. Betrokkenheid wordt een prioriteit

Ja, mensen gaan hybride werken. Maar resulteert dit ook in minder betrokkenheid van werknemers? Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Wanneer je als organisatie aandacht besteedt aan het communiceren met jouw werknemers, dan kan een hybride situatie voor net zo veel, en soms zelfs meer, betrokkenheid zorgen. De meeste werknemers willen zelf namelijk ook graag betrokken blijven bij de organisatie. 

Om betrokkenheid te waarborgen, is het dan ook belangrijk te beseffen dat de koffiekletspraat nu online zal moeten plaatsvinden. Leer online luisteren naar jouw werknemers. Waar lopen ze tegen aan? Wat speelt er op de werkvloer? En wat speelt er in het persoonlijke leven van je collega’s?

Naast online luisteren, wordt attent en bedachtzaam online zenden ook belangrijker. Houd werknemers betrokken met relevante en gepersonaliseerde interne nieuwsbrieven en updates. Belangrijk is hier wel ‘relevant en gepersonaliseerd’. Je wilt natuurlijk niet mensen overladen met mails die niet relevant zijn voor de ontvanger. Zo zal een update over geluidsoverlast op dinsdag niet relevant zijn voor mensen die dinsdags niet op kantoor werken, terwijl een verjaardag herinnering van naaste collega’s wel gewaardeerd zal worden.

3. Gebruiksvriendelijke software is onmisbaar

Dan bied je de mogelijkheid hybride te werken en besteed je aandacht aan attente online communicatie, nou dan ben je er wel toch? Dat is niet helemaal waar. Ook het gebruiksgemak van jouw software moet op orde zijn om goede interne communicatie te garanderen in deze digitale tijd. Wanneer je kunt voorkomen dat iemand 100 schermen open moet hebben staan om zijn of haar werk goed te kunnen doen, dan draag je bij aan het gebruiksgemak.

Een voorbeeld: je gebruikt vast al kanalen zoals e-mail, nieuwsbrieven, Teams, Zoom, Slack of een intranet. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een bedrijfsapplicatie? Met een dergelijke app kan je gemakkelijk je medewerkers bereiken en in contact blijven over belangrijke zaken. Daarnaast zorg je ervoor dat je werknemers de mogelijkheid biedt, om in één digitale omgeving te werken, waardoor het niet alleen overzichtelijker en eenvoudiger wordt, maar er ook minder fouten kunnen plaatsvinden.

Welke kanalen je ook gebruikt, gebruiksvriendelijkheid en gemak moeten voorop staan. Je wilt namelijk niet dat digitalisering een frustratie punt zal worden, het moet juist een oplossing bieden. Wanneer je meer wilt weten over digitalisering, dan raden we je aan deze blog te lezen.

Conclusie: in 2022 ligt de focus op interne communicatie 

Covid-19 heeft digitalisering in een snelvaart gebracht. En de focus op de interne communicatie ontbreekt hierin niet. In 2022 zullen we zien dat bedrijven en organisaties die sterk inzetten op gebruiksvriendelijke, hoogwaardige en attente digitale communicatie, nog succesvoller zullen zijn.Benieuwd naar hoe jij jouw digitale interne communicatie naar een hoger niveau kunt tillen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.