De behoefte van organisaties om interne processen beter te stroomlijnen en tegelijkertijd gebruikers een fijne en interactieve gebruikservaring te geven, neemt alleen maar toe. Wellicht klinkt dit je bekend in de oren. Waar je voorheen altijd een keuze moest maken tussen een webapplicatie die je via de browser benadert of een mobiele applicatie die je op een smartphone of tablet installeert, combineert een Progressive Web App (PWA) het beste van beide werelden. Het is namelijk een webapplicatie die de functionaliteiten, uitstraling en het gebruiksgemak heeft van een mobiele applicatie. Bij beeproger laat je een Progressive Web App op maat maken die perfect aansluit op je wensen en bedrijfsdoelen. Een applicatie die mee kan groeien met jouw bedrijf. 

Op deze pagina leggen we je uit wat een Progressive Web App is, bespreken we de voordelen van een Progressive Web App laten maken voor organisaties en lichten we onze unieke werkwijze voor het bouwen van zo’n applicatie toe. Bekijk ook eens onze cases om een beeld te krijgen van onze werkzaamheden voor klanten.

Wat is een Progressive Web App?

Een PWA is een webapplicatie, die net als alle webapplicaties geopend kan worden vanuit een browser, maar die daarnaast over functionaliteiten beschikt die we voorheen alleen terugzagen in mobiele applicaties. Eén van de bekendste praktijkvoorbeelden van een Progressive Web App is de bekende muziekapp Spotify.

Hieronder enkele typische eigenschappen die we terugzien in Progressive Web Apps met daarbij een korte toelichting, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Online en offline te gebruiken

De meeste Progressive Web Apps zijn zowel online als offline te benaderen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld webapplicaties waar een internetverbinding een vereiste is. Hierdoor kun je als gebruiker de app bijvoorbeeld ook openen met een smartphone als je offline bent.

Responsive

Een PWA is te gebruiken op alle denkbare apparaten en platformen. Van mobiele telefoons en tablets tot desktop: het scherm past zich automatisch aan voor een optimale gebruikservaring.

De look en feel van een mobiele app

Ondanks dat een PWA geen ‘native’ app is maar een webapplicatie, heeft het zowel de functies als de typische gebruiksvriendelijke look en feel van een app. Denk aan een overzichtelijke indeling van het menu, iconen waar je op kunt klikken en handige ‘swipe-functies’.

Veilig

Zonder te veel in technisch detail te treden, Progressive Web Apps zijn door hun manier van versleuteling over het algemeen zeer veilige applicaties. Gegevens van je klanten of medewerkers kunnen zo op een veilige manier opgeslagen en verstuurd worden, wel zo prettig.

Een progressive web app laten maken voor jouw organisatie – de voordelen

Het laten ontwikkelen van een Progressive Web App door beeproger kan je organisatie kansen en voordelen bieden: we lichten er hieronder 3 toe.

1. Processen sneller laten verlopen

Doordat de functionaliteiten van een PWA eindeloos zijn en compleet afgestemd kunnen worden op de wensen en doelen van jouw organisatie, geeft het je de mogelijkheid om tijdrovende processen eenvoudig te vertalen naar gebruiksvriendelijke functies. Tel daar nog eens bij op dat de gebruiker ieder moment en op elk apparaat de applicatie kan gebruiken en tijdswinst is snel geboekt.

2. Gebruiksvriendelijk

Doordat een PWA de look en feel van een mobiele app heeft, is een fijne gebruikservaring gegarandeerd. Een PWA is daarnaast vaak zowel online als offline te gebruiken.  

3. Klantenbinding

Behalve het efficiënt inrichten van processen, zit er nog een groot voordeel aan een Progressive Web App laten bouwen. Een PWA is net als een mobiele applicatie zeer geschikt voor marketingdoeleinden. Je kunt met de klant communiceren door (push)berichten te sturen, ze op de hoogte brengen van het laatste nieuws of ze om feedback vragen.

Waarom beeproger?

Een PWA laten maken voor jouw organisatie? Wij helpen je graag. Met ons team van specialisten gaan we graag met jou om tafel om je doelen, wensen en uitdagingen in kaart te brengen en deze te vertalen naar een Progressive Web App. Dit doen we altijd met een scherp oog voor detail en gebruiksvriendelijkheid.

Ondanks dat onze specialisten over de technische kennis beschikken om de meest complexe vraagstukken te vertalen naar een eenvoudig te gebruiken PWA, is techniek binnen beeproger nooit het startpunt. Ons startpunt is de wens, doelstelling of het probleem van de klant – en daarmee maken we al jaren succesvol het verschil. 

Werkwijze

Bij het laten ontwikkelen van een Progressive Web App werken we altijd volgens een vaste werkwijze: hieronder toegelicht in 4 stappen.

1. Inventarisatie

We starten altijd met een inventarisatie fase, ook wel sprint 0 genoemd. Deze fase duurt vaak zo’n 2 tot 4 weken. We nemen hierin ruim de tijd om je wensen en doelen voor de PWA tot in de puntjes door te nemen. De mogelijkheden en functionaliteiten van een Progressive Web App zijn eindeloos en het is daarom extra belangrijk om goed in kaart te brengen aan welke eisen je PWA moet voldoen. Wanneer we dit goed voor de bril hebben, ontwerpen we een interactiemodel van de PWA. Dat kun je het beste zien als een klikbare bouwtekening van je applicatie-idee.

2. Voorstel

Aan de hand van de uitgebreide inventarisatie en het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe jouw Progressive Web App eruit komt te zien en aan welke functionaliteiten de applicatie moet voldoen

3. Bouwen

Wanneer er een akkoord is, gaan we bouwen. Een toegewijd team van ontwikkelaars en een projectmanager gaan aan de slag om jouw Progressive Web App te bouwen. We werken altijd in de vorm van sprints met na elke fase een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een eindproduct op maat.

4. Onderhouden

Jouw Progressive Web App is klaar, gefeliciteerd! Na de lancering krijg je standaard drie maanden garantie op de applicatie. Elke PWA heeft daarnaast blijvend onderhoud nodig, zo ook die van ons. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Kosten Progressive Web App laten maken

“Een applicatie die het beste van een webapplicatie combineert met de mogelijkheden en functionaliteiten van een mobiele app, dat zal wel een duur grapje worden.” Deze stelling horen we vaker voorbij komen, maar is niet juist. Natuurlijk zijn de kosten van het ontwikkelen van een PWA compleet afhankelijk van je wensen en doelen, maar het is zeker niet per definitie duurder. Behalve de kosten kijken we ook graag naar de baten: het is namelijk onze uitdaging om met een oplossing te komen die zich uiteindelijk terugbetaalt. Die uitdaging gaan we graag aan! 

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten? Zeker wel! We kunnen met onze ervaring al tijdens een eerste kennismaking/brainstorm een goede inschatting maken van de kosten. Als we daarna door de inventarisatiefase zijn, kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen, zodat jij precies weet welke investering nodig is om jouw Progressive Web App te laten maken.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.