Internet of Things: waarom zijn wij er blij mee?

Een thermostaat die aanslaat voordat je thuis bent of een brug met ‘slim’ cement dat controleert op kleine scheurtjes in haar platen. Dit is geen toekomstmuziek en het zijn voorbeelden van één van de grootste technologische trends van het moment: Internet of Things (IoT).

Internet of Things

In onze vorige blog bespraken we het onderwerp al even kort. Internet of Things is de trend waarbij steeds meer alledaagse consumentenproducten en industrieel materiaal in verbinding staan met een netwerk. Ze zijn ‘online’. Huidige voorbeelden zijn thermostaten, koelkasten en auto’s. Door middel van sensoren in ‘dingen’ te plaatsen, worden de mogelijkheden qua communicatie tussen de apparaten onderling steeds groter. Informatie wordt opgeslagen en geanalyseerd door de ene sensor en het wordt vervolgens doorgespeeld naar een sensor van een ander apparaat.

Wat doet het met ons leven?

De voorspelling is dat er rond 2020 zo’n 28 miljard apparaten onder Internet of Things vallen. Door het verbinden van deze miljarden alledaagse apparaten voegt IoT de fysieke en online werelden samen. Dit brengt oneindig veel nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee voor bedrijven, overheden en consumenten. Drie voorbeelden van hoe IoT ons dagelijks leven zal gaan beïnvloeden zijn:

  1. Het maakt levens makkelijker (de eerder genoemde ‘slimme’ thermostaat),
  2. Dat de focus op efficiëntie ligt (de wasmachine die begint te draaien wanneer de prijzen van elektriciteit naar beneden gaan),
  3. Dat het ons helpt te anticiperen op dingen voordat er een specialist aan te pas komt (volledige lichaamsmonitoren die ons continu voorzien van informatie).

Wat kan beepRoger ermee?

Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen apps. Door onze kennis van deze technieken sluit IoT feilloos aan op onze diensten. Automatisch deuren openen bij binnenkomst, uren registreren op basis van een slim muurkastje of het scannen van QR codes op lokatie.. het is allemaal mogelijk! Wij kunnen applicaties ontwikkelen die communiceren en verbinden met apparaten. IoT sluit hier perfect op aan en geeft ons, door het toevoegen van de fysieke wereld, nóg meer mogelijkheden.

Wilt u eens sparren over de mogelijkheden voor uw bedrijf en benieuwd naar onze oplossingen en ideeën? Bel ons voor een afspraak!

PS Deze artikelen vind je vast ook interessant:

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent