Als groeiende organisatie ben je altijd op zoek naar slimme manieren om processen te automatiseren. Maar zo snel als jouw bedrijf groeit, groeit vaak ook het aantal softwarepakketten. Met als gevolg – soms zonder dat je het zelf door hebt – dat de verschillende software niet meer op elkaar aansluit of niet alle functies heeft die je zoekt. beeproger helpt je graag om op een slimme manier software aan elkaar te koppelen, zodat processen weer snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk verlopen. Jouw wensen en doelstellingen omzetten in toekomstbestendige software-oplossingen, dat is waar wij goed in zijn!
Op deze pagina leggen we uit hoe software koppelen werkt, wat de voordelen ervan zijn voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen. De organisaties die wij al geholpen hebben in de digitale transformatie, vind je terug onder ons werk.
Hoe werkt software koppelen?
Hoe software koppelen precies in zijn werk gaat, kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld. Stel je gebruikt een planningsapplicatie waarin de werkzaamheden omschreven staan en je gebruikt daarnaast een applicatie waarin gewerkte uren bijgehouden worden. De apps werken afzonderlijk prima, maar communiceren met elkaar doen ze niet. Hierdoor moeten je werknemers de gewerkte uren steeds handmatig in de planning toevoegen of andersom: niet erg efficiënt. De oplossing is om de software aan elkaar te koppelen, zodat ze met elkaar leren ‘praten’. In het gunstigste geval hebben de twee software pakketten een API (Application Programming Interface) beschikbaar. Zo’n API zorgt ervoor dat data tussen verschillende software met elkaar uitgewisseld kan worden. Is dit niet het geval, dan zijn er andere oplossingen waar we nu niet verder over in detail zullen treden.
Software koppelen – de voordelen.
Software koppelen heeft een aantal voordelen. Hieronder lichten we er drie toe.
1. Bedrijfsprocessen automatiseren
Over het algemeen geldt: hoe groter de organisatie hoe meer softwaresystemen er gebruikt worden. Als deze systemen niet (of niet goed) met elkaar communiceren, kost het vaak extra tijd om informatie te verwerken. Software kopellen is hiervoor de oplossing. Het helpt jou als bedrijf de processen stroomlijnen, geeft de gebruiker overzicht en versimpelt de workflow.
2. Tijd besparen
Door software aan elkaar te koppelen, versimpel je bedrijfsprocessen en dat bespaart tijd. Een bijkomend voordeel van het koppelen van bestaande bedrijfssoftware: de werknemers hoeven niet te wennen aan een compleet nieuw systeem, enkel aan een paar extra functies die hun werkzaamheden alleen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken.
3. Voordeliger dan nieuwe software maken
In sommige gevallen kun je er niet omheen: er moet nieuwe software gebouwd worden. Maar wanneer er de mogelijkheid bestaat om bestaande software op een goede en slimme manier aan elkaar te koppelen, is dit meestal de voordeligste optie.
4. Beter voldoen aan wet- en regelgeving
Door software aan elkaar te koppelen, hoef je niet meermaals dezelfde data in te voeren. Dit is niet alleen vele malen makkelijker, het is ook nog eens een stuk veiliger. Door herhaaldelijk werk, kunnen nou eenmaal fouten gemaakt worden of informatie verloren gaan. Door een koppeling ben je verzekerd van de juiste data op de juiste plek en kun je dus beter voldoen aan wet- en regelgeving.
Waarom beeproger?
Wil jij software koppelen? Wij helpen je graag. Samen kijken we welke software je nu gebruikt en hoe we dit op een goede en toekomstbestendige manier aan elkaar kunnen koppelen. Door jouw wensen en doelstellingen te combineren met onze expertise komen we altijd tot een oplossing op maat. Onze ontwikkelaars zijn bekend met veel systemen: van Laravel en Ionic tot Angular. Systemen die wij vaak koppelen zijn bijvoorbeeld: NMBRS, AFAS, Exact, Voys, Google Big Query, Unit4 en Mollie.
Ondanks dat we over alle specialistische kennis beschikken om software te koppelen of applicaties ‘from scratch’ op te bouwen, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil.
Kosten software koppelen
Waarschijnlijk ben je als ondernemer niet alleen benieuwd wat de kosten zijn voor het koppelen van software, maar ook wat het je oplevert. Hier gaan we graag samen met jou over in gesprek. Omdat het koppelen van software altijd maatwerk is, kunnen we er helaas geen vast prijskaartje aan hangen. Ook de (tijds)winst die het jouw organisatie oplevert, hangt af van veel factoren die we eerst grondig moeten analyseren.
Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten en baten? Zeker wel! We kunnen met onze ervaring al tijdens een eerste kennismaking/brainstorm een goede inschatting maken van de kosten in relatie tot de voordelen die het je op kan leveren. Als we daarna door de inventarisatie fase zijn, kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen, zodat je precies weet welke investering nodig is om jouw software te koppelen.
Interessant?
Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Of wil je eerst even grofweg zien met welke pakketen wij geregeld koppelen? Kijk eens tussen onze vaak gekoppelde tools voor meer informatie. Staat jouw software pakket er niet tussen? Geen zorgen, vaak kunnen we je alsnog helpen. Wij denken graag met je mee. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.
Recente projecten.

Eindelijk een goede koppeling voor Quooker
Quooker had wat problemen met de verouderde koppeling tussen hun HR-pakket en Active Directory, dus heeft beeproger die koppeling opnieuw ontwikkeld.

Een koppeling tussen Nmbrs® en een planningstool voor PMT
Dat de salarisadministratie veel tijd in beslag kan nemen, is iets wat velen wel zullen herkennen. Daarom is goede software cruciaal voor het automatiseren en verbeteren van deze administratieve taak. Voor PMT koppelden we Nmbrs® aan hun planningstool, om zo de salarisadministratie te innoveren.

Een duurzame koppeling voor BuyBay
Doordat BuyBay zo'n snelgroeiend bedrijf is, is het onmogelijk om grootschalige HR processen handmatig bij te houden. Om dit handmatige werk te reduceren, was BuyBay op zoek naar een koppeling tussen hun verschillende software systemen. En daar kwam beeproger bij kijken.