fbpx

Vragen bij de ontwikkeling van maatwerk software

Innoveren en het realiseren van maatwerk software klinkt soms makkelijker dan het daadwerkelijk is. Je weet wat je bedrijfsprocessen zijn en je weet dat innovaties nodig zijn om je doelen te halen, maar hoe begint het proces dan? Beeproger staat haar klanten graag bij in het proces van realiseren, want in het begin kunnen er soms meer vragen dan antwoorden ontstaan.

Hoe kan maatwerk mijn bedrijf het beste ondersteunen?

We kunnen ons voorstellen dat je in het begin van het proces nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt hoe maatwerk je organisatie nou het beste kan ondersteunen. Misschien heb je je doelen en processen wel helder voor ogen, maar hoe sluit je maatwerk software daar dan precies bij aan?

Samenwerken met beeproger begint met een inventarisatie. In een tijdsbestek van zo’n twee tot vier weken gaan we uitgebreid in op jouw wensen en doelen. Het is dus fijn als je al een helder beeld hebt van die wensen en doelen hebt, maar we natuurlijk samen kijken hoe we kunnen verbeteren. We denken graag kritisch met je mee, omdat we geloven dat we daardoor samen de beste oplossing voor jouw probleem kunnen vinden.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke bedrijfsprocessen je wil gaan ondersteunen met nieuwe software? Ook dan kijken we graag met je mee. Vanuit onze ervaring met verschillende bedrijven en projecten helpen we je graag met de beslissing over wat er moet worden aangepakt. Uiteindelijk moeten de processen je visie en doelen ondersteunen, zonder dat het afdoet aan de identiteit en unieke eigenschappen van je bedrijf.

Aan het eind van zo’n inventarisatiefase staat er dan een plan voor bijvoorbeeld een mobiele app of webapplicatie. Dit maken we visueel, zodat je meteen een beeld bij je innovatie-idee hebt.

Hoe kan ik erop vertrouwen dat de software aansluit bij mijn verwachtingen?

Vanuit de inventarisatiefase gaan we voor je aan de slag met een concreet voorstel. Daarin beschrijven we hoe de software er precies uit komt te zien, hoeveel tijd we daarvoor nodig verwachten te hebben en met welk budget je rekening moet houden.

We werken hierbij vanuit zeven jaren kennis en ervaring. Soms is het bijvoorbeeld mogelijk om te werken met stukjes software die we al eerder hebben gemaakt, of met software die al beschikbaar is in je branche. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de wensen en doelen van de klant.

Uiteindelijk ligt er dan een voorstel, waarmee je een duidelijk beeld in handen hebt van het eindproduct en het proces. Als alles voor beide partijen akkoord is, beginnen we met de ontwikkeling van de software.

Wat is mijn rol tijdens het ontwikkelen?

Het ontwikkelen van de software gebeurt bij beeproger niet door één persoon, maar door dedicated team van ontwikkelaars. Daarnaast heeft de klant een belangrijke rol. Ook tijdens deze fase houden we namelijk graag nauw contact met je. Zo kunnen we er zeker van zijn dat de wensen goed doorgevoerd worden. Door de regelmatige updates kunnen we snel bijsturen als dat nodig blijkt te zijn.

Is succes gegarandeerd?

Na de ontwikkeling onderhouden we de software graag, aangezien blijvend onderhoud nodig is voor goed werkende software. Bij ons kan je kiezen voor een Service, Onderhoud & Support pakket. Dan weet je dus zeker dat de software onder andere, helemaal up–to-date blijft!

Wil je meer weten over beeproger en over hoe we te werk gaan? Of loop je rond met een idee voor software die past bij jou bedrijf? Neem gerust contact op!

Dit vind je misschien ook leuk

Meest recent