Ons team staat aan de basis van vele innovatie- en digitalisering processen. Wij stellen ons team graag aan je voor, want wij zijn trots op onze professionals die ons en onze klanten helpen groeien. Voor dit artikel gingen wij in gesprek met Wessel Poelman. Wessel werkte naast zijn studie Informatiekunde part-time bij beeproger en gaat per medio april een nieuwe uitdaging aan vanwege het afronden van zijn studie informatiekunde. Omdat het van beide kanten zo goed bevallen is, hebben we Wessel gevraagd om zijn ervaring met ons te delen.

Wie is Wessel?

Wessel werkte sinds 2019 bij beeproger. Bij beeproger werkte hij parttime, daarnaast studeert Wessel informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, welke hij in het tweede semester van ’20/’21 zal afronden. Voor Wessel staat goede communicatie centraal; niet alleen binnen zijn professionele carrière, maar zeker ook in zijn dagelijks leven.

Wat maakt werken bij beeproger zo aantrekkelijk?

Al tijdens zijn studie informatiekunde, wist Wessel dat hij meer ervaring wilde opdoen. Door zijn online zoektocht, kwam hij uiteindelijk bij ons terecht. Hij zag welke kennis en kunde wij in huis hebben en wist dat hij hier veel zou leren. Dit bleek ook zo te zijn.

Wessel ervaarde, hoe hij veel van wat hij tijdens zijn studie leerde, direct kon toepassen op zijn werk bij beeproger. Zo kon zijn kennis op een creatieve manier integreren binnen beeproger. “Tijdens de studie kijken we veel naar theoretische kaders en wetenschappelijk onderzoek. Hoe men echter in de praktijk werkt, komt lang niet altijd aan bod in de boeken,” geeft Wessel aan. “In de praktijk zijn er nog zoveel dingen te leren; van communicatie met klanten, tot communicatie binnen het team, als ook het aanmoedigen van kritische feedback en het weten wanneer perfectionisme losgelaten moet worden. Bij beeproger heb ik gezien en geleerd hoe er binnen een professioneel IT bedrijf gewerkt wordt.”

Communicatie en feedback

Dat communicatie erg belangrijk is, weet beeproger als geen ander. Wij geven mensen de ruimte zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen en feedback op te pakken, van de klant, als ook intern. “Deze toebedeelde verantwoordelijkheid omtrent klantcontact, is zeker iets waar ik veel van geleerd heb,” verteld Wessel. “Een voorbeeld is, de vele lonende en motiverende momenten die er zijn geweest, na het opleveren van producten aan de klant. Het presenteren en opleveren van werk is iets wat men vooral in de praktijk leert. Als dit dan gewaardeerd wordt, is mijn missie geslaagd.”

Deze waardering is zeker iets wat de overhand heeft binnen onze werkzaamheden. Echter kan het ook voorkomen dat de klant iets anders verwacht en daardoor met kritische, vaak goed, soms slecht, onderbouwde feedback komt. “Toch zie ik deze pittige momenten zeker ook als waardevol. In werkende het leven zullen er altijd momenten van negatieve feedback voorkomen. De kans die ik binnen beeproger heb gekregen om mij hierin nog verder te professionaliseren, zal ik in mijn verdere carrière meenemen.”

Omgaan met perfectionisme

Studeren is een prachtige ervaring; heb zelf gestudeerd, dan zul je daar vast mee instemmen. Echter is het wel zo, dat wat men op de universiteit middels theoretisch onderzoek leert, niet altijd in lijn ligt met de realiteit. Zo gaf Wessel aan, dat binnen informatiekunde er een zware focus lag op het perfectioneren en optimaliseren van code. Dit is belangrijk, om de structuur en de theorie volledig te leren begrijpen. In de realiteit kan dit niet altijd. Binnen beeproger denken we met de klant mee en zoeken we naar de meest innovatieve oplossing. Dit leidt in de praktijk misschien niet altijd leidt tot de meest mooie, maar wel meest effectieve en pragmatische oplossing.

Je kunt dit vergelijken met het schilderen van een trap. Het mooiste zou zijn, een trap in een keer volledig te schuren en dan te verven. Dit betekent echter, dat de trap niet gebruikt kan worden, zolang deze nog in onderhoud is. Je kunt er ook voor kiezen eerst de oneven treden te schilderen en dan de even treden, zodat je te allen tijde de trap kunt blijven gebruiken en steeds slechts een trede hoeft over te slaan. Binnen software ontwikkeling moet er ook soms gekozen worden voor oplossingen die het meest effectief en pragmatisch zijn, misschien achter de schermen minder mooi, maar uiteindelijk wel hetzelfde resultaat bieden. “Het opleveren van werk aan klanten, heeft mij geleerd dat perfectionisme veelal haaks staat op effectief werken. Het is belangrijk te leren wanneer dit losgelaten kan worden en wanneer dit juist een effectief middel is om in te zetten.”

Zelfontwikkeling

Tot slot geeft Wessel aan, dat hij binnen beeproger veel kansen heeft gekregen zich te ontwikkelen en dat hij zich daarin aangemoedigd voelde. Er zijn geen ingewikkelde managementlagen, waar eindeloos onderhandeld en overlegd wordt, of waar het silo denken volledig is ingesleten. Juist is beeproger een platte organisatie waar altijd ruimte is voor goed onderbouwde feedback. “Tijdens mijn studie heb ik ook nieuwe methoden en theorieën geleerd, waarvan ik geloof dat die waardevol zijn binnen beeproger,” laat Wessel weten. “Er werd niet schromend gereageerd op deze feedback. Integendeel. Er werd mij de ruimte gegeven deze feedback te presenteren aan ons team. Zo leerde ik niet alleen dat kritisch nadenken beloond wordt binnen professionele organisaties, maar ook hoe ik dat het beste kon uiten.”

Binnen beeproger vinden we het belangrijk om onze werknemers aan te moedigen zichzelf te ontwikkelen en verder te leren. Niet alleen op theoretisch vlak, maar ook op communicatief vlak, omdat dit van waarde is voor onze organisatie, maar ook voor de toekomst van onze medewerkers.

Conclusie

Werken bij beeproger is uitdagend en waardevol werk. Ons team is divers, wat zorgt voor een dynamiek die ons allen verder helpt. Wessel werkte als universitair student bij beeproger. Wil je ook ons team komen versterken? Neem dan een kijkje bij onze vacatures, wij werken graag samen met gemotiveerde professionals.