Bij beeproger zijn we nieuwsgierig en willen we blijven leren, want door te leren kun je als organisatie blijven groeien. Wij stimuleren onze medewerkers dan ook actief om te studeren, certificaten te behalen, workshops te volgen en meer. Hoe en waarom wij persoonlijke ontwikkeling stimuleren, wat we doen om als organisatie up-to-date te blijven en hoe we kennis delen op de werkvloer, lees je hieronder.

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren

Als mens raak je nooit uitgeleerd: echt een cliché, maar daarom niet minder waar. Wij proberen onze medewerkers zoveel mogelijk aan te moedigen om zich persoonlijk te blijven ontwikkelen – op welke manier dan ook. Natuurlijk profiteren wij als organisatie ook van nieuwe kennis van onze medewerkers, maar dat is niet onze hoofdreden. Het leren van nieuwe dingen geeft inzichten, voldoening en zelfvertrouwen – daar draait het in de eerste plaats om.

Voorbeelden uit de praktijk

Binnen beeproger zijn er constant mensen uit ons team aan het doorleren. Een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Nart kwam uit Syrië en is uiteindelijk via CodeGorilla bij ons terechtgekomen en wordt nu opgeleid tot developer. Alexandra volgt een fulltime master Persuasive Communication naast haar 36-urige baan. Onze Office Manager Larissa gaat na de zomer een HBO-module ‘Effectieve Werving van Nieuwe Medewerkers’ doorlopen. Gijs en Casper mogen zichzelf binnenkort ‘Scrum Masters’ noemen. Daarnaast loopt er een programma waarin onze werkstudenten naast hun studie in de IT, parttime bij ons werken om ervaring en kennis op te doen in de praktijk. En dan hebben we ook nog ieder schooljaar plek voor twee developer stagiaires en een marketing stagiaire. Zo wordt er binnen beeproger iedere dag een hele hoop kennis vergaard.

Als organisatie up-to-date blijven 

Naast het stimuleren van ontwikkeling op persoonlijk niveau, proberen we als organisatie ook altijd up-to-date te blijven op het gebied van de nieuwste regels en ontwikkelingen. Zo gaan Larissa en Martijn een cursus volgen om ISO27001, een certificering die we hebben op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen, op een slimme manier te implementeren in ons managementsysteem. Ook krijgen binnenkort alle developers een cursus ’testing’ en kunnen ze daarnaast een officieel Laravel-certificaat behalen.

Hoe faciliteren we dit?

Iedereen die binnen beeproger aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling wil werken, krijgt daarvoor de kans. Omdat wij de meerwaarde inzien van medewerkers die blijven leren – ook voor ons als organisatie – schieten we graag te hulp. Dit doen we bijvoorbeeld door studies (deels) te betalen, medewerkers extra vrije (studie)dagen te geven of mensen een leerplek aan te bieden.

Kennis delen op de werkvloer

Met al die lerende mensen binnen beeproger, loopt er veel kennis rond op de werkvloer. En die kennis delen we graag met elkaar. Want wat is er mooier dan jouw nieuw vergaarde kennis delen met anderen die daar weer hun voordeel mee kunnen doen. Tijdens onze dagelijkse stand-up of tijdens ons wekelijkse technische overleg, is er altijd ruimte voor het delen van kennis. Dit kan van alles zijn: van een interessante trends die iemand in een webinar voorbij hoorde komen tot een boeiende theorie die iemand tijdens zijn studie oppikte. En als een collega echt veel te vertellen heeft, dan laten we hem of haar gewoon een workshop geven. Zo blijven we leren, want ook wij zijn nooit uitgeleerd.