Nooit meer handmatig gegevens van het ene systeem in het andere overtypen? Nooit meer gezeur met verouderende of inaccurate informatie? Dat kan allemaal. Door jouw bedrijf te digitaliseren en alle informatie onder te brengen in één app. Opvallend is dat juist veel bouwbedrijven nog achterlopen met het digitaliseren van de organisatie, ondanks de grote voordelen van software voor de bouw, blijkt uit onderzoek van ING

Bij beeproger weten we precies hoe we jouw bedrijf kunnen digitaliseren om zo jouw concurrentievoordeel te vergroten. Wij zijn software bouwers, juist voor de bouw, infra, GWW en installatie sectoren.

Welke software kan beeproger realiseren

Bij beeproger zien we dat bedrijven in de sectoren bouw, infra, GWW en installatie nog erg veel processen op papier of in Excel bijhouden. Denk hierbij aan het bijhouden en verwerken van de uren, het materieel, de kilometers, of de planningen. Hierdoor ontbreekt er een algeheel overzicht en worden er snel fouten gemaakt. 

Juist doordat wij al veel met bedrijven uit deze sectoren hebben samengewerkt, weten wij precies waar wij kunnen helpen digitaliseren. Zo bouwen wij onder andere planningsapplicaties, urenregistraties, werkbonnen, en inventarisatie software, waarmee jij jouw bedrijf digitaliseert en uiteindelijk veel winstgevender maakt.

Digitalisering in de bouw

Een opdracht bij beeproger betekent geen klassieke rolverdeling van opdrachtgever en opdrachtnemer, zoals dat vaak wel binnen de bouw, infra, installatie en GWW het geval is. Integendeel, we werken juist nauw samen en daarom verwachten we ook van jou een investering in tijd en resources. Samen zullen we kijken welke toegevoegde waarde we kunnen leveren, welke processen versimpeld en verbeterd kunnen worden en waar foutmarges gereduceerd kunnen worden. Alles zodat jij uiteindelijk tijd en geld bespaart. Inzetten op digitalisering heeft echter nog veel meer voordelen.

De voordelen

Digitalisering door middel van het inzetten van software in de bouw levert direct voordelen op. Dit zijn er slechts een paar:

  • Tijdsbesparing: door te investeren in digitalisering, bespaar je binnen je bedrijfsprocessen veel tijd.
  • Efficiëntie: zo kan efficiënter en met meer plezier gewerkt worden.
  • Gereduceerde foutmarge: door actuele en accurate informatie worden er minder fouten gemaakt.
  • Vereenvoudiging: het werken met geïntegreerde systemen ten opzichte van Excel of papier is vele malen gemakkelijker.
  • Beter voldoen aan kwaliteitsnormen en -eisen: door nauwkeurige data voldoen gedigitaliseerde bedrijven veelal beter aan kwaliteitsnormen en -eisen.
  • Overzichtelijk: door alle gegevens in één systeem onder te brengen, heb je te allen tijde een goed overzicht.
  • Voorspellingen maken op basis van data: door het bijhouden van data kunnen er uiteindelijk automatisch voorspelling en aanbevelingen gemaakt worden.
  • Ondersteuning in digitalisering: beeproger is jouw partner en ondersteuner voor een organisatie-wijde digitalisering. 
  • Betrokkenheid: door het inzetten van software of een applicatie zijn medewerkers vaker en makkelijker betrokken bij processen.
  • Vergroot concurrentievoordeel: alles bij elkaar, zorgt ervoor dat maatwerk software voor de bouw een groot concurrentievoordeel oplevert. 

Waarom beeproger als software bouwer voor de bouw?

Omdat wij al jarenlange ervaring hebben met het bouwen van software voor bedrijven in de sectoren bouw, infra, GWW en installatie. Wij weten welke processen sneller en simpeler kunnen door middel van software. Zo ontwikkelen wij met een heel team specialisten maatwerk applicaties waarmee jij jouw bedrijf laat groeien en jij jouw concurrentievoordeel verzekerd.

Bekijk eens de cases van SW vastgoedverbetering, Koninklijke Sjouke Dijkstra en Avitec, hierin lees je precies terug wat we gedaan hebben.

Onze werkwijze  

Bij beeproger ontwikkelen wij maatwerk software altijd volgens een vaste werkwijze. Een uitgebreide toelichting vind je terug op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

De eerste fase is de inventarisatiefase en hierin bepalen met jou wat je doelen en wensen zijn voor de digitaliseringsslag. Daarnaast maken we een uitgebreide inventarisatie van je huidige bedrijfssoftware. Wanneer we een goed beeld hebben van jouw bedrijfsprocessen en -doelen, maken we een eerste opzet voor de software in de vorm van een klikbare bouwtekening. Dit interactiemodel ontwikkelen we altijd in nauwe samenspraak met elkaar.   

2. Voorstel

Met alle vergaarde informatie en het ontworpen interactiemodel maken we een uniek voorstel. Daarin zie je hoe de software eruit zal komen te zien, hoe het aansluit bij jouw bedrijfsdoelen en -wensen, en geven we een indicatie van de tijd die we ervoor nodig zullen hebben, gepaard met de kosten.

3. Bouwen

Nadat jij hier akkoord op hebt gegeven, beginnen wij met het ontwikkelen van jouw software. We werken altijd in sprints, waarin ook ruimte is voor testen, feedback en aanpassingen. Zo werken we samen toe naar een software product dat precies aan jouw eisen voldoet.

4. Service en support

Na het afronden van alle sprints, staat jouw product live en is deze klaar voor intensief gebruik. Om altijd de optie te hebben updates uit te rollen en te blijven verbeteren, bieden wij een Service, Onderhoud en Supportcontract (SOS) aan. Hierdoor kun je ook in de toekomst wijzigingen doorvoeren in de software, of zelfs bepaalde functies helemaal toevoegen.

Kom in contact met beeproger en digitaliseer jouw bedrijf.

Ben jij ook toe aan een digitalisering van jouw organisatie? Wij staan voor je klaar!