Bij autorijden komt uiteraard meer kijken dan alleen het rijden zelf. En deze bijzaken wil je natuurlijk zo snel mogelijk geregeld hebben. Voor MHC Mobility (voorheen Hitachi Capital Mobility en Noordlease) bouwden we daarom een mobiele app, die deze informatie overzichtelijk aanbiedt en het voor hun leaserijders makkelijk maakt om deze zaken goed af te handelen. Middels dit artikel nemen we je graag mee in deze case.

Wij gingen hiervoor in gesprek gaan met René van der Laan. Hij was verantwoordelijk voor de productontwikkeling en innovatie binnen Noordlease en was daarom ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de mobiele applicatie.

Over MHC Mobility

MHC Mobility is met ongeveer 50 medewerkers en 11000 leaseauto’s marktleider in Noord-Nederland op het gebied van slimme leaseoplossingen. Zij introduceerden onder andere internetveilingen voor ex-leaseauto’s, een online platform voor de inkoop van leaseauto’s en natuurlijk de mobiele MHC Mobility app – alles om wagenparkbeheerders te faciliteren en leaserijders onbezorgd rond te laten rijden.

Hoe begon de zoektocht naar een maatwerk software partner?

“Wij willen onze leaserijders maximaal faciliteren. Bij autorijden komt meer kijken dan alleen het rijden zelf. Er moet uiteraard getankt worden, een auto heeft periodiek een onderhoudsbeurt nodig en helaas is er soms ook sprake van schade. Dit moet gewoon goed geregeld zijn,” geeft René aan.

Vanuit bestaande software was er geen applicatie beschikbaar die alle informatie onder een dak had. Zo begon de zoektocht naar een maatwerk software bouwer. René benadrukt nog eens: “We zochten een totaaloplossing, die de alle informatie overzichtelijk aanbiedt. Bovendien moest het gemakkelijk gemaakt worden om deze zaken goed af te handelen.” En zo kwam MHC Mobility op het idee om een unieke mobiele applicatie te laten bouwen.

Waarom beeproger?

Bij ons staat flexibiliteit en enthousiasme hoog in het vaandel. Dat is ook iets was MHC Mobility opviel. “Wij hebben met verschillende software partijen om tafel gezeten,” vertelt René. “Echter sprong beeproger er gelijk bovenuit door het enthousiasme en de ambitie die jullie uitspraken.”

Voor complexiteiten schrikt beeproger niet terug. Zo had MHC Mobility functionele eisen voor de app opgesteld. Deze waren vrij ingewikkeld, onder andere omdat deze gekoppeld moesten worden aan diverse externe platformen. Wij gaven aan dat wij deze uitdaging graag samen met MHC Mobility aan wilden gaan, en zo kwam de samenwerking tot stand.

De oplossing

Tijdens uitgebreide brainstormsessies met het MHC Mobility team en onze software architecten werd besproken hoe het eindproduct eruit moest komen te zien. We wilden een applicatie bouwen met veel waardevolle functionaliteiten, die tegelijkertijd simpel in gebruik is voor de leaserijder.

Na de inventarisatie gingen onze developers aan de slag met het bouwen van de applicatie in diverse korte sprints. Aan het einde van elke sprint werd René en team om feedback gevraagd, om ervoor te zorgen dat het product zo goed mogelijk aan hun wensen voldeed.

Het resultaat is een mobiele app voor Android en iOS. Hiermee kan de berijder van MHC Mobility:

  • gemakkelijk zoeken en navigeren naar nabijgelegen, goedkope tankstations;
  • met één druk op de knop een onderhoudsafspraak inplannen bij een garage of dealer in de buurt;
  • inzicht krijgen in handige persoonlijke gegevens zoals het brandstofverbruik, fiscale waarde, bijtelling, onderhoudshistorie en zelfs ontvangen bekeuringen;
  • direct schade melden bij diverse hulpinstanties.

Het resultaat

De app is op 15 februari 2017 voor het eerst uitgerold. Anderhalve maand later maakten al 1.481 MHC Mobility berijders gebruik van de mobiele app, waarvan 843 op een iPhone en 575 op een Android toestel.

René geeft aan: “De implementatie en uitrol van de mobiele app is probleemloos verlopen, daar zijn we erg tevreden over. Het aantal downloads groeit nog steeds. Bovendien ontvangen we veel positieve recensies van gebruikers. Daarnaast krijgen we tips van gebruikers om de app nog meer naar hun wensen te laten aansluiten. Deze input gebruiken we om samen met beeproger de app verder door te ontwikkelen en nóg beter te maken.”

Zou MHC Mobility beeproger aanbevelen?

Dan rest ons alleen nog de vraag of MHC Mobility ons zou aanbevelen. René lacht: “Natuurlijk zouden wij dat. Wat ik vooral heel prettig vond aan de samenwerking, is dat jullie heel flexibel zijn. Inherent aan een softwareontwikkelproces is namelijk dat men er tijdens het proces achter kunt komen dat een functionaliteit toch anders ingericht moet worden. Bijvoorbeeld na het testen van de app in een kleine groep en bij het ontvangen van nieuwe marktinformatie. Jullie begrijpen dit.”

Door kritisch mee te denken over de beste manier om de app aan te passen an de wensen van de eindgebruiker, konden we samen tot een mooi product komen. René sluit af met de woorden: “Het feit dat de app zo succesvol is en dat we weinig tot geen negatieve feedback krijgen, zegt genoeg over de kwaliteit die jullie leveren.”

Wil je ook eens sparren over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met je mee.