E-mail marketing blijft een zeer efficiënte manier om potentiële klanten te bereiken. Terwijl je bij SEO en social media marketing erg afhankelijk bent van het (zoek)gedag van een gebruiker, bereik je bij e-mail marketing direct de juiste gebruiker. Toch benutten nog veel bedrijven – soms bewust, maar vaak ook onbewust – niet de potentie die e-mailmarketing te bieden heeft. Door gebruik te maken van Spotler, software voor e-mail marketing automation, verstuur je eenvoudig en automatisch e-mails en nieuwsbrieven aan prospects en klanten en benut je alle voordelen die deze marketingmethode te bieden heeft.

Hieronder leggen we je uit wat Spotler is en wat de voordelen van deze software zijn. Daarnaast bespreken we hoe de specialisten van beeproger een slimme koppeling kunnen maken tussen Spotler en je bestaande software.

Wat is Spotler?

Spotler is geavanceerde e-mail marketing software. Binnen de software van Spotler heb je de mogelijkheid om geautomatiseerde e-mail campagnes in te richten of met een template je eigen nieuwsbrief te maken en te versturen naar klanten. Maar ook het geautomatiseerd versturen van SMS berichten of het maken van website pop-ups behoort tot de mogelijkheden. De resultaten van je campagnes vind je terug in een dashboard.

Spotler kan geïntegreerd worden in bestaande CRM systemen zoals AFAS, EXACT of Salesforce. De specialisten van beeproger hebben veel ervaring met het koppelen van Spotler aan verschillende CRM-systemen en helpen je hier graag bij. 

3 redenen om Spotler te gaan gebruiken 

1. Geautomatiseerde e-mail marketing

E-mail marketing blijft een van de meest rendabele vormen van online marketing. Maar als je het niet automatiseert is er eigenlijk geen beginnen aan. Het handmatig versturen van honderden of misschien wel duizenden mails per week is namelijk niet te doen. Bij Spotler hoef je alleen de campagne in te richten, je doelgroep te bepalen en de mails worden vervolgens automatisch verstuurd.

2. Klantrelatie opbouwen

Spotler maakt het mogelijk om een relatie met je klanten op te bouwen. Met nieuwsbrieven en -mails hou je klanten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen of kun je ze actief jouw unieke product of dienst aanbieden.

3. Inzicht in resultaten

In het dashboard kun je inzien wat de resultaten van je campagnes zijn. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om campagnes te A/B-testen en zo bijvoorbeeld te zien welke versie van een e-mail het beste converteert. 

Ik wil Spotler gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je Spotler wilt gebruiken om je e-mail marketing te optimaliseren en automatiseren is het belangrijk om eerst te kijken naar de verschillende software die je nu gebruikt. Als organisatie wil je namelijk altijd het liefst in zo min mogelijk verschillende systemen werken. beeproger is gespecialiseerd in het samenvoegen en integreren van verschillende software tot één gebruiksvriendelijk platform. Gebruik je bijvoorbeeld CRM-software zoals AFAS, EXACT of Salesforce? Wij kunnen dit op een slimme manier koppelen aan Spotler. 

Werkwijze beeproger

Wij werken altijd volgens een vaste werkwijze. Of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of een koppeling maken tussen bijvoorbeeld Spotler en een CRM-systeem, we werken in de basis altijd volgens dezelfde methode. Persoonlijk contact en het leveren van maatwerk zijn daarbij kernwaarden. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we samen om tafel om jouw wensen en doelstellingen te definiëren. In het geval van een koppeling met Spotler kijken we eerst goed naar de software die je nu gebruikt en hoe we dat op een slimme manier met elkaar kunnen integreren.   

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de koppeling met Spotler te realiseren.

4. Onderhouden

De koppeling met Spotler is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.