Dat software snel verouderd, hebben we al wel vaker geschreven. Regelmatig moeten wij voor onze klanten software verder ontwikkelen en updaten, omdat ook de wereld rondom software continu verandert. Maar ook de eisen vanuit jouw bedrijf of organisatie groeien mee door voortschrijdend inzicht. Als je merkt dat jouw huidige softwarepakket niet de groei van jouw organisatie kan bijhouden die jij voor ogen hebt, dan kun je ervoor kiezen je software door beeproger na te laten bouwen. Doordat je kiest voor het nabouwen van jouw huidige software, kan je future proof blijven ondernemen en behoud je zo je concurrentievoordeel.

Wat verstaan we onder software nabouwen?

Door de snel veranderende markt kan het zijn dat jouw software niet meer toereikend is. Je komt er bijvoorbeeld achter, dat jouw software dusdanig is verouderd, dat deze bedrijfsprocessen niet meer goed kan ondersteunen en juist frustratie veroorzaakt. Dit betekent dat de software niet meer aansluit op de wensen van jouw gebruikers of op jouw algehele bedrijfsprocessen. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw huidige software niet meer voldoet aan software security eisen, zoals we die eerder ook bespraken in een blog. Dit wil echter niet zeggen dat je gelijk alles over boord moet gooien en opnieuw moet beginnen, het betekent wel dat jouw digitale oplossing toe is aan vernieuwing. Deze vernieuwing kun je realiseren door jouw software na te bouwen door een partij als beeproger. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw nagebouwde software weer aansluiting vindt met nieuwe technologie of nieuwe platformen. En dat terwijl de software er van de buitenkant hetzelfde uit blijft zien.

Software nabouwen – 5 voordelen voor jouw organisatie

Jouw software nabouwen, heeft een aantal innovatie voordelen voor je organisatie. We lichten er graag een aantal toe:

1. Naadloze overgang op de nieuwe software

Door bedrijfssoftware na te laten bouwen door beeproger, kun je een naadloze overgang garanderen voor je gehele organisatie. Het zal amper consequenties hebben voor jouw medewerkers, omdat ze niet hoeven te wennen aan nieuwe processen of nieuwe software.

2. Verbetering op basis van jouw wensen

Een ander groot voordeel van het nabouwen van software, is dat het volledig aangepast kan worden op jouw wensen. Liep je bij je eerdere software tegen problemen aan, dan kan je deze nu eenvoudig aanpassen en fine tunen. En ook wanneer je bijvoorbeeld in de toekomst een extra functie aan je software toe wilt voegen, is dat geen probleem. Deze vernieuwde software kan zo mee blijven groeien met jouw organisatie. 

3. Toekomstbestendige software

Door het nabouwen van software, kun je blijven inspelen op de veranderende markt. Je neemt het heft in eigen hand en kunt je software updaten wanneer jij ziet dat het nodig is. Je hoeft dus niet meer te wachten op een andere partij. 

4. Slimme software koppelingen  

Sommige bestaande software is moeilijk te koppelen met andere softwarepakketten. Wanneer je jouw software laat nabouwen, kun je dit probleem oplossen en een efficiënte koppeling creëren tussen jouw verschillende standaard softwarepakketten. Hiermee zorg je ervoor dat al jouw software met elkaar communiceert en hoef je dus niet handmatig meermaals dezelfde gegevens in te voeren.

5. Geen dure licenties meer

Wanneer je gebruik maakt van (standaard) software pakketten, ben je vaak verbonden aan dure licenties voor allerlei functies, welke je hoogstwaarschijnlijk niet eens gebruikt. Door te investeren in het nabouwen van software, heb je geen last meer van licenties en houd je het heft in eigen hand. Zo betaal je alleen voor functies waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt.

Waarom kiezen klanten voor beeproger?

Bij beeproger hebben we ruime ervaring met het nabouwen van software en we helpen je daarom graag. Behalve onze expertise en ruime ervaring, kiezen klanten er ook voor om software door beeproger na te laten bouwen, omdat wij altijd meedenken in het proces en ons flexibel opstellen. Wij doen er alles aan om het onmogelijke mogelijk te maken, want jouw winst, is ons succes.

Wil je meer weten over wat we al gedaan hebben en waar onze expertise ligt? Kijk dan eens bij ons werk en onze oplossingen. Daar vertellen onder andere ook onze klanten en partners hun verhaal.

Onze werkwijze 

Hoe wij vervolgens het nabouwen van jouw software zullen realiseren, doen we volgens onze vaste werkwijze, welke we hieronder kort toelichten.

1. Sprint 0

Wanneer we jouw software gaan nabouwen, beginnen we eerst met het maken van een uitgebreide inventarisatie van je huidige software. We kijken naar de gebruikte technieken, de staat van security in jouw software en we inventariseren waar verbeterpunten liggen.

2. Voorstel

Al deze informatie verwerken we in een voorstel, waarin we aangeven hoeveel sprints wij denken nodig te hebben voor het nabouwen van jouw software. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten.

3. Projectfase

Wanneer er een akkoord is op ons voorstel, starten wij met het nabouwen van de software. We vinden het belangrijk om tijdens het proces nauw met elkaar in contact te blijven, zodat we snel kunnen schakelen en bijsturen wanneer nodig. 

4. Doorontwikkelfase 

Zoals eerder aangegeven, moet alle software bijgehouden worden, zo ook dat van ons. Daarom bieden wij al onze klanten een Service, Onderhoud en Supportcontract (SOS) aan. Zo kunnen we jouw software altijd up-to-date houden en staan we altijd voor je klaar als er vragen of problemen zijn. 

Kosten software nabouwen

Nu je weet dat software nabouwen tot de mogelijkheden behoort van jouw organisatie future proof maken, ben je vast benieuwd naar de kosten die hieraan verbonden zijn. Echter bestaan er helaas geen vaste tarieven voor het nabouwen van software. Dit heeft alles te maken met de grootte van het project en de techniek erachter. Wel kunnen we al in een eerste gesprek een goede inschatting maken van de kosten. Wanneer we dan door de eerste fase van inventarisatie zijn, kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen, waardoor jij precies weet wat je kunt verwachten. 

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.