Mollie is een veelgebruikte betalingsprovider die het mogelijk maakt om op een relatief eenvoudige wijze een betaalsysteem aan een website of webshop te koppelen. Mollie staat bekend als een veilige betaalmethode en werkt gebruiksvriendelijk. Naast het koppelen van Mollie aan websites of webshops is een koppeling met andere platformen of software ook mogelijk. De specialisten van beeproger helpen je daar graag bij.

Hieronder leggen we je uit wat Mollie is en wat de voordelen van deze betaalmethode zijn. Daarnaast bespreken we hoe de specialisten van beeproger een koppeling kunnen maken tussen Mollie en je bestaande website, webshop of software.

Wat is Mollie?

Mollie is een betalingsprovider die het mogelijk maakt om al je betaalverkeer via één platform te laten lopen. Zo kun je bijvoorbeeld betalingen die via iDEAL binnenkomen (zo’n 60% van alle online betalingen in Nederland) eenvoudig koppelen aan Mollie. In de praktijk betekent dit dat de betalingen die van Mollie binnenkomen, via iDEAL of andere betaalmogelijkheden, overzichtelijk worden opgeslagen in je account. Wanneer je je inkomsten uit wilt laten betalen, is aan jou: bijvoorbeeld dagelijks of eens in de maand.

Een groot voordeel aan Mollie is dat het gekoppeld kan worden aan veel platformen en systemen. Er zijn veel API’s beschikbaar die de integratie vergemakkelijken. De specialisten van beeproger hebben veel ervaring met het koppelen en integreren van Mollie aan alle denkbare systemen en platformen en staan je graag bij met advies en hulp op maat.

3 redenen om Mollie te gaan gebruiken

1. Alle populaire betaalmethodes in één portaal

Mollie wordt in Nederland door meer dan 100.000 bedrijven gebruikt. Eén van de hoofdredenen waarom veel organisaties kiezen voor Mollie is het aantal beschikbare betaalmethodes dat je eraan kunt koppelen. Zo geef je enerzijds je klant het gebruiksgemak om te kiezen voor een betaalmethode naar keuze en profiteer je als bedrijf anderzijds van één overzichtelijk portaal waar alle betalingen binnenkomen.

2. Veiligheid

Als het aankomt op online betalingen moet veiligheid te allen tijde gegarandeerd zijn. Mollie staat gelukkig bekend als een zeer veilig en betrouwbaar betalingssysteem. Zo voert Mollie regelmatig veiligheidscontroles uit en wordt data op een goed beveiligde manier opgeslagen.

3. Lagere kosten

Naast de mogelijkheden en het gebruiksgemak dat Mollie levert, is er nog een belangrijke reden waarom veel bedrijven voor deze betalingsprovider kiezen: de kosten voor transacties zijn namelijk lager dan wanneer je de integratie rechtstreeks via een bank regelt. Daarnaast betaal je alleen voor geslaagde transacties. Ook is het mogelijk om op een voordelige manier internationale betalingen te ontvangen.   

Ik wil Mollie gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je Mollie wilt integreren met je bestaande systemen is het goed om eerst te bepalen wat je doel is met de koppeling en daarnaast aan welk systeem of platform je Mollie wilt koppelen. Het voordeel is dat er veel API’s beschikbaar zijn om de integratie te faciliteren, maar mede afhankelijk van je doelstellingen en systemen, is het wel aan te raden om hierbij professionele hulp in te schakelen. Die hulp bieden wij graag! Door met jou in gesprek te gaan en je wensen, doelen en uitdagingen vast te stellen, maken we samen met jou een plan van aanpak voor de koppeling.

Werkwijze beeproger

Wij werken altijd volgens een vaste werkwijze. Of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of een koppeling maken tussen bijvoorbeeld Mollie en een van jouw platformen of systemen, we werken in de basis altijd volgens dezelfde methode. Persoonlijk contact en het leveren van maatwerk zijn daarbij kernwaarden. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we samen om tafel om jouw wensen en doelstellingen te definiëren. In het geval van een koppeling met Mollie kijken we eerst goed naar de software die je nu gebruikt en hoe we dat op een slimme manier met elkaar kunnen integreren.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de koppeling met Mollie te realiseren.

4. Onderhouden

De koppeling met Mollie is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.