Waarom koppelingen een goed begin zijn van digitaliseren

De kans is groot dat je al software in huis hebt. Het leuke aan maatwerk software is dat je met bestaande software slimmer kan gaan werken. Door bepaalde creatieve koppelingen te maken kan de productiviteit snel stijgen.

Je werkt met wat je al in huis hebt

 

Een inventarisatie van al je software heeft ook andere voordelen voor je bedrijf. Je krijgt bijvoorbeeld een goed overzicht van waar je geld naartoe gaat (en of je dat allemaal moet uitgeven). Ook is zo’n overzicht handig voor maatwerk software bedrijven om snel te kunnen zien wat jij al in huis hebt. Runo, de Account Manager bij beeproger, vertelt “Wanneer we de verschillende applicaties in kaart brengen, kunnen we met de organisatie goed meedenken over waardevolle procesverbeteringen door middel van software koppelingen.” Om daarbij te helpen, hebben we de onderstaande overzicht gemaakt die je hier kunt downloaden.

Een voorbeeld van een bedrijf dat slim gebruik heeft gemaakt van bestaande software pakketten is PMT. Zij wilden graag hun planningstool koppelen aan de salarisadministratie. Dankzij het overzicht dat we hadden van de pakketten die ze al hadden, konden we vrijwel direct aan de slag met koppelingen bouwen. In 2 weken was er al resultaat! 

Het is kleine verandering voor werknemers

 

Groot uitpakken met allerlei nieuwe software heeft een aantal nadelen. Eén hiervan is de leercurve voor werknemers. Het is lastig voor werknemers om met compleet nieuwe systemen te werken. Er is dus altijd een daling van productiviteit. Dit is jammer, maar ook onnodig.

 

Je kan bijvoorbeeld processen automatiseren of pakketten koppelen waardoor je met de bestaande software veel kan bewerkstelligen. Jouw personeel merkt niet heel veel verandering in de manier waarop zij werken. Hierdoor is de leercurve laag en zal de productiviteit vrijwel direct stijgen.

Het is ook een relatief kleine investering

 

Software kan heel veel geld kosten. Software koppelen vaak niet. Het is daarom laagdrempeliger om hiermee te beginnen. Een aantal bedrijfsprocessen optimaliseren heeft minder financiële impact dan allerlei nieuwe software aanschaffen. Echter, het is wel een mooie beginstap in de wereld van digitalisatie.

Conclusie

 

Software koppelen is een goede manier om te beginnen met digitaliseren. Je kunt bedrijfsprocessen automatiseren of een API-koppeling maken om je productiviteit te verhogen. Je werknemers hebben weinig tot geen last van een leercurve waardoor je bedrijf direct presteert. Daarnaast is de stap op financieel gebied ook aantrekkelijker.