Bij beeproger zijn we helemaal verslingerd aan Laravel. We gebruiken het voor het bouwen van bijna al onze webapplicaties. En niet alleen wij zijn er enorm blij mee, want de populariteit neemt de laatste jaren alleen maar toe. Daarom bieden we onze werknemers de mogelijkheid om een Laravel-certificering te halen.

Waarom Laravel?

Eerder schreven we al een artikel over Laravel. Voorde volledigheid zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje:

  • Laravel is een web framework. Met een web framework hoeft de softwareontwikkelaar niet alle code zelf te schrijven. Veelgebruikte functionaliteiten zitten al in het framework ingebouwd. Dat scheelt een hoop tijd en voorkomt onnodige fouten.
  • Laravel is open source. De broncode van de software is gratis te gebruiken en aan te passen. Dit zorgt voor code van hoge kwaliteit en het bevordert innovatie. Laravel-applicaties zijn stabiel, betrouwbaar en makkelijk te onderhouden en uit te breiden.
  • Laravel is erg populair. Er zijn ruim 30.000 ontwikkelaars op GitHub die het gebruiken. De community is ook heel vriendelijk en behulpzaam, zodat er altijd wel iemand is die je kan helpen als je een keer vastloopt.

Over de Laravel-certificering

Omdat Laravel open source is, kan iedereen het leren. Je hoeft dus in principe geen cursus te volgen of examen te doen. Dat maakt het aan de ene kant heel toegankelijk, maar aan de andere kant zorgt het ook voor een probleem. Want hoe bewijs je nou dat je écht goed bent in Laravel?

Dat kan dan middels een Laravel-certificering, officieel gewaardeerd door Laravel. Om het officiële Laravel certificaat te krijgen, moet je examen doen. Daarmee kun je als ontwikkelaar bewijzen dat je uitgebreide kennis hebt van Laravel en hoe dit toegepast wordt. Het is een zogenoemde kwaliteitsstempel.

Het certificaat is op dit moment gebaseerd op Laravel framework v5.5. Om het examen te halen, moet je uiteraard al behoorlijk goed zijn in het bouwen van applicaties in dit framework. Tijdens het examen krijg je onder andere te maken met vragen over HTTP, routeringen, beveiliging en Eloquent. Ook wordt er gekeken hoe goed je op de hoogte bent van de best practices uit de Laravel-community en de nieuwste PHP-versies.

Op dit moment werkt Laravel nog aan de benodigde studiematerialen, maar je kunt altijd alvast beginnen met het lezen van de laatste documentatie of de FAQ. Martijn is bijvoorbeeld al volledig officieel Laravel-gecertificeerd. Dat er nog maar vele mogen volgen!

Waarom doen we dit?

Bij beeproger staat de klant centraal. Wij maken alle verwachtingen waar en het liefst doen we nog een beetje meer. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om extra waarde toe te voegen, om ons zo te onderscheiden van de rest. De Laravel-certificering voor onze ontwikkelaars is daar een mooi voorbeeld van.

Met zo’n Laravel-certificaat laat je namelijk zien dat je bij de beste Laravel-ontwikkelaars hoort. Je kent alle ins en outs, zodat jij onze klanten blij kunt maken met de allerbeste webapplicaties. Spreekt dit je aan? Kijk dan vooral eens op onze vacaturepagina. Misschien kun je je dan binnenkort wel gecertificeerd Laravel-ontwikkelaar noemen.