Als software bedrijf bestaat onze kern uit de development afdeling. Zij zorgen ervoor dat de wensen van de klant en de designs omgetoverd worden in code en in een werkende applicatie. Om beter inzicht te krijgen in het werk van onze developers, gaan we in gesprek met Lennert, full stack developer bij beeproger.

Wie is Lennert?

Sinds 2019 werk Lennert bij beeproger als full stack developer. Met een achtergrond in interactieve vormgeving, heeft hij oog voor design en detail. En dit zie je dan ook zeker terug in zijn code. In z’n vrije tijd houdt Lennert van comedy, sporten en muziek. En daar hebben we bij beeproger ook weer profijt van, want hij weet altijd de beste playlists op te zetten op kantoor.

Hoe Lennert bij beeproger is gekomen

Voor Lennert bij beeproger kwam werken, maakte hij websites voor reclamebureau in Groningen. Tijdens zijn studie interactieve vormgeving had Lennert al een introductie gehad tot JavaScript en HTML. Echter merkte hij na verloop van tijd dat hij meer uitdaging zocht. Door het werken met een CMS, realiseerde Lennert zich dat zijn interesse lag in maatwerk software en bijbehorende diepgaande code.

Lennert had de naam beeproger al vaker voorbij horen komen en besloot daarom contact met ons op te nemen. beeproger maakt namelijk maatwerk applicaties en hierin zou hij daarom meer uitdaging kunnen vinden.

En zo geschiedde, in 2019 kwam Lennert in gesprek met Martijn, lead developer bij beeproger. Martijn is tijdens het sollicitatieproces verantwoordelijk voor het technische aspect bij onze sollicitanten. Hij gaf Lennert een opdracht mee, welke inzicht zou geven in de technieken waarmee we werken en onze algehele werkwijze. Met deze opdracht moest Lennert een kleine app te ontwikkelen in Laravel. Dit ging hem zo goed af, dat hij besloot officieel te solliciteren. Ook beeproger zag Lennerts kwaliteiten, waardoor hij vanaf 2019 ons team kwam versterken.

Projecten bij beeproger

Eenmaal bij beeproger werd Lennert op verschillende projecten gezet. Zo mocht hij in zijn allereerste project automatische tests inbouwen in een bestaande applicatie. Op deze manier wordt de code continu getoetst en dit reduceert het aantal fouten in de applicatie. Door het bouwen van deze tests, kreeg Lennert inzicht in hoe developers bij beeproger werken. Daarnaast leerde hij zo gelijk heel veel over de technieken waarmee we werken.

Eén van Lennerts meest recente projecten is Highway, een platform voor ondernemers. Hierin krijgt hij veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Doordat Lennert over dit project de regie heeft, is hij ook degene die nauw contact heeft met de product owner van Highway. Samen ontwikkelen ze een platform voor klanten van Highway, waardoor er veel oog is voor design en user experience.

Wat werken als developer bij beeproger zo leuk maakt

Ten eerste geeft Lennert aan dat werken bij beeproger uitdagend en variërend is. We werken met veel verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld Laravel, Angular en React. Daarnaast werken we ook aan veel verschillende projecten voor veel verschillende klanten.

Ten tweede krijg je bij beeproger veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij doen niet aan micromanagement. Integendeel, we moedigen onze developers juist aan om zelf oplossingen te vinden en zelf nauw in contact te blijven met de klant.

Tot slot laat Lennert weten dat je bij beeproger heel veel kunt leren. Je hoeft niet per se een opleiding development te hebben gevolgd. Zolang je een basis hebt van JavaScript, CSS, HTML of PHP, kun je verder leren bij beeproger. Lennert heeft bij beeproger zelfs zijn officiële Laravel certificering weten te behalen. In 2,5 jaar tijd heeft hij enorm veel geleerd over backend development, waardoor hij nu een van onze beste full stack developers is.

Kom werken bij beeproger

We vroegen Lennert of hij anderen zou aanbevelen bij beeproger te komen werken. Het duidelijk antwoord hierop was “ja”. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast werk je in de jong bedrijf met een informele werksfeer, waar genoeg ruimte is om te leren.

Wil jij ook aan de slag als developer? Solliciteer dan direct op een van onze vacatures. We kijken ernaar uit je te leren kennen!