In 2017 werd het logistiek centrum van Tielbeke Logistiek fors uitgebreid, dit vroeg om een professionele applicatie die deze groei kon bijhouden en versterken. Daarom bouwden we voor Tielbeke een DOCK-applicatie op maat. Met deze app kunnen alle medewerkers real-time zien welke docks op dat moment het terrein beschikbaar zijn.

Voor dit artikel gingen we in gesprek met Hessel Jonkman, ICT en inkoop manager bij Tielbeke Logistiek, waarbij we je graag een inkijkje geven in het ontwikkelproces van deze applicatie.

Wie is Tielbeke Logistiek?

Je rijdt ze vaak voorbij, de vrachtwagens van Tielbeke transport. En dat is niet zo gek, want elke dag vervoeren meer dan 200 Tielbeke-vrachtwagens producten over de hele Benelux; van potloden en shampoo tot koelkasten en blikken verf. En het houdt niet op bij alleen vervoer. Het bedrijf uit Lemelerveld houdt zich bezig met alles waarmee hun klanten hun logistieke processen kunnen verbeteren. Zoals onder andere de opslag, als ook order-picking en distributie.

Dat alles vraagt natuurlijk om een uiterst strakke planning. Helemaal toen in 2017 het logistiek centrum fors werd uitgebreid. De mannen van Tielbeke bedachten al snel dat ze een tool nodig hadden om inzichtelijk te krijgen welke docks op het terrein beschikbaar zijn. Hier is geen standaard software product voor beschikbaar, en dus schakelden ze beeproger in om een maatwerk DOCK-applicatie te bouwen.

Het probleem

Tielbeke bouwde in 2017 een compleet nieuw cross-dock centrum – 12500 m2 parkeerterrein en 85 aanlegplekken voor vrachtwagens en bestelbussen. Dat hield in dat medewerkers gebruik gingen maken van een terrein dat niet alleen een stuk groter was, maar ook compleet anders werd ingedeeld. Het zou de chauffeurs onder andere meer tijd kosten om een beschikbare dock of hun vrachtwagen terug te vinden.

“Dagelijks melden zich zo’n 150 vrachtwagens op het terrein,” vertelt Hessel. “Dat vraagt om structuur. Daarnaast hadden we als doel om de bewegingen op het terrein en in het crossdock te verminderen. Daarom moest voor de chauffeurs, overslagmedewerkers en planning vooraf duidelijk worden waar, bij terugkomst van de rit, aan te docken en waar, bij vertrek, zijn voertuig staat.” Voor zo’n specifieke wens was geen standaard softwarepakket beschikbaar en dus ging Tielbeke op zoek naar een goede applicatie bouwer. Naarmate het idee steeds concreter werd, hebben Tielbeke Logistiek en beeproger een afspraak ingepland. Zo gingen de mannen van Tielbeke met een aantal app ontwikkelaars om tafel; onze nuchtere cultuur bleek doorslaggevend.

Hessel vertelt: “Jullie spraken dezelfde taal. Dat vind ik ontzettend belangrijk. We hebben de keuze gemaakt op basis van vertrouwen en de klik die we hadden. Die keuze heb ik overigens niet alleen gemaakt, juist niet. Ik heb de mensen, die met de app moeten gaan werken, laten beslissen. Zij moeten er tevens achter staan.”

De oplossing

De app moest Tielbeke tijd besparen, door medewerkers (chauffeurs, planning en crossdock) een duidelijk overzicht te geven van alle beschikbare, gereserveerde en bezette docks. Ron, onze interaction designer, maakte daarom een 3D ontwerp van de plattegrond van het terrein. Voor de status van de docks werden de stoplichtkleuren gebruikt: rood (bezet), oranje (gereserveerd) en groen (beschikbaar). Doordat de docks en vrachtwagens genummerd werden, is meteen te zien welke vrachtwagen waar staat. Zodra een vrachtwagen binnenkomt, geeft de dock-manager in de app aan dat de dock bezet is en om welke vrachtwagen het gaat. De dock kleurt vervolgens rood en het vlootnummer van het voertuig komt in beeld.

Nadat het ontwerp door iedereen goedgekeurd werd, gingen wij aan de slag met het bouwen van de webapplicatie. De backend werd uiteraard gebouwd in Laravel, de front-end in Ionic en Angular. Door gebruik te maken van zogenaamde websockets in Laravel echo, worden status updates (bezet, gereserveerd, etc.) real-time op alle schermen aangepast en weergegeven.

Hoe de ontwikkeling van de applicatie verliep? Daar is Hessel kort maar krachtig over: “Het bouwen en testen ging allemaal soepel. Voor elke opmerking die we hadden, werd vrij snel een oplossing gevonden. Daar heb ik verder geen opmerkingen of klachten over. We waren niet ontevreden. En dat is soms wel anders in de automatisering. Dan loopt het niet zo vlot, of men praat langs elkaar heen. Dat was hier niet het geval. Het was een prettige en krachtige samenwerking.”

Het resultaat

Tot slot vroegen we Hessel naar het resultaat en de werking van de applicatie. “We gebruiken het nu ongeveer een maand,” vertelt Hessel. “en we zien nu al de voordelen. De informatie wordt op diverse plekken real-time getoond op grote beeldschermen. Op deze manier is voor iedereen direct te zien waar het voertuig zich bevindt.” Met deze DOCK-applicatie bespaart Tielbeke Logistiek veel tijd, maar het geeft ook beduidend minder voertuigbewegingen, en zo ook minder kans op schade. En dit vergroot zo weer het concurrentievoordeel. “In de logistieke wereld is dit een vrij unieke tool. Collega’s hebben er al bewonderend naar gekeken.”

Maar dit is niet het einde. Er zijn plannen om het verder uit te breiden: “Denk aan koppelingen met bestaande pakketten, waardoor het invoerwerk nog gemakkelijker wordt,” vertelt Hessel. “We wilden in ieder geval eerst met een basisproduct beginnen, om te kijken hoe dit loopt. We zijn op dit moment aan het kijken welke functionaliteiten er bij moeten, zodat we de tool steeds beter maken.” Wij kijken ernaar uit verder met Tielbeke Logistiek te mogen samenwerken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van maatwerk software? Neem dan contact met ons op, en wie weet, heeft jouw organisatie binnenkort net zo’n vooruitstrevende applicatie als Tielbeke Logistiek.