fbpx

Hoe een briljant app-idee tot leven komt – de inventarisatie (deel 1)

Een aantal weken geleden vierden we ons – bijna – vierjarig bestaan. We besloten onszelf een cadeau te geven in de vorm van een nieuwe huisstijl en website, maar deelden ook uit: degene met het meest originele app-idee boden we een app-inventarisatie t.w.v. €5.000,- aan.

Yvette Brummelhuis verraste John met een handgemaakt zelfportret én een origineel en slim app-idee, en dus konden we niet anders dan haar als winnaar uitroepen:

Yvette’s briljante app-idee

In een notendop:

Een app of website waarop hoogwaardige kunst wordt aangeboden dat (ook) door middel van crowdfunding kan worden aangeschaft.

Stel:

Voor je 40e verjaardag wil je vrouw je verrassen met een kunstwerk van je favoriete kunstenaar. Ze markeert het kunstwerk op de site en brengt familie en vrienden op de hoogte van je idee. Zij kunnen vervolgens ook bedrag inleggen om het cadeau gezamenlijk te kopen. Op de site is te zien hoeveel er op de teller staat. Wordt het bedrag niet gehaald? Geen probleem, in dat geval krijg je een tegoedbon waarmee je zelf beslist welk stuk kunst je wilt kopen.

Dit is één van de vele scenario’s.

Waarom dit app-idee als winnaar uit de bus kwam heeft natuurlijk weinig toelichting meer nodig ;). Wij vonden het een innovatief idee, omdat het kunstenaars en geïnteresseerden in kunst een stuk dichter bij elkaar brengt. Het kopen van hoogwaardige kunst wordt een stuk laagdrempeliger gemaakt.

Nadat we tijdens de zomervakantie allemaal onze batterij hadden opgeladen, was het nu tijd om te starten met de inventarisatie.

Gisteren kwam Yvette bij ons langs om haar app-idee toe te lichten.

Hoe gaat zo’n inventarisatie in z’n werk?

Het doel van een inventarisatie is om voor iedereen kristalhelder te krijgen hoe de app eruit moet komen te zien. Vaak bestaat een inventarisatie uit zo’n 3 à 4 gesprekken, waarin het idee steeds scherper uitgewerkt wordt.

De uitkomst is een zogenaamd interactiemodel waarmee software bouwers meteen aan de slag kunnen. Bovendien is een interactie ontwerp de perfecte tool om andere partijen enthousiast te kunnen maken, om een budget te bepalen en om investeerders binnen te halen.

Zo’n interactiemodel wordt gemaakt door Ron, onze interaction designer. Tijdens de inventarisatie stelt Ron zoveel mogelijk vragen, zodat het interactiemodel naadloos aansluit op de wensen van Yvette. Zo is de kans ook een stuk kleiner dat er tijdens het bouwen van de app onduidelijkheden ontstaan.

Nieuwsgierig naar het interactiemodel?

Ron gaat deze week aan de slag met het model aan de hand van de input van Yvette, zodat we volgende week de eerste versie kunnen laten zien. Yvette kan vervolgens hierop haar feedback geven. zo wordt het app-idee steeds verder tot in de puntjes uitgewerkt.

[UPDATE:] In dit artikel zie je hoe het interactiemodel van Yvette’s app-idee eruit is komen te zien.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent