fbpx

Een Laravel-certificering voor iedereen!

Bij beeproger zijn we helemaal verslingerd aan Laravel. We gebruiken het voor het bouwen van bijna al onze webapplicaties. En niet alleen wij zijn er enorm blij mee, want de populariteit neemt de laatste jaren alleen maar toe. Daarom bieden we onze werknemers sinds kort de mogelijkheid om een Laravel-certificering te halen.

Waarom Laravel?

Eerder schreven we al een artikel over Laravel. Om je geheugen even op te frissen, zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje:

  • Laravel is een web framework. Met een web framework hoef je als softwareontwikkelaar niet alle code zelf te schrijven. Veelgebruikte functionaliteiten zitten al in het framework ingebouwd. Dat scheelt een hoop tijd.
  • Laravel is open source. De broncode van de software is gratis te gebruiken en aan te passen. Dit zorgt voor code van hoge kwaliteit, en het bevordert innovatie. Laravel-applicaties zijn stabiel, betrouwbaar en makkelijk te onderhouden en uit te breiden.
  • Laravel is erg populair. Er zijn ruim 30.000 ontwikkelaars op GitHub die het gebruiken. De community is ook heel vriendelijk en behulpzaam, zodat er altijd wel iemand is die je kan helpen als je een keer vastloopt.

Over de Laravel-certificering

Omdat Laravel open source is, kan iedereen het leren. Je hoeft dus geen cursus te volgen of examen te doen. Dat maakt het aan de ene kant heel toegankelijk, maar aan de andere kant zorgt het ook voor een probleem. Want hoe bewijs je nou dat je écht goed bent in Laravel?

Met de Laravel-certificering! Een ontwikkelaar met zo’n certificaat heeft namelijk wel examen moeten doen. Daarmee bewijst hij dat hij uitgebreide kennis heeft van Laravel, en weet hoe je een Laravel-app bouwt. Het is een soort kwaliteitsstempel: deze ontwikkelaar weet wat ‘ie doet als het op Laravel aankomt.

Het certificaat is op dit moment gebaseerd op Laravel framework v5.5. Om het examen te halen, moet je uiteraard al behoorlijk goed zijn in het bouwen van applicaties in dit framework. Tijdens het examen krijg je onder andere te maken met vragen over HTTP, routeringen, beveiliging en Eloquent. Ook wordt er gekeken hoe goed je op de hoogte bent van de best practices uit de Laravel-community en de nieuwste PHP-versies. Een behoorlijke kluif, dus! Op dit moment werkt Laravel nog aan de benodigde studiematerialen, maar je kunt altijd alvast beginnen met het lezen van de laatste documentatie of de FAQ.

Update: inmiddels is het Laravel Certification Program gelanceerd en je kunt het examen afnemen. Martijn heeft dat alvast gedaan, en hij is nu officieel Laravel-gecertificeerd. Dat er nog maar veel mogen volgen!

Martijn Wagena

Waarom doen we dit?

Bij beeproger staat de klant centraal. Die moet altijd krijgen wat ‘ie wil, en het liefst nog een beetje meer. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om extra waarde toe te voegen, om ons zo te onderscheiden van de rest. De Laravel-certificering voor onze ontwikkelaars is daar een mooi voorbeeld van.

Met zo’n Laravel-certificaat laat je namelijk zien dat je bij de beste Laravel-ontwikkelaars hoort. Je kent alle ins en outs, zodat je onze klanten blij kunt maken met de allerbeste webapplicaties. Spreekt dit je aan? Kijk dan vooral eens op onze vacaturepagina. Misschien kun jij je dan binnenkort wel gecertificeerd Laravel-ontwikkelaar noemen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent