Technische problemen op de werkvloer: van een telefoon die niet werkt tot een kapotte bureaustoel, het kan voor veel frustratie zorgen. Met de servicemanagement tool van TOPdesk zijn deze problemen niet ineens uit de wereld, maar ze worden wel een stuk sneller en efficiënter afgehandeld. TOPdesk biedt namelijk een zeer gebruiksvriendelijke software-oplossing waar alle service-afdelingen van een organisatie samenwerken en problemen van collega’s of klanten snel opgelost worden.

We leggen je hieronder uit wat TOPdesk is, we bespreken de belangrijkste onderdelen van de software en we lopen de grootste voordelen bij langs. Daarnaast bespreken we hoe we TOPdesk op een slimme manier kunnen integreren met andere software binnen je bedrijf.

Wat is TOPdesk

TOPdesk is een servicemanagementtool voor middelgrote tot grote organisaties waarin problemen, intern of van een klant, eenvoudig gerapporteerd en efficiënt verwerkt en opgelost kunnen worden. Om uit te leggen hoe TOPdesk precies werkt, schetsen we kort een voorbeeldsituatie. Stel een medewerker heeft al een aantal dagen last van storingen op zijn telefoon. In plaats van te bellen of e-mailen naar de (drukke) IT-service-afdeling, maakt de medewerker eenvoudig een ticket aan in de Self-Service Portal. Vervolgens wordt het incident of de vraag gelijk uitgezet bij de juiste afdeling. In het portaal kan de medewerker de status van de ticket volgen en wordt gemeld wanneer de issue verholpen is.

In dit voorbeeld noemen we een IT-gerelateerd probleem, maar het kan ook een issue zijn die bijvoorbeeld de HR-afdeling, administratie of facilitaire zaken betreft. Het fijne aan de software van TOPdesk is dat alle issues, voor welke afdeling dan ook, in één systeem opgeslagen en verwerkt worden. Zo behoudt iedereen het overzicht en kunnen verschillende afdelingen indien nodig samen aan een oplossing werken.  

Binnen beeproger hebben we veel ervaring met het koppelen en integreren van software. Samen maken we een inventarisatie van je huidige software en bepalen we hoe we dit op een slimme manier kunnen integreren met de software van TOPdesk.

3 redenen om TOPdesk te gaan gebruiken 

1. Verhoog de klantervaring

Met de software van TOPdesk meld je eenvoudig een probleem aan, kun je automatische antwoorden laten genereren op veelgestelde vragen en kun je altijd de status van je gemelde probleem inzien. Zo voorkom je lange wachttijden bij de servicedesk en worden problemen snel, efficiënt én klantvriendelijk opgelost.

2. Integraties

Werk je binnen je organisatie met andere software die je graag wilt koppelen aan TOPdesk? Met de open API van TOPdesk en de vele slimme standaard integraties is dit geen enkel probleem. Heb je hier hulp of advies bij nodig? Wij helpen je graag.

3. Kennis bundelen

Binnen TOPdesk werken alle (service-)afdelingen samen in één systeem. Op deze manier kan iedereen een gemelde issue inzien en behandelen. Ook kunnen collega’s elkaar eenvoudig interne notities sturen en kennis delen.

Ik wil TOPdesk gaan gebruiken, wat nu?

Wil je als organisatie gebruik maken van TOPdesk om je serviceafdeling naar een hoger niveau te tillen? Dan is het eerst van groot belang om goed in beeld te brengen welke digitale processen er nu lopen en hoe deze op een goede en slimme manier gekoppeld kunnen worden aan de software van TOPdesk. Er zijn veel standaard koppelingen met TOPdesk realiseerbaar, maar in sommige gevallen is maatwerk geboden. Wanneer dat het geval is, adviseren we je graag hoe je dit het beste aan kan pakken en helpen we je met de uitvoering daarvan.

Werkwijze beeproger

Bij beeproger werken we altijd volgens een vaste werkwijze: of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of bestaande software aan elkaar koppelen. In onze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal en proberen we altijd een maatwerkoplossing te vinden voor jouw probleem of wens. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase brengen we jouw digitale werkprocessen in kaart en kijken we waar het efficiënter en gebruiksvriendelijker kan. Aan de hand daarvan kijken we hoe TOPdesk in dit plaatje past en maken we een plan van aanpak.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de software koppeling met TOPdesk te realiseren. We werken in sprints, met na elke sprint een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware. 

4. Onderhouden

De koppeling met TOPdesk is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.