In samenwerking met Mazars en Delaware heeft beeproger voor een internationaal opererende leverancier van aandrijfsystemen een interface gebouwd tussen NMBRS en SAP Successfactors. Hierdoor verlopen nu de administratieve processen tussen HR en payroll geautomatiseerd. Zo gaat de efficiëntie omhoog en de foutmarge omlaag en kunnen medewerkers zich bezig houden met dingen waar ze echt goed in zijn.

De koppeling die we bouwden, was voor een opdrachtgever, die al ruim 45 jaar een grote internationale speler is. Want naast hun hoofdkantoor in België, beschikken zij over 6 R&D-centra in 4 verschillende landen en 3 productiefaciliteiten in 2 continenten.

Samenwerking

We zijn dit project gestart in samenwerking met Mazars en Delaware. Mazars is een internationale, geïntegreerde en onafhankelijke organisatie, gespecialiseerd in audit, accountancy, belastingadvies en consultancy. Vanuit kennis op deze vakgebieden werken zij voor (internationale) ondernemingen, mkb-ondernemers, organisaties in de publieke sector en vermogende particulieren. Delaware biedt internationaal geavanceerde ICT oplossingen en diensten. Dit om hun klanten te ondersteunen in hun zakelijke en digitale transformaties met behulp van technologie van SAP, Microsoft en OpenText.

Door deze samenwerking hadden we een overvloed aan kennis; onze organisaties sloten naadloos op elkaar aan. Hierdoor hebben we succesvol een interface tussen NMBRS en SAP SuccessFactors kunnen bouwen voor onze opdrachtgever.

De software

Voor deze oplossing hadden we te maken met twee verschillende software pakketten.

Ten eerste gaat het om SAP SuccessFactors (SF). Dit is een set van Human Capital Management (HCM)-modules in de cloud voor alle HR-processen. De oplossing ondersteunt organisaties bij alle stappen van talentmanagement door talent en bedrijfsgegevens te koppelen. Met deze software automatiseren we administratieve taken rondom personeelsmanagement. En dit levert een enorme tijds- en kostenbesparing op.

Ten tweede werkten we met NMBRS. NMBRS is gevestigd in Amsterdam en leverancier voor HR- en payroll software voor de Nederlandse en Zweedse markt. In de ontwikkeling van hun HR- en payroll software ligt de nadruk op de rol van HR.

De oplossing

beeproger heeft een bidirectionele interface ontwikkelt tussen NMBRS en SF. Zo kunnen medewerkers informatie als persoonsgegevens, adresgegevens en contractgegevens automatisch met terugwerkende kracht, per huidige of per toekomstige datum synchroniseren. Dit klinkt ingewikkeld, maar we leggen het graag uit.

Onze oplossing werkt als volgt: de data wordt meerdere keren per dag opgevraagd bij SF. Vervolgens wordt deze vergeleken met de bekende dataset in de ontwikkelde interface. Zodra er een verschil wordt gedetecteerd dan zal dit verschil naar NMBRS verzonden worden met de benodigde API call.

Daarnaast, wanneer er een met terugwerkende kracht of toekomstige mutatie gedaan wordt, dan zal deze per datum of per tijdvak aangemaakt worden in NMBRS. Tijdens het uitbetalen van de salarissen is er een zogenaamde ‘freeze’ periode actief. Dit houdt in dat alle mutaties tijdelijk worden vastgehouden en pas verwerkt wanneer de periode voorbij is.

Tijd besparen en een gereduceerde foutmarge

Door bovenstaande koppeling en automatische synchronisatie van toegevoegde, gewijzigde of verwijderde gegevens bespaart onze opdrachtgever veel tijd en is de foutmarge sterk gereduceerd. Want door de eliminatie van repeterende, handmatige werkzaamheden in verschillende systemen, kunnen medewerkers gestructureerder en efficiënter te werk gaan. Zo kunnen ze zich pas echt richten op hun kerntaken, wat meer productiviteit en plezier brengt. Wij hebben met veel plezier aan deze oplossing gebouwd en zijn trots op het resultaat.

Ben je nu ook op zoek naar deze of een vergelijkbare oplossing? Wij realiseren het graag. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.