Het NL-Alert is een prachtig systeem waarmee de veiligheid van de inwoners van Nederland fantastisch gewaarborgd wordt. Naast de notificaties via SMS en de sirenes die iedere eerste maandag te horen zijn, wilde de overheid een applicatie. Wij kregen een document te zien van de Rijksoverheid, waarin de benodigdheden voor deze app beschreven werden. Op basis hiervan hebben we een voorstel geschreven. Dit werd met enthousiasme ontvangen en zo kreeg beeproger de eer deze NL-Alert applicatie te mogen bouwen.

Het ontwikkelingsproces

Voor het ontwikkelen van de NL-Alert app, zijn we begonnen met een uitgebreide design-fase. Die heeft ervoor gezorgd, dat alle gewenste features op de goede manier in de app kwamen. Toen het design helemaal in orde was zijn we begonnen met bouwen. Tijdens dit proces is er afwisselend gebouwd en getest. Door zo te werken konden we direct eventuele bottlenecks direct signaleren en oplossen. Hierdoor is de kwaliteit van het eindresultaat gegarandeerd goed.

De applicatie zelf is gebouwd in de huisstijl van de Rijksoverheid. Wij hebben voor de software gebruik gemaakt van React Native. Hierdoor is de app te gebruiken op zowel iOS als Android. Voor de kaarten is gekoppeld met de API van Google Maps.

Een functionaliteit waar wij bijzonder trots op zijn, is het feit dat men in real-time kan zien wat het risicogebied is via een polygoon op de kaart. Daarnaast stelt de app de overheid in staat direct met haar inwoners te communiceren via een berichten functie in de app.

Het Resultaat

Het resultaat is een fantastische NL-Alert app, die de veiligheid van de inwoners van Nederland extra waarborgt. Door een app toe te voegen aan de bestaande sirenes en SMS, kunnen we sneller nieuwe functionaliteiten toevoegen die de veiligheid vergroten. Een voorbeeld hiervan, is dat je nu al voor verschillende locaties meldingen kunt krijgen, als daar bijvoorbeeld een familielid zit.

We zijn heel erg trots dat wij deze app hebben mogen bouwen en zijn ook blij met het resultaat. Wij vinden het prachtig dat wij onze kennis en kunde in hebben kunnen zetten voor een veiliger Nederland.

Ben jij ook op zoek naar een innovatieve oplossing voor jouw probleem? Neem dan contact met ons op, en kom erachter wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.