Het efficiënt inrichten van bedrijfsprocessen is een kunst. Veel bedrijven werken – vaak zonder dat ze het doorhebben – in veel verschillende systemen en zijn (onnodig) veel tijd kwijt aan administratieve bedrijfsprocessen. AFAS biedt met hun uitgebreide ERP-pakket een bedrijfsbrede softwareoplossing waarmee processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden: van salarisverwerking tot projectadministratie en ordermanagement – alles in één systeem.  

Hieronder bespreken we de belangrijkste onderdelen van de software van AFAS en leggen we uit wat de voordelen zijn. Wij van beeproger hebben veel ervaring met het koppelen van AFAS aan bestaande software van klanten: zo kunnen we al je bedrijfsprocessen op een slimme manier onderbrengen in één goed werkend systeem. 

Wat is AFAS

Van retail, onderwijs, accountancy tot afvalverwerking: AFAS wordt door tal van branches gebruikt. Door de vele functies en mogelijkheden van de software kun je een ERP-pakket samenstellen dat perfect aansluit bij jouw werkzaamheden en doelstellingen.

De belangrijkste onderdelen van de software zijn:

CRM

Het beheren van relaties en het vastleggen van contactmomenten zijn functies die je onder andere terugvindt in het CRM-gedeelte van de software.

Financieel

Al je financiële processen ondergebracht in één systeem. Denk hierbij aan praktische zaken zoals de administratie, maar je kunt ook uitgebreide financiële analyses uitvoeren om je processen nog slimmer en rendabeler in te richten. 

HRM en Payroll

Met dit onderdeel binnen de software van AFAS regel je al je HR- en salariszaken. Doordat veel van deze processen geautomatiseerd kunnen worden, denk aan het uitbetalen van medewerkers, bespaar je als organisatie veel tijd.  

Ordermanagement

Een orderproces bestaat uit veel stappen die allemaal goed op elkaar aan moeten sluiten. Met deze software richt je het proces effectief in en hou je daarnaast goed overzicht wanneer er wel iets fout gaat.

Projecten en uren

Hier kun je nieuwe projecten aanmaken, beheren en toewijzen aan specifieke medewerkers. Daarnaast kunnen de gemaakte uren eenvoudig aan een project gekoppeld worden.

3 redenen om AFAS te gaan gebruiken 

1. Geautomatiseerde Workflow

Iedere organisatie heeft zijn eigen unieke bedrijfsprocessen. Deze processen vertaal je met de software van AFAS eenvoudig in zogeheten ‘workflows’. Binnen een workflow staat stap voor stap aangegeven welke taak voltooid moet worden en wie hier verantwoordelijk voor is: dit geeft overzicht en werkt zeer efficiënt.

2. Inzicht

Inzicht in bedrijfsprocessen geeft een organisatie waardevolle informatie waar het nóg slimmer en effectiever kan. Binnen AFAS wordt alle voor jouw belangrijke data opgeslagen in een één systeem. Met behulp van interactieve dashboards en rapportages kun je eenvoudig al je doelstellingen monitoren. 

3. Alles in één systeem  

Of het nu gaat om het regelen van je HR-zaken of het inrichten van een workflow: alle data staat opgeslagen in één systeem waar alle medewerkers bij kunnen. Dit zorgt ervoor dat alle afdelingen binnen de organisatie perfect samen kunnen werken en informatie uit kunnen wisselen. Dit zorgt niet alleen voor blije gezichten van medewerkers, maar ook klanten profiteren hiervan.

Ik wil AFAS gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je als organisatie gebruik wilt maken van AFAS is het aan te raden om eerst goed te bekijken met welke systemen je nu werkt en ook wat je doelstellingen voor de toekomst zijn. Wanneer we dat samen in kaart hebben gebracht kunnen we AFAS op een slimme manier integreren in je bestaande bedrijfsprocessen. Zo komen we tot een gebruiksvriendelijk, maatwerk eindproduct met precies de functies die voor jou belangrijk zijn. Onze specialisten hebben veel ervaring met het integreren van AFAS en helpen je hier graag bij!   

Werkwijze beeproger

Wij werken altijd volgens een vaste werkwijze. Binnen onze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal en zoeken we altijd naar een oplossing waar onze kennis en jouw doelstellingen samenkomen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we samen om tafel om jouw wensen en doelstellingen te definiëren. Aan de hand daarvan kijken we hoe we AFAS slim kunnen integreren in je bestaande digitale bedrijfsprocessen.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de integratie met AFAS te realiseren. We werken in de vorm van sprints en er is veel ruimte voor feedback. Stap voor stap werken we zo toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware. 

4. Onderhouden

De integratie met AFAS is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.