Boekhouden: niet de grootste hobby van veel ondernemers, maar wel een belangrijk onderdeel van iedere bedrijfsvoering. Om ervoor te zorgen dat je boekhouding snel, efficiënt en volgens de regels verloopt, gebruiken veel bedrijven en organisaties een online boekhoudprogramma: SnelStart is zo’n boekhoudprogramma. Wij hebben binnen beeproger veel ervaring met de software van SnelStart, omdat het vaak aan andere software binnen een bedrijf gekoppeld wordt: van CRM-systemen tot urenregistratie apps.

We leggen je hieronder uit wat SnelStart is, wie het gebruiken en wat volgens ons de grootste voordelen van de software zijn. Daarnaast bespreken we hoe we de software van SnelStart op een slimme manier kunnen integreren in je bestaande bedrijfssoftware.

Wat is SnelStart?

Met de software van SnelStart regel je gemakkelijk al je boekhoudzaken. De software wordt aangeboden in verschillende pakketten, van opties voor kleine(re) ondernemers tot opties voor grote organisaties met een complexer voorraad- en ordersysteem. De software van SnelStart zit vol met handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk bonnetjes inscannen met je smartphone en deze gelijk doorzetten naar je digitale brievenbus. In de uitgebreidere pakketten, onder andere zeer geschikt voor grote webshops, kun je daarnaast je voorraad beheren en het orderproces automatiseren.

Binnen beeproger hebben we veel ervaring met het koppelen van bedrijfssoftware aan SnelStart. Samen maken we een inventarisatie van je huidige software en bepalen we hoe we dit op een slimme manier integreren met de software van SnelStart.

3 redenen om SnelStart te gaan gebruiken 

1. Veel koppelingen mogelijk

SnelStart heeft veel zogeheten softwarepartners. Dit zijn voornamelijk andere software aanbieders in tal van branches, waaraan de software van SnelStart gekoppeld kan worden. Zo zorg je ervoor dat verschillende geautomatiseerde bedrijfsprocessen goed op elkaar aansluiten en het gebruiksgemak optimaal is.

2. Netjes volgens de regels

Het is niet alleen fijn om je administratie en boekhouding op orde te hebben, het is ook een eis van de Belastingdienst. Met de software van SnelStart kun je automatisch je belastingaangiftes versturen en ben je er altijd zeker van dit op tijd en foutloos gebeurt.   

3. Inzicht  

De software van SnelStart is meer dan alleen een boekhoudprogramma, je kunt er bijvoorbeeld ook in realtime je voorraad bekijken – ideaal voor fysieke- en online winkels. Zo weet je precies wanneer je weer nieuwe producten moet inkopen en blijf je niet met een oude voorraad zitten.

Ik wil SnelStart gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je als bedrijf of organisatie gebruik wilt maken van SnelStart is het verstandig om eerst te inventariseren welke software je nu gebruikt én waarom. Wij kunnen een goede inventarisatie voor je maken van je huidige digitale werkprocessen en je een advies geven hoe je SnelStart daar slim mee integreert. Daarna kunnen onze specialisten aan de slag om de koppeling voor je te realiseren.

Werkwijze beeproger

Bij beeproger werken we altijd met een vaste werkwijze. Of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of bestaande software aan elkaar koppelen, we werken in de basis altijd volgens hetzelfde principe. In deze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal en proberen we altijd een maatwerkoplossing te vinden voor jouw probleem of wens. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase brengen we jouw digitale werkprocessen in kaart en kijken we waar het efficiënter en gebruiksvriendelijker. Aan de hand daarvan kijken we hoe SnelStart in dit plaatje past en maken we een plan voor de koppeling van SnelStart met je huidige software.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de softwarekoppeling te realiseren. We werken in sprints, met na elke sprint een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware.  

4. Onderhouden

De koppeling met SnelStart is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.