Het is helaas geen nieuws dat binnen de IT-sector het personeelstekort blijft toenemen: ook wij hebben er helaas last van. Maar waarom nieuw personeel zoeken als je er ook voor kunt zorgen dat medewerkers niet bij je weggaan? Dat is een zeer terechte vraag. Binnen beeproger doen we er dan ook alles aan om de werkomstandigheden voor onze ‘Rogers’ zo optimaal mogelijk te maken. Maar hoe aantrekkelijk we het ook maken voor onze werknemers, personeelsverloop ga je nooit helemaal tegen – en dat is ook niet erg. Iedereen verdient het om af en toe een nieuwe uitdaging aan te gaan en zich verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn we een groeiend bedrijf en dat betekent dat we zelfs als we iedereen zouden behouden, we alsnog op zoek zijn naar nieuwe IT-talenten. 

In deze blog leggen we je onder meer uit wat we eraan doen om onze medewerkers te behouden, waarom we een 9-tot-5 mentaliteit juist niet schuwen en wat we nieuwe medewerkers te bieden hebben.  

Werknemers behouden door het creëren van teamgevoel 

We zijn ervan overtuigd dat het behouden van je medewerkers begint bij het creëren van teamgevoel. Binnen beeproger hebben we op dit moment 18 medewerkers: iedereen kent elkaar dus goed en er heerst echt een teamgevoel. Naast dat er veel gelachen wordt, staan collega’s ook altijd voor elkaar klaar als het even iets minder gaat – dat is mooi om te zien. Bij het selecteren van nieuwe medewerkers is het eerste waar we op letten of iemand goed binnen de groep past. Als er een wederzijdse klik is, wordt een medewerker snel opgenomen in ons team. Wij denken namelijk dat diploma’s en skills altijd nog behaald kunnen worden, maar dat een match met het team cruciaal is om iemand lang bij ons te houden.

Een fijne werkomgeving helpt ook 

Door ons kantoor op een ruime, ergonomische en open manier in te richten, proberen we een werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers enerzijds de ruimte hebben om met elkaar te overleggen, maar ook in rust kunnen werken. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken, hebben we een kantoorhond, zorgen we dagelijks voor een gezonde lunch en hebben we uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen beeproger

Mensen hebben de wens om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Uitgeleerd raak je namelijk nooit. Daarom gaan we vaak met onze werknemers in gesprek over hun wensen en behoeften, nu én in de toekomst, en proberen we deze te vertalen naar een concreet actieplan. Denk hierbij aan doorgroeien binnen beeproger, maar bijvoorbeeld ook aan het volgen van een studie of een cursus die je interessant lijkt. Wij moedigen onze werknemers aan zich te ontplooien en verder te leren.

Daarnaast is er binnen beeproger altijd plek voor jong talent. Zo hebben we een speciaal programma voor universitaire studenten die een bijbaan als developer zoeken en die wij de fijne kneepjes van het vak leren. Ook hebben we bijna altijd Software Development stages beschikbaar voor studenten van verschillende niveaus. 

Wél een 9-tot-5 mentaliteit 

Je ziet het tegenwoordig bijna standaard staan in vacatureteksten: “wij zoeken iemand die geen 9-tot-5 mentaliteit heeft”. Vrij vertaald betekent dit: houd er rekening mee dat je regelmatig moet overwerken en verwacht niet dat we die uren voor je compenseren. Wij van beeproger houden niet van deze mentaliteit. Wij geloven in een goede ‘work-life balance’ en vinden het belangrijk dat iemand naast zijn werk ook een leven heeft. Door juist wel om 5 uur de computer uit te zetten, sluit je de dag op tijd af en is er tijd voor ontspanning en ruimte om de batterij weer op te laden. Dit betekent trouwens niet dat onze medewerkers bijvoorbeeld nooit ’s avonds mogen werken als ze dat zelf fijn vinden. Maar er moet wel altijd een gezonde balans zijn tussen werken en andere leuke dingen in het leven.  

In lijn met deze gedachte organiseren we, tijdens en buiten werktijd, veel leuke en gezellige activiteiten met het team. Denk hierbij aan een schildercursus (met wisselend succes), wadlopen, workshops, 4-uursborrels of gewoon een lekker hapje eten met elkaar. 

Past beeproger bij jou? 

Wil je graag werken bij een multinational of een andere grote organisatie? Dan is beeproger misschien niet de beste keuze voor jou. Maar vind je het juist fijn om in een kleiner en hecht team te werken aan uitdagende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers? Dan zijn we een goede match!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen beeproger? Kom gerust een keer op de koffie of sluit aan bij een van onze borrels om de sfeer te proeven. Benieuwd voor welke functies wij op dit moment nog mensen zoeken? Bekijk hier onze vacatures en neem voor vragen gerust contact met ons op.