Wanneer jij als ondernemer begint, weet je vaak niet hoe het allemaal zal lopen. Je hebt een geweldig idee, je ziet een gat in de markt en je hebt talent; maar hoe maak je dit tot een groot succes? Uit onderzoek van het CBS is zelfs gebleken, dat 60% van de ZZP’ers binnen de eerste vijf jaar stopt. Enorm zonde en Highway vond dat dit anders moest. En zo kwam er een tool tot stand die ondernemers kunnen gebruiken om dagelijks successen bij te houden om zo doelgericht te ondernemen en uiteindelijk dichterbij die financiële vrijheid te komen.

beeproger had de eer deze tool volledig te mogen ontwikkelen en we nemen je graag mee in dit proces. Voor dit artikel gingen we in gesprek met Milou Stroek, founder van Highway.

Over Highway

Zoals we al eerder aan gaven, is Highway een softwaretool die ontstaan is uit het idee om ondernemers te helpen slimmer te ondernemen en uiteindelijk zo meer geld te verdienen. Voor Milou met het idee voor deze tool kwam, was ze businesscoach en merkte ze dat vaak dezelfde struikelblokken terugkeerden. Ze merkte dat ondernemers vaak helemaal geen inzicht hebben in hoeveel ze per maand uitgeven, hoeveel er binnenkomt en wat de financiële waarde van hun onderneming is. Ook merkte Milou dat ondernemers vaak met excel werkten, maar ondernemers een stukje kennis misten om structureel uit Excel inzichten uit te halen. Excel kan voor veel mensen een black box zijn, waardoor dit programma ook heel gevoelig is voor fouten, zoals het per ongeluk verwijderen van formules en data. 

En zo kwam het idee van Highway tot stand; een digitale oplossing waarin ondernemers financiële zaken – zakelijk, als ook privé – gemakkelijk kunt bijhouden.  Het werkt als een persoonlijk dashboard en verzamelplaats voor belangrijke data uit onder andere jouw boekhoudpakket, beleggingsapps en overige losse bestanden.

Het vraagstuk: een digitale oplossing voor ondernemers

Milou had heel goed voor ogen wat de tool allemaal te bieden zou moeten hebben. Zo moest er allereerst een functie in zitten waarin ondernemers prognoses kunnen bouwen en cijfers kunnen bijhouden. Daarnaast was het belangrijk dat er ruimte was voor het bijhouden van een inventarisatie. Ook moest investeren makkelijker gemaakt worden, waardoor er binnen de tool de mogelijkheid moest zijn te beleggen en aandelen bij te houden. Dit alles zou dan getoond worden op één overzichtelijk dashboard, waarin ondernemers onder andere hun persoonlijke nettowaarde kunnen berekenen, maar ook eenvoudig cijfers kunnen bijhouden en inzien. 

Het bouwen van Highway zou een grote onderneming worden en daarom was het voor Milou belangrijk om een goede software ontwikkelaar te vinden, die haar echt zou kunnen helpen dit doel te realiseren.

Het ontwikkelproces

In 2021 was het dan zover; Milou kwam bij beeproger terecht. Omdat Highway zelf geen ontwikkelaars heeft en omdat Milou juist meer heil zag in een samenwerking met een andere partij, nam ze contact met ons op. Milou vertelt: “Zodra ik op jullie website kwam, had ik meteen een goed gevoel. Ik wist dat jullie een ervaren partij zijn met een goede managementlaag, die mij heel erg zou helpen met het aansturen van dit omvangrijke project.” Door dit goede gevoel was de eerste afspraak binnen no-time gemaakt en konden we snel van start met het ontwikkelproces.

“Wat ik vooral zo fijn vind aan jullie werkwijze, is dat jullie echt meedenken met de klant,” vertelt Milou. “Zo wist ik bijvoorbeeld dat ik een koppeling wilde hebben met beleggingsplatforms, om zo investeren toegankelijker en makkelijker te maken voor ondernemers , maar juist door met jullie projectmanager te sparren, hebben we dit idee echt vorm kunnen geven. Maar eigenlijk denkt jullie hele team mee, want ik heb ook vaak kunnen sparren met Jan over het ondernemerschap.” 

De samenwerking verliep over het algemeen erg soepel. “Het enige waar ik soms tegenaan liep is de snelheid. Wij als start-up hebben ontzettend veel ideeën en willen graag razendsnel handelen. Als je in sprints werkt is dit echter niet altijd mogelijk,” laat Milou ons weten. “Maar dit heeft ook voordelen, want hierdoor had ik wel langer de tijd om ergens nog voor een tweede of derde keer over na te denken.” 

highway

Het resultaat: een tool die ondernemerschap en financiële groei stimuleert 

Het resultaat staat al enige tijd live en Highway is nu te gebruiken voor alle ondernemers die ook meer grip willen krijgen op hun business. Dit hebben wij al binnen de softwaretool gerealiseerd:

  • De functie om prognoses te bouwen en definitieve cijfers te meten. 
  • Een koppeling naar actuele koersen van onder andere Crypto.
  • Een nettowaarde calculator, waarin je  aandelen, investeringen, hypotheken en schulden bij te houden.
  • Een eigen Wheel of Life, om ondernemen leuker en psychologisch duurzamer te maken.
  • Een snelkoppeling met de Highway community voor continue ondersteuning.
  • Een module om doelen te stellen als ondernemer en deze doelen ook visueel te maken.
  • Een dashboard met alle belangrijke informatie, zoals de nettowaarde van de ondernemer, als ook de winst, marge, doelen en beleggingen. 

Wat staat er nu nog voor de toekomst gepland?

Een ontwikkeling stopt eigenlijk nooit; zo ook niet voor Highway. We hebben nu al een koppeling gebouwd met de koersen van Crypto, maar Highway zou deze beleggingstool wel verder willen uitbouwen naar NFT’s en edelmetalen. Daarnaast wil Milou belangrijke koppelingen met boekhoudpakketten realiseren, zoals met Moneybird en Exact. “Maar bovenal willen we nu eerst gaan investeren in onze markt uitbreiden, zodat we nog meer ondernemers kunnen ondersteunen in het optimaliseren van hun business.”

Zou Highway beeproger aanbevelen?

Het volmondige antwoord van Milou hierop was: “Ja, ik zou jullie zeker aanbevelen. Maar als ondernemer moet je wel kapitaalkracht hebben. Jullie leveren kwaliteit en daar moet je wel financieel de ruimte voor maken.” Maar dat was niet het enige waarom Milou ons aanbeveelt. “Ik vind het ook heel prettig hoe jullie werken. Dit gaat allemaal heel overzichtelijk in Git, een platform waar een software project op gemonitord kan worden, waardoor nooit informatie verloren gaat of over het hoofd wordt gezien. Daarnaast vind ik het heel fijn dat jullie gewoon in Nederland zitten.”

highway

Wij hebben met veel plezier aan de software oplossing van Highway gewerkt en we kijken ernaar uit dit in de toekomst nog verder te ontwikkelen. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook zo nieuwsgierig geworden naar Highway? Meld je dan nu aan bij de tool. Of heb jij ook een goed idee en kapitaalkracht? Dan kan je dagelijks contact met ons opnemen. We denken graag met je mee.