Innoveren en het realiseren van maatwerk software klinkt soms makkelijker dan het daadwerkelijk is. Je weet wat je bedrijfsprocessen zijn en je weet dat innovaties nodig zijn om jouw doelen te halen, maar hoe begint het proces dan? Er zijn flink wat vragen die opkomen bij het laten ontwikkelen van maatwerk software. Om je op weg te helpen, hebben wij de vier belangrijkste hier voor je uitgelicht.

Hoe ondersteunt maatwerk jouw bedrijf?

We kunnen ons voorstellen dat je in het begin van het proces nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt hoe maatwerk jouw organisatie nou het beste kan ondersteunen. Misschien heb je je doelen en processen wel helder voor ogen, maar blijf je vragen hebben in hoeverre maatwerk software daar dan precies aan bijdraagt.

Samenwerken met beeproger begint met een inventarisatie. In een tijdsbestek van zo’n twee tot vier weken gaan we uitgebreid in op jouw wensen en doelen. Het is dus fijn als je al een helder beeld hebt van je wensen en doelen, maar natuurlijk kijken we ook samen hoe we jou kunnen helpen verbeteren. We denken graag kritisch met je mee, omdat we geloven dat we daardoor samen de beste oplossing voor jouw probleem kunnen vinden.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke bedrijfsprocessen je wilt automatiseren met nieuwe software? Ook dan kijken we graag met je mee. Vanuit onze ervaring met verschillende bedrijven en projecten helpen we je graag met de beslissing over wat er moet worden aangepakt. Uiteindelijk moeten de processen jouw visie en doelen ondersteunen, zonder dat het afdoet aan de identiteit en unieke eigenschappen van jouw bedrijf.

Aan het eind van zo’n inventarisatiefase staat er dan een plan voor bijvoorbeeld een mobiele app of webapplicatie. Dit maken we visueel, zodat jij meteen een beeld hebt bij jouw innovatie-idee.

Hoe kun je erop vertrouwen dat de software aansluit bij jouw verwachtingen?

Vanuit de inventarisatiefase gaan we voor jou aan de slag met een concreet voorstel. Daarin beschrijven we hoe de software er precies uit komt te zien, hoeveel tijd we daarvoor nodig verwachten te hebben en met welk budget je rekening moet houden. We werken hierbij vanuit talloze jaren kennis en ervaring. Soms is het bijvoorbeeld mogelijk om te werken met stukjes software die we al eerder hebben gemaakt, of met software die al beschikbaar is in jouw branche. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de wensen en doelen van de klant. Uiteindelijk ligt er dan een voorstel, wat je een duidelijk beeld geeft van het eindproduct en het algehele proces. Als alles voor beide partijen akkoord is, beginnen we met de ontwikkeling van de software.

Wat verwachten wij van jou tijdens het ontwikkelen?

Het ontwikkelen van de software gebeurt bij beeproger niet door één persoon, maar door toegewijd team van ontwikkelaars. Daarnaast heeft de klant ook een belangrijke rol. Tijdens deze ontwikkelfase houden we namelijk graag nauw contact met jou. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de wensen goed doorgevoerd worden. Door de regelmatige updates kunnen we snel bijsturen als dat nodig blijkt te zijn. Dit zorgt voor minder fouten of miscommunicatie tijdens het proces, wat resulteert in een sterk eindproduct. Omdat het ontwikkelen van software op maat niet onmiddellijk gebouwd is, verwachten wij ook van jouw zijde toewijding in middelen en tijd. Het is belangrijk dat er iemand in jouw organisatie die verantwoordelijk op zich wil nemen en daar ook de tijd voor vrij kan maken. In een recente case SW Vastgoedverbetering, kun je gedetailleerd teruglezen welke toewijding er van je verwacht wordt.

Is succes gegarandeerd?

Na de ontwikkeling onderhouden we de software graag, aangezien blijvend onderhoud nodig is voor goed werkende software. Bij ons kun je kiezen voor een Service, Onderhoud & Support pakket. Dan weet je dus zeker dat de software onder andere, helemaal up–to-date blijft.

Wil je meer weten over beeproger en over hoe we te werk gaan? Of heb je nog meer vragen bij het ontwikkelen van maatwerk? Of loop je juist rond met een idee voor software die past bij jouw bedrijf? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.