Door de jaren heen mochten we veel bouwbedrijven helpen met het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Zo hebben we veel kennis, expertise en een speciale band met deze sector opgebouwd. Veel bouwbedrijven bestaan al meerdere generaties en zijn met keihard werken gekomen waar ze nu staan: het zijn oprechte ondernemers die letterlijk gewend zijn om met hun poten in de modder te staan. Daar kun je alleen maar bewondering en respect voor hebben. Een andere reden waarom we graag werkzaam zijn binnen de bouwsector is omdat er vaak veel te verbeteren valt. Als er namelijk één sector is waar tal van processen tegelijkertijd in goede banen geleid moeten worden, is het de bouwsector wel. Hieronder leggen we je uit waarom digitaliseren zo belangrijk en interessant is voor bouwbedrijven. Daarnaast laten we je aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zien hoe wij daarbij kunnen helpen.

Waarom digitaliseren zo belangrijk is voor de bouwsector

Efficiëntie

Tijdwinst boeken binnen de bouwsector betaalt zich altijd terug. Of het nu gaat om het verwerken van urenbriefjes of het inkopen van materiaal, als het sneller en gebruiksvriendelijk kan, betekent dat winst. Bekijk bijvoorbeeld de cases van Koninklijke Sjouke Dijkstra en Avitec maar eens: waar we stroperige papieren administraties, transformeerden tot moderne, snelle en gebruiksvriendelijke applicaties.

Communicatie

Moeizame communicatie met leveranciers, opdrachtgevers of externe partijen: ieder bouwbedrijf heeft er helaas ervaring mee, soms met vervelende gevolgen. Dus waarom brengen we niet alle communicatie tussen verschillende betrokken partijen onder in één portaal waar alle informatie voor iedereen beschikbaar is en waar snel en effectief met elkaar gecommuniceerd kan worden? Deze vraag stelde SW Vastgoedverbetering zichzelf ook. Bekijk in deze case welke digitale oplossing we daarvoor vonden.

Opslaan van data

Bouwbedrijven verzamelen op dagelijkse basis veel data. Door data op een veilige manier op te slaan en eenvoudig beschikbaar te maken, bewaar je het overzicht, blijft de foutmarge laag en kun je uit de data verkregen inzichten gebruiken om processen nog slimmer in te richten. Tip: dit gaat beter en sneller met een applicatie dan met de ouderwetse multomap – en scheelt je bovendien de nodige kastruimte.

Toekomstbestendig

Bouwbedrijven zijn van oorsprong vaak familiebedrijven, soms wordt de kennis en kunde al meerdere generaties doorgegeven. Om ervoor te zorgen dat je bouwbedrijf voorbereid is op de toekomst en je niet door de tijd en je concurrenten ingehaald wordt, is digitaliseren een must en al lang geen keuze meer.

Samenwerken in de vorm van een partnership

Hierboven haalden we al een aantal cases van bedrijven aan waar we mee samenwerken. Dit doen we in de vorm van een zogeheten partnership: dit houdt in dat we een doorlopende samenwerking aangegaan zijn. Zo’n partnership vergt zeker aan het begin veel tijd en inzet van beide partijen. Koen Poppema, Financieel Directeur van SW Vastgoedverbetering, bracht het treffend onder woorden: ‘weet waar je aan begint’. Maar wanneer we door deze eerste fase heen zijn, betaalt het zich al snel terug in efficiëntie, gebruiksgemak, financieel voordeel en blije gezichten van medewerkers. We zien zelfs dat gedigitaliseerde bouwbedrijven makkelijker personeel vinden en bij zich weten te houden.

Daarnaast kunnen we, wanneer we een solide digitale basis hebben staan, hierop verder doorontwikkelen. Dit betekent ook dat we nieuwe ideeën en innovaties gemakkelijker kunnen doorvoeren. Dat helpt jou als bouwbedrijf niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Heb jij een bedrijf in de bouwsector en wil jij weten hoe je slim je werkprocessen kunt automatiseren? We gaan graag met je in gesprek. Neem gerust contact met ons en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.