Als groeiende organisatie ben je altijd op zoek naar slimme manieren om processen te automatiseren. Maar zo snel als jouw bedrijf groeit, groeit vaak ook het aantal softwarepakketten. Met als gevolg – soms zonder dat je het zelf doorhebt – dat de verschillende software niet meer op elkaar aansluit of niet alle functies heeft die je zoekt. beeproger helpt je graag om op een slimme manier software aan elkaar te koppelen, zodat processen weer snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk verlopen. Jouw wensen en doelstellingen omzetten in toekomstbestendige software-oplossingen, dat is waar wij goed in zijn!  

Op deze pagina leggen we uit hoe software koppelen werkt, wat de voordelen ervan zijn voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen. De organisaties die wij al geholpen hebben in de digitale transformatie, vind je terug onder ons werk.

Hoe werkt software koppelen?

Hoe software koppelen precies in zijn werk gaat, kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld. Stel je gebruikt een planningsapplicatie waarin de werkzaamheden omschreven staan en je gebruikt daarnaast een applicatie waarin gewerkte uren bijgehouden worden. De apps werken afzonderlijk prima, maar communiceren met elkaar doen ze niet. Hierdoor moeten je werknemers de gewerkte uren steeds handmatig in de planning toevoegen of andersom: niet erg efficiënt. De oplossing is om de software aan elkaar te koppelen, zodat ze met elkaar leren ‘praten’. In het gunstigste geval hebben de twee software pakketten een API (Application Programming Interface) beschikbaar. Zo’n API zorgt ervoor dat data tussen verschillende software met elkaar uitgewisseld kan worden. Is dit niet het geval, dan zijn er andere oplossingen waar we nu niet verder over in detail zullen treden.  

Software koppelen door middel van APIs

Wanneer je jouw verschillende software met elkaar wilt laten communiceren, kun je dit doen door middel van APIs.

APIs zijn als het ware de bruggen tussen verschillende software-applicaties. Ze stellen ontwikkelaars in staat om specifieke functionaliteit van een softwareprogramma beschikbaar te maken voor andere applicaties. Door middel van API’s kunnen verschillende softwareprogramma’s met elkaar “praten” en gegevens of opdrachten uitwisselen.

Het mooie van API’s is dat je geen technische kennis nodig hebt om ze te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een goede API-documentatie en een ontwikkelaar die ervaring heeft met het koppelen van software. Wel blijf jij als klant de spin in het web en communiceer je met de ontwikkelaar en de derde partij die die API levert. Doe je dit niet of niet goed genoeg, dan weet de ontwikkelaar niet waar de informatie van het ene systeem naar het andere systeem gestuurd moet worden, waardoor een koppeling technisch gezien toch lastig kan worden.

Waarom beeproger?

Wil jij software koppelen? Wij helpen je graag. Samen kijken we welke software je nu gebruikt en hoe we dit op een goede en toekomstbestendige manier aan elkaar kunnen koppelen. Door jouw wensen en doelstellingen te combineren met onze expertise komen we altijd tot een oplossing op maat. Onze ontwikkelaars zijn bekend met veel systemen: van Laravel en Ionic tot Angular. Systemen die wij vaak koppelen zijn bijvoorbeeld: NMBRS, AFAS, Exact, Voys, Google Big Query, Unit4 en Mollie.

Ondanks dat we over alle specialistische kennis beschikken om software te koppelen of applicaties ‘from scratch’ op te bouwen, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil.  

Officiële NMBRS integratiepartner

Veel organisaties werken met NMBRS. NMBRS is een online HR- en payroll-software platform, dat bedrijven ondersteunt bij het beheren van hun HR- en salarisadministratie. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder salarisadministratie, verlofbeheer, onkostenbeheer, urenregistratie, contractbeheer en rapportage.

Het koppelen van bestaande software aan NMBRS kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van gegevens verbeteren en de functionaliteit van het hele systeem verhogen. Het kan helpen bij het nemen van betere beslissingen en het verbeteren van de prestaties van het bedrijf, terwijl tijd en geld worden bespaard.

Sinds een aantal jaren zijn wij officieel partner van NMBRS voor het koppelen van jouw software aan dat van hun.

Samen aan de slag

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Of wil je eerst even grofweg zien met welke pakketten wij geregeld koppelen? Kijk eens tussen onze vaak gekoppelde tools voor meer informatie. Staat jouw software pakket er niet tussen? Geen zorgen, vaak kunnen we je alsnog helpen. Wij denken graag met je mee. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust. 

Recente projecten.