Werkgevers zijn steeds nadrukkelijker bezig met de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Daarom bedacht TwinQels een platform en een app waarmee werknemers zelf de regie houden over hun loopbaan en op een leuke manier aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen werken. beeproger hielp mee aan de doorontwikkeling van de app en het platform.

Het probleem

Voor het doorontwikkelen was mede-oprichter Arjan Pruim op zoek naar ontwikkelcapaciteit. Die vond hij bij beeproger: “We zochten een partij met veel ervaring in het bouwen van platforms zoals wij het voor ogen hebben. Via ons netwerk kwamen we bij beeproger terecht, we hoorden veel goede verhalen. Na een kennismaking was het duidelijk: we gingen samenwerken.”

De vorige versie van de app was een standalone-versie. Voor TwinQels was het belangrijk dat het een interactief platform werd, waarbij de gegevens vanuit de app bijvoorbeeld ook in een dashboard op een desktop terechtkomen. “Er moest meer interactie komen tussen gebruikers onderling en hun leidinggevenden. Door de app te gebruiken, generen ze namelijk ontzettend veel data, maar die data konden we nog niet beschikbaar maken.”

De oplossing

In de eerste sprint hebben we gekeken wat er precies moest gebeuren. Gebruiksvriendelijkheid staat daarbij hoog in het vaandel, zowel bij TwinQels als bij ons. De app moest zo intuïtief mogelijk te gebruiken zijn, dus we hebben samen intensief gezocht naar de manier waarop. “Na de nulsprint is beeproger aan de slag gegaan. Dat was een beste klus, want we hebben 5 unieke modules. Het uitwerken van het design had dus best wat voeten in aarde,” vertelt Arjan. 

Het bouwen van de benodigde koppelingen en het ontwikkelen van het dashboard was daarna aan de beurt. Inmiddels is alles opgeleverd in een MVP. “beeproger heeft goed werk geleverd. We snappen dat het behoorlijk complex is om datgene wat wij in ons hoofd hebben, te vertalen naar een app en dashboard. Maar dat is goed gelukt.”

Het resultaat

Het minimum viable product is nu dus afgerond. De app functioneert en praat met de backend. Arjan: “Die backend zorgt ervoor dat leidinggevenden data van gebruikers inzichtelijk wordt. Ze zien bijvoorbeeld of hun werknemers vinden dat ze zichzelf goed ontwikkelen of waar ze zich verder in willen ontwikkelen. Uiteraard is alle data geanonimiseerd.”

Nu is het interessant om te kijken welke informatie er uit de beschikbare data te halen valt. Daarmee zijn de app en het platform ondersteunend aan het grotere doel van TwinQels. “We willen het gesprek over persoonlijke ontwikkeling op gang helpen. Daarom gaan we nu leren van de data, om te zien hoe we onze dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren.”

De toekomst

Na een MVP is het tijd om verder te ontwikkelen. Zo wil TwinQels bijvoorbeeld nog een dashboard voor medewerkers en moeten de verschillende modules ook los aangeboden kunnen worden. “Omdat we grootse plannen hebben, willen we de infrastructuur en architectuur nu optimaliseren. Een kennis van me vergeleek het met Tetris. Ga je heel snel bouwen, dan ontstaan er gaten waar je later problemen van kunt krijgen. Maar door nu de tijd te nemen om de onderste rijen goed neer te zetten, kunnen we straks écht scoren.”

We zijn er trots op dat we TwinQels mogen helpen in hun ontdekkingsreis. Wil je meer weten over onze werkwijze en of dit goed bij jouw organisatie aansluit? Kijk dan eens op onze werkwijze pagina.