Apps: we gebruiken ze allemaal. Van het regelen van bankzaken tot het bijhouden van het aantal stappen dat we per dag zetten, apps zijn onderdeel van ons leven geworden. Maar naast persoonlijk gebruik, kiezen ook steeds meer organisaties ervoor om een app te laten maken. Bij beeproger laat je een app op maat maken die naadloos op jouw wensen en doelstellingen aansluit. Een webapplicatie of een mobiele applicatie waarin processen soepel verlopen, die precies de functies heeft die jij zoekt en ook nog eens tijd bespaart. Waardevolle tijd: waarin jij kunt doen wat jou als organisatie uniek maakt.  

Op deze pagina leggen we je uit wat het verschil is tussen een mobiele app en een webapplicatie, bespreken we de voordelen van een app laten maken voor medewerkers en klanten van jouw bedrijf en lichten we onze werkwijze toe. Wil je meer weten over hoe wij vele organisaties al vooruit geholpen hebben? Lees dan ook eens onze cases.

Webapplicatie vs. mobiele applicatie  

Wanneer we het hebben over een app laten maken, bedoelen we zowel webapplicaties als mobiele applicaties. Deze twee worden vaak onder één noemer geschaard en ondanks dat ze veel gelijkenissen vertonen, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen. Wat de beste keuze is voor jouw organisatie hangt volledig af van je doelstellingen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Hieronder lichten we beide applicaties kort toe.

Webapplicatie

Een webapplicatie is een interactief programma dat op een webserver draait en te benaderen is via een webbrowser. Webapplicaties komen voor in allerlei vormen en maten. Een bekend voorbeeld van een veelgebruikte webapplicatie is bijvoorbeeld Gmail. Gebruikers moeten in de meeste gevallen inloggen in een webapplicatie om toegang te krijgen. Webapps worden gebruikt door consumenten, maar ook zeker door bedrijven en organisaties. Denk hierbij aan oplossingen zoals een planningsapplicatie, een werkbon app of inventarisatie software.

Mobiele applicatie

Een mobiele applicatie is een stuk software in de vorm van een programma dat je op een smartphone, tablet of tegenwoordig zelfs op een computer, gebruikt. Een mobiele applicatie installeer je door deze (gratis of betaald) te downloaden in de App Store of in de Google Play Store. Je hebt verschillende mobiele applicaties voor verschillende besturingssystemen; zo heb je Android, iOS of Windows Phone apps.

Mobiele apps lijken op webapplicaties, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn webapplicaties alleen online toegankelijk via een webbrowser. Een mobiele applicatie kun je daarentegen ook offline openen. Daarnaast zijn mobiele applicaties over het algemeen geschikter voor complexere taken. Met name omdat je een app toegang kan geven tot telefoonbronnen zoals bijvoorbeeld GPS en de camera.  

Een app laten maken voor jouw organisatie – 3 voordelen 

Een app laten maken door beeproger kan je organisatie grote voordelen bieden: we lichten er hieronder drie toe.

1. Processen stroomlijnen

Hoe groter een organisatie, hoe meer processen. En hoe meer processen, hoe uitdagender om alles in goede banen te leiden. Je wilt voorkomen dat je medewerkers of klanten onnodig veel tijd kwijt zijn aan deze (administratieve) processen. Een app laten maken, is hiervoor de oplossing – zeker als software binnen de app op een slimme manier aan elkaar gekoppeld wordt. Het helpt je als bedrijf de processen te stroomlijnen, geeft de gebruiker overzicht en versimpelt de workflow.

2. Tijd besparen

Door verschillende processen onder te brengen in één overzichtelijke en gebruiksvriendelijke app, zorg je ervoor dat medewerkers of klanten snel en efficiënt kunnen werken. Dat bespaart tijd – soms véél tijd.    

3. Klantenbinding

Behalve het efficiënt inrichten van processen, zit er nog een groot voordeel aan het laten bouwen van een applicatie. Een app is namelijk zeer geschikt voor marketingdoeleinden. Je hebt een perfecte tool in handen om met klanten te communiceren, ze op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen of acties, ze deel te laten nemen aan loyaliteitsprogramma’s of om feedback te vragen. 

Waarom beeproger je app laten maken?

Je weet het zeker: je wilt een app laten maken. Bij beeproger helpen we je graag. Samen brengen we je processen in kaart en bespreken we je wensen. Vervolgens maken we een keuze tussen een mobiele applicatie of een webapplicatie – mede afhankelijk van de functionaliteiten die we toe gaan voegen. Ons development team heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van maatwerk software oplossingen. Dit doen ze met een scherp oog voor detail en gebruiksvriendelijkheid.

Ondanks dat we over alle specialistische kennis beschikken om software te koppelen of applicaties ‘from scratch’ op te bouwen, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil. 

Bij het laten ontwikkelen van een app werken we altijd volgens een vaste werkwijze: inventariseren, interpreteren, bouwen en onderhouden. Dit betekent dat we eerst uitgebreid gaan onderzoeken wat jouw wensen zijn en aan welke functionaliteiten de app moet voldoen. Pas daarna ontvang je van ons een voorstel en gaan we samen aan de slag. Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan eens onze werkwijze pagina, daar vind je namelijk nog meer informatie.

Kosten app laten maken

“Leuk hoor zo’n app, maar dat is toch niet te betalen?” Er heerst een vooroordeel over apps dat ze per definitie erg duur zijn om te laten bouwen. Deels onterecht: de kosten voor het laten bouwen van een app hangen namelijk volledig af van de functies die de app moet krijgen en de complexiteit daarvan. Er bestaan apps is alle vormen en maten en dat geldt evenzeer voor het prijskaartje dat daaraan hangt.  

Uiteindelijk is goede software op maat vaak veel vele malen goedkoper dan standaard software. In deze blog leggen we je uit waarom.

Wil je weten hoeveel jouw app zal kosten? Stuur ons een mailtje, dan plannen we een afspraak in. Na een eerste inventarisatie kunnen we vaak al een globale inschatting maken van de kosten.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een kopje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.