Het vinden van goed personeel is niet eenvoudig! En als je de juiste werknemer voor de juiste positie gevonden hebt, wil je hem of haar natuurlijk zo lang mogelijk behouden. BambooHR helpt je bij beide. Dit zeer uitgebreide HR-software pakket helpt je met het werving en selectieproces en biedt werknemers daarnaast een zeer gebruiksvriendelijk portaal aan waarin alle personeelszaken eenvoudig geregeld kunnen worden.

Hieronder bespreken we wat BambooHR precies is en wat de mogelijkheden en voordelen zijn. BambooHR is een tool die we vaak koppelen aan bestaande software: we leggen je precies uit waar je op moet letten als je het systeem wilt integreren in je digitale werkomgeving en hoe wij van beeproger jou daarbij kunnen helpen.

Wat is BambooHR?

BambooHR is een zeer uitgebreid recruitment- en HR-systeem dat in de Verenigde Staten ontwikkeld is. De software excelleert in gebruiksvriendelijkheid en ontving daar al meerdere prijzen. BambooHR is met name geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.

BambooHR is één systeem, maar het dashboard en de functies zijn afhankelijk van de rol van de medewerker: recruiter, werknemer of manager. Recruiters gebruiken de tool om de perfecte kandidaat voor een functie te vinden. Werknemers kunnen in BambooHR hun uren bijhouden, verlof aanvragen, zich ziek melden, maar zichzelf bijvoorbeeld ook persoonlijke doelen stellen. Managers houden het overzicht en benutten uitgebreide data om processen nóg soepeler in te richten. Ondanks dat iedereen verschillende functies binnen BambooHR gebruikt, is het toch mogelijk om eenvoudig feedback, berichten of andere informatie met elkaar uit te wisselen – dat is wat BambooHR zo sterk maakt! Deze korte video somt de mogelijkheden van BambooHR op.

BambooHR kan indien gewenst gekoppeld worden aan bestaande systemen of software. De specialisten van beeproger helpen je hier graag bij.

3 redenen om BambooHR te gaan gebruiken 

1. Efficiënt klanten werven

BambooHR maakt het leven van een recruiter een stuk leuker en gemakkelijker. Het softwarepakket kan automatisch geschikte kandidaten opsporen, screenen, berichten sturen en uitnodigen voor een sollicitatie.

2. Interactief

Iedereen binnen de organisatie, of het nu gaat om een medewerker of een manager, kan met elkaar communiceren. Een voorbeeld: stel een medewerker heeft een persoonlijk ontwikkelingsdoel behaald. De manager ziet dit gelijk in zijn dashboard en kan vliegensvlug een ‘goed bezig!’ achterlaten of bijvoorbeeld gelijk een meeting inplannen om samen nieuwe doelen te stellen.

3. Zeer gebruiksvriendelijk

Personeelszaken zijn voor werknemers vaak een taak die ze er ‘nog even bij’ moeten doen. Het is voor werknemers dan ook zeer frustrerend als deze processen stroperig verlopen. Neem bijvoorbeeld het aanvragen van verlof of vakantie: je wilt als werknemers dat dit snel geregeld is, zodat je weet waar je aan toe bent. Met BambooHR regel je al je personeelszaken in een zeer overzichtelijk dashboard. Het design is gebruiksvriendelijk en werkt snel en eenvoudig en levert daarmee een grote positieve bijdrage aan je medewerkerstevredenheid.

Ik wil BambooHR gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je als organisatie gebruik wilt maken van BambooHR is het verstandig om eerst goed te bedenken wat je wensen en doelen zijn met de software en ook in kaart te brengen welke software je nu al gebruikt en welke functies binnen de software van belang zijn voor je bedrijfsvoering. Nadat we dat inzichtelijk hebben, kunnen we BambooHR zo efficiënt mogelijk in jouw workflow integreren. Onze specialisten hebben veel ervaring met het integreren van BambooHR en helpen je hier graag bij!

Werkwijze beeproger

Wij werken altijd volgens een vaste werkwijze. Binnen onze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal en zoeken we altijd naar een oplossing waar onze kennis en jouw doelstellingen samenkomen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we samen om tafel om jouw wensen en doelstellingen te definiëren. Aan de hand daarvan kijken we hoe we BambooHR slim kunnen integreren in je bestaande digitale bedrijfsprocessen.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de integratie met BambooHR te realiseren. We werken in de vorm van sprints met feedbackrondes. Stap voor stap werken we zo toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware.

4. Onderhouden

De integratie van BambooHR is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.