In 2017 vierden wij ons vierjarig bestaan. En wie jarig is trakteert: degene met het meest originele app-idee boden we een app-inventarisatie t.w.v. €5.000,- aan. 

Yvette Brummelhuis verraste John met een handgemaakt zelfportret én een origineel en slim app-idee, en dus konden we niet anders dan haar als winnaar uitroepen:

Yvette’s briljante app-idee

In een notendop: 

Yvette wil een app of website lanceren, waarop hoogwaardige kunst wordt aangeboden, welke eventueel ook door middel van crowdfunding kan worden aangeschaft.

Dat moet je je zo voorstellen:

Voor je 40e verjaardag wil je partner je verrassen met een kunstwerk van jouw favoriete kunstenaar. Je partner markeert het kunstwerk op de site en brengt familie en vrienden op de hoogte van het idee. Zij kunnen vervolgens ook een bedrag inleggen om zo het cadeau gezamenlijk te kopen. Op de site is te zien hoeveel er op de teller staat. Wordt het bedrag niet gehaald? Geen probleem, in dat geval krijg je een tegoedbon waarmee je zelf beslist welk stuk kunst je wilt kopen.

Dit is slechts één van de vele scenario’s.

Waarom dit app-idee als winnaar uit de bus kwam, heeft natuurlijk weinig toelichting meer nodig. Wij vonden het een innovatief idee, omdat het kunstenaars en geïnteresseerden in kunst een stuk dichter bij elkaar brengt. Het kopen van hoogwaardige kunst wordt hierdoor een stuk laagdrempeliger gemaakt.

Hoe gaat zo’n inventarisatie in z’n werk?

Het doel van een inventarisatie is om voor iedereen kristalhelder te krijgen hoe de app eruit moet komen te zien. Vaak bestaat de inventarisatie fase uit zo’n 3 à 4 gesprekken, waarin het idee steeds scherper uitgewerkt wordt.

De uitkomst is een zogenaamd interactiemodel waarmee software bouwers meteen aan de slag kunnen. Bovendien is een interactie ontwerp de perfecte tool om andere partijen enthousiast te maken. Bijvoorbeeld om zo een budget te bepalen of om investeerders binnen te halen.

Dit interactiemodel wordt gemaakt door Ron, onze interactie designer. Tijdens de inventarisatie stelt Ron zoveel mogelijk vragen, zodat het interactiemodel naadloos aansluit op de wensen van de klant. Hiermee wordt de kans een stuk kleiner gemaakt, dat er tijdens het bouwen van de app onduidelijkheden ontstaan.

Hoe nu verder?

Met deze input gaat Ron aan de slag met het interactiemodel, zodat we daarna de eerste versie kunnen laten zien. Yvette kan vervolgens hierop haar feedback geven. Zo wordt het app-idee steeds verder tot in de puntjes uitgewerkt.

Wil je weten hoe dit traject afloopt? Dat lees je in dit artikel.