Als organisatie heb je vast al eens voor de keuze gestaan: een standaard softwarepakket of toch kiezen voor maatwerk software? De keuze is eigenlijk eenvoudig: je kiest voor maatwerk software wanneer standaard software je probleem of uitdaging niet oplost of wanneer je zoekt naar specifieke functionaliteiten aan de hand van de wensen en doelstellingen van jouw organisatie. Wij van beeproger ontwikkelen alle denkbare software op maat. Wij geloven erin dat maatwerk software – zeker op lange termijn – de beste keuze is. Ieder bedrijf is namelijk uniek en daar hoort unieke, op maat gemaakte software bij.    

Op deze pagina leggen we uit wat maatwerk software is, wat de voordelen ervan zijn voor je organisatie en hoe beeproger jou kan helpen. Onderaan de pagina vind je een aantal cases van klanten, die je een mooi kijkje in onze keuken geven.

Wat is maatwerk software? 

Onder maatwerk software verstaan we alle vormen van software die buiten de standaard softwarepakketten vallen: van mobiele- en webapplicaties tot Progressive Web Apps en het koppelen van software. In tegenstelling tot standaard software, staan bij maatwerk software de wensen, doelstellingen of problemen van de klant centraal en dat vormt het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de software. 

Wil je een idee krijgen van onze maatwerk software oplossingen? Bekijk dan eens onze oplossingen pagina. Van urenregistratie– en planning apps tot marketing software en CRM-systemen, wij ontwikkelen het op maat.

Maatwerk software – 5 voordelen voor jouw organisatie

Maatwerk software laten maken, heeft een aantal interessante voordelen voor organisaties. Hieronder lichten we er vijf kort toe. 

1. Efficiënter werken

Door bedrijfsprocessen te automatiseren, zeker taken die voorheen handmatig gebeurden, boek je veel tijdwinst. Daarnaast is een investering in maatwerk software altijd een investering in gebruiksvriendelijkheid. Dit samen zorgt ervoor dat processen binnen jouw bedrijf efficiënter verlopen.       

2. Toekomstbestendige maatwerk software

Een ander groot voordeel van software op maat is dat het eenvoudig aangepast kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld in de toekomst een extra functie aan je software toe wilt voegen, is dat geen probleem. De software kan zo meegroeien met jouw bedrijf. 

3. Betaal voor wat je gebruikt 

Het is een misvatting dat standaard software per definitie goedkoper is dan op maat gemaakte software. Het nadeel aan standaard software is namelijk dat je vaak betaalt voor functies die je niet gebruikt, maar die ook niet uitgezet kunnen worden. Bij maatwerk software ontwikkelen we alleen de functies die ook daadwerkelijk belangrijk voor jouw bedrijf zijn. 

4. Concurrentievoordeel 

Bij de ontwikkeling van maatwerk software voegen we unieke functionaliteiten toe. Daarmee maak je niet alleen het werkproces van je werknemers aangenamer, je klanten zullen er ook van onder de indruk zijn en zo blijf je je concurrenten altijd een stap voor.   

5. Slimme software koppelingen  

Organisaties die veel verschillende standaard softwarepakketten gebruiken, lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan: de verschillende software communiceert niet met elkaar. Wij kijken liever naar jouw bedrijf en al je software als geheel en onderzoeken waar kansen liggen om software te koppelen. Door software slim te koppelen, kun je meerdere taken in één systeem uitvoeren. 

Waarom beeproger?

Op zoek naar software op maat? Wij helpen je graag. Door de jaren heen hebben we veel maatwerk software voor onze klanten mogen ontwikkelen en koppelen. Omdat we in veel verschillende branches actief zijn geweest, hebben we vaak snel een goed beeld van je organisatie. Aan de hand van eerdere cases laten we je graag zien wat er mogelijk is. Wij zijn daarnaast bekend met de nieuwste technieken en gaan geen software-uitdaging uit de weg.   

Ondanks dat we over alle specialistische kennis beschikken om software te koppelen of applicaties ‘from scratch’ op te bouwen, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil. 

Maatwerk software laten maken – onze werkwijze  

Bij het ontwikkelen van maatwerk software werken we altijd volgens een vaste werkwijze: hieronder toegelicht in 4 stappen.

1. Inventarisatie

In de eerste fase gaan we met je om tafel en bepalen we wat je doelen zijn en maken we een gedetailleerde inventarisatie van je huidige bedrijfssoftware. Samen bepalen we welke functionaliteiten we toe willen voegen aan de software. Wanneer we hier een goed beeld van hebben, maken we een eerste opzet voor de software in de vorm van een interactiemodel. Dit is een klikbare bouwtekening van de software die we samen gaan ontwikkelen.  

2. Voorstel

Aan de hand van de informatie die we van je krijgen en het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe de software eruit komt te zien, aan welke functionaliteiten het moet voldoen en wat de kosten voor de ontwikkeling zijn. 

3. Bouwen

Wanneer er een akkoord is, gaan we aan de slag. We werken altijd in sprints, waarin we na elke sprint een overleg hebben en feedback verwerken. Zo werken we stap voor stap toe naar een maatwerk product dat precies de functionaliteiten heeft die jij zoekt. Dit doen we samen met een team van specialisten en onder leiding van een projectmanager.  

4. Service en support

Ook nadat de nieuwe software online staat, blijven we je helpen. Zo kunnen we je ondersteunen met een Service, Onderhoud en Supportcontract (SOS). Wil je in de toekomst wijzigingen doorvoeren in de software of bepaalde functies toevoegen? Geen probleem, we staan voor je klaar. 

Kosten maatwerk software 

Veel ondernemers verwachten dat maatwerk software per definitie duurder is dan standaard software, maar dat is zeker niet altijd het geval. Het voordeel van maatwerk software is dat je alleen betaalt voor de functies die je daadwerkelijk gebruikt. Daarnaast laat op maat gemaakte software processen in jouw bedrijf sneller en efficiënter verlopen en dit levert uiteindelijk winst op. Het is dan vaak ook niet de vraag of maatwerk software zich terugbetaalt, maar eerder hoe snel het gebeurt. 

Er bestaan helaas geen vaste tarieven voor maatwerk software, maar we kunnen al wel in een eerste gesprek een goede inschatting maken van de kosten. Als we door de eerste fase van inventarisatie zijn, kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen, zodat je precies weet welke investering nodig is voor jouw nieuwe software.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.