Als groeiende organisatie ben je altijd op zoek naar slimme manieren om processen te automatiseren. Maar zo snel als jouw bedrijf groeit, groeit vaak ook het aantal softwarepakketten. Met als gevolg – soms zonder dat je het zelf door hebt – dat de verschillende software niet meer op elkaar aansluit of niet alle functies heeft die je zoekt. beeproger helpt je graag om op een slimme manier software aan elkaar te koppelen, zodat processen weer snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk verlopen. Jouw wensen en doelstellingen omzetten in toekomstbestendige software-oplossingen, dat is waar wij goed in zijn!  

Op deze pagina leggen we uit hoe software koppelen werkt, wat de voordelen ervan zijn voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen. De organisaties die wij al geholpen hebben in de digitale transformatie, vind je terug onder ons werk.

Hoe werkt software koppelen?

Hoe software koppelen precies in zijn werk gaat, kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld. Stel je gebruikt een planningsapplicatie waarin de werkzaamheden omschreven staan en je gebruikt daarnaast een applicatie waarin gewerkte uren bijgehouden worden. De apps werken afzonderlijk prima, maar communiceren met elkaar doen ze niet. Hierdoor moeten je werknemers de gewerkte uren steeds handmatig in de planning toevoegen of andersom: niet erg efficiënt. De oplossing is om de software aan elkaar te koppelen, zodat ze met elkaar leren ‘praten’. In het gunstigste geval hebben de twee software pakketten een API (Application Programming Interface) beschikbaar. Zo’n API zorgt ervoor dat data tussen verschillende software met elkaar uitgewisseld kan worden. Is dit niet het geval, dan zijn er andere oplossingen waar we nu niet verder over in detail zullen treden.  

Software koppelen – de voordelen. 

Software koppelen heeft een aantal voordelen. Hieronder lichten we er drie toe. 

1. Bedrijfsprocessen automatiseren 

Over het algemeen geldt: hoe groter de organisatie hoe meer softwaresystemen er gebruikt worden. Als deze systemen niet (of niet goed) met elkaar communiceren, kost het vaak extra tijd om informatie te verwerken. Software kopellen is hiervoor de oplossing. Het helpt jou als bedrijf de processen stroomlijnen, geeft de gebruiker overzicht en versimpelt de workflow.  

2. Tijd besparen

Door software aan elkaar te koppelen, versimpel je bedrijfsprocessen en dat bespaart tijd. Een bijkomend voordeel van het koppelen van bestaande bedrijfssoftware: de werknemers hoeven niet te wennen aan een compleet nieuw systeem, enkel aan een paar extra functies die hun werkzaamheden alleen gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken. 

3. Voordeliger dan nieuwe software maken 

In sommige gevallen kun je er niet omheen: er moet nieuwe software gebouwd worden. Maar wanneer er de mogelijkheid bestaat om bestaande software op een goede en slimme manier aan elkaar te koppelen, is dit meestal de voordeligste optie.

Waarom beeproger?

Wil jij software koppelen? Wij helpen je graag. Samen kijken we welke software je nu gebruikt en hoe we dit op een goede en toekomstbestendige manier aan elkaar kunnen koppelen. Door jouw wensen en doelstellingen te combineren met onze expertise komen we altijd tot een oplossing op maat. Onze ontwikkelaars zijn bekend met veel systemen: van Laravel en Ionic tot Angular. Systemen die wij vaak koppelen zijn bijvoorbeeld: NMBRSAFASExactVoysGoogle Big QueryUnit4 en Mollie.

Ondanks dat we over alle specialistische kennis beschikken om software te koppelen of applicaties ‘from scratch’ op te bouwen, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil.  

Onze werkwijze 

Bij het koppelen van software werken we altijd volgens een vaste werkwijze: hieronder toegelicht in 4 stappen. 

1. Inventarisatie

Als we software gaan koppelen, maken we eerst een gedetailleerde inventarisatie van je huidige bedrijfssoftware. De technische term voor deze eerste stap is ‘code review’. In deze stap pluizen we de code van je softwarepakket uit, zodat we precies weten waar we mee kunnen werken. Ook kunnen we nu goed beoordelen of de gebruikte software nog veilig is, voldoet aan je wensen en waar eventuele verbeterpunten liggen. 

2. Voorstel

Als uit de inventarisatie blijkt dat de code in orde is en de basis van je softwarepakket goed werkt, kunnen we nieuwe, slimme koppelingen gaan maken met andere software. Is de code té verouderd of kan je bestaande systeem je eisen niet aan? Dan kunnen we je software opnieuw structureren en herbouwen waar nodig. Al deze informatie verwerken we in een voorstel, zodat je precies weet hoeveel tijd we hieraan kwijt zijn en met welk budget je rekening moet houden.

3. Bouwen

Wanneer er een akkoord is, gaan we de software koppelen. Een toegewijd team van ontwikkelaars en een projectmanager gaan jouw huidige software aan elkaar koppelen. Tijdens het gehele proces hebben we nauw contact met elkaar, zo kunnen we snel schakelen en bijsturen wanneer nodig. 

4. Service en support 

Ook nadat de nieuwe software online staat, blijven we je helpen. Zo kunnen we je bijvoorbeeld ondersteunen met een Service, Onderhoud en Supportcontract (SOS). We staan dan altijd voor je klaar als er vragen of problemen zijn of als er aanpassingen gedaan moeten worden. 

Kosten software koppelen

Waarschijnlijk ben je als ondernemer niet alleen benieuwd wat de kosten zijn voor het koppelen van software, maar ook wat het je oplevert. Hier gaan we graag samen met jou over in gesprek. Omdat het koppelen van software altijd maatwerk is, kunnen we er helaas geen vast prijskaartje aan hangen. Ook de (tijds)winst die het jouw organisatie oplevert, hangt af van veel factoren die we eerst grondig moeten analyseren.    

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten en baten? Zeker wel! We kunnen met onze ervaring al tijdens een eerste kennismaking/brainstorm een goede inschatting maken van de kosten in relatie tot de voordelen die het je op kan leveren. Als we daarna door de inventarisatie fase zijn, kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen, zodat je precies weet welke investering nodig is om jouw software te koppelen. 

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Of wil je eerst even grofweg zien met welke pakketen wij geregeld koppelen? Kijk eens tussen onze vaak gekoppelde tools voor meer informatie. Staat jouw software pakket er niet tussen? Geen zorgen, vaak kunnen we je alsnog helpen. Wij denken graag met je mee. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.