Misschien maak jij al gebruik van Salesforce en zo niet, dan heb je de naam vast al eens voorbij horen komen. Het bedrijf heeft namelijk wereldwijd zo’n 150.000 klanten die gebruik maken van hun software en ze zijn daarmee wereldwijd een van de grootste aanbieders op het gebied van CRM-oplossingen. Binnen beeproger hebben wij veel ervaring met Salesforce en het integreren van deze software in jouw bestaande bedrijfsprocessen.

We leggen je hieronder uit wat Salesforce is, we bespreken de belangrijkste onderdelen van de software en we lopen de grootste voordelen bij langs. Daarnaast bespreken we hoe we Salesforce op een slimme manier kunnen integreren met andere software binnen je bedrijf. 

Wat is Salesforce?

Salesforce is een van de grootste CRM-platforms van de wereld. De software is cloud-based wat betekent dat het op verschillende platformen in real time beschikbaar is. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden van Salesforce voor bedrijven, bespreken we hieronder in het kort de belangrijkste functies van de software.   

Sales cloud

In de Sales Cloud sla je onder andere al je contacten en potentiële leads op en kun je per contact zien in welke fase van de (potentiële) sale ze zich bevinden. Zo behoud je altijd het overzicht en zie je gelijk waar kansen liggen en eventuele acties ondernomen kunnen worden.                  

Service cloud

De service cloud is het hart van je klantenservice. Of een klant nu belt, een e-mail stuurt of via social media contact met je opneemt: alle communicatiekanalen komen op één plek samen. Zo hebben medewerkers die binnen de service cloud werken alle klantgegevens en de contacthistorie bij de hand en kunnen klanten altijd snel en efficiënt geholpen worden en dat komt de klantbeleving zeker ten goede.

Marketing cloud

Binnen de marketing cloud regel je alles op het gebied van marketing. Zo kun je hier bijvoorbeeld uitgebreide customer journeys maken, maar bijvoorbeeld ook ‘multichannel’ marketingcampagnes opzetten en monitoren.    

Analytics cloud

Met de analytics cloud krijg je inzicht in je bedrijfsprocessen in de vorm van overzichtelijke grafieken tabellen en rapporten. Daarnaast heeft Salesforce veel big data beschikbaar in tal van branches, waarmee je nieuwe inzichten op kan doen en slim in kan spelen op de markt.

Binnen beeproger hebben we veel ervaring met het koppelen en integreren van software. Samen maken we een inventarisatie van je huidige software en bepalen we hoe we dit op een slimme manier kunnen integreren met de software van Salesforce.

3 redenen om Salesforce te gaan gebruiken 

1. Cloud-based

Salesforce is cloud-based, dit betekent dat alle data in real time verwerkt en veilig opgeslagen wordt. Een ander groot voordeel aan een cloud-based applicatie is dat het op verschillende platformen gebruikt kan worden. Zo kun je op kantoor in Salesforce werken in de desktopversie, maar heb je bijvoorbeeld thuis of onderweg ook altijd toegang tot Salesforce met de mobiele app.

2. Eindeloos veel mogelijkheden

Salesforce heeft zoals hierboven al besproken veel verschillende functionaliteiten: van het runnen van je complete klantenservice tot het inrichten van slimme marketingcampagnes. Doordat iedereen binnen de organisatie in één systeem werkt, verlopen interne processen zeer efficiënt.

3. Verhoog de klantervaring

Naast de vele voordelen die je van Salesforce ervaart op de werkvloer, verhoog je er ook de ervaring van de klant mee. Klanten worden snel geholpen wanneer ze een probleem hebben en ontvangen bijvoorbeeld aanbiedingen die specifiek op hun gericht zijn.   

Ik wil Salesforce gaan gebruiken, wat nu? 

Salesforce biedt een zeer complete software-oplossing voor bedrijven. Wanneer je als bedrijf gebruik wilt maken van Salesforce is het van groot belang om goed te analyseren welke digitale processen er nu lopen en hoe deze op een goede en slimme manier gekoppeld kunnen worden aan de software van Salesforce. Er zijn veel standaard koppelingen met Salesforce realiseerbaar, maar in sommige gevallen is maatwerk geboden. Wanneer dat het geval is, adviseren we je graag hoe je dit het beste aan kunt pakken en helpen we je met de uitvoering daarvan.  

Werkwijze beeproger

Bij beeproger werken we altijd volgens een vaste werkwijze: of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of bestaande software aan elkaar koppelen. In onze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal en proberen we altijd een maatwerkoplossing te vinden voor jouw probleem of wens. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase brengen we jouw digitale werkprocessen in kaart en kijken we waar het efficiënter en gebruiksvriendelijker kan. Aan de hand daarvan kijken we hoe Salesforce in dit plaatje past en maken we een plan van aanpak.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de softwarekoppeling met Salesforce te realiseren. We werken in sprints, met na elke sprint een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware.  

4. Onderhouden

De koppeling met Salesforce is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.