Kun je je de tijd nog herinneren dat elke afdeling binnen een bedrijf met andere software werkte? Dit is gelukkig met de komst van ERP (Enterprise Resource Planning) software verleden tijd. Er zijn tegenwoordig verschillende ERP-softwareaanbieders en UNIT4 is daar één van. Deze zeer uitgebreide software wordt door steeds meer bedrijven en organisaties gebruikt. Wij van beeproger hebben goede ervaring met de software en kunnen UNIT4 op een slimme manier integreren in je bestaande (digitale) bedrijfsprocessen.  

Hieronder bespreken we onder andere hoe we dat doen en gaan we ook dieper in op de software van UNIT4 en de functies en mogelijkheden ervan.  

Wat is UNIT4?

Alle bedrijfsprocessen samen laten komen in één gebruiksvriendelijk systeem waar iedereen binnen de organisatie mee werkt, dat is het streven van UNIT4. En we moeten toegeven: dat lukt ze aardig. Om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden van de software, bespreken we hieronder in het kort uit welke onderdelen de software bestaat.  

Financieel management

In UNIT4 regel en manage je al je financiële zaken in een systeem: van praktische zaken tot het uitdraaien van financiële analyses en prognoses.

Project management

Je kunt met de software van UNIT4 gemakkelijk projecten toevoegen, deze toewijzen aan bepaalde personen binnen de organisatie en hier een planning aan koppelen.  

Inkoopmanagement

Binnen dit gedeelte van de software regel je al je inkoopzaken. Ook kun je analyses uit laten draaien om een beter inzicht te krijgen in je uitgaven en hier vervolgens met geautomatiseerde processen slim op inspelen.  

HR en salarisadministratie

Ook al je personeelszaken regel je eenvoudig met de ERP van UNIT4: van praktische zaken zoals salarisadministratie en het monitoren van verzuim tot uitgebreide analyses om je workflow te optimaliseren.

Binnen beeproger hebben we veel ervaring met het koppelen van bedrijfssoftware aan UNIT4. Samen maken we een inventarisatie van je huidige software en bepalen we hoe we dit op een slimme manier integreren met UNIT4.

3 redenen om UNIT4 te gaan gebruiken  

1. Processen optimaliseren

Wanneer alle medewerkers binnen je organisatie vanuit één systeem kunnen werken, verlopen bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger, maar ook efficiënter. Daar profiteer jij als organisatie van, maar ook je klanten doen er zeker hun voordeel mee.  

2. Gebruiksvriendelijkheid  

Het bedrijfsproces wordt niet alleen efficiënter, maar ook gebruiksvriendelijker. Het is voor medewerkers prettig dat ze in één systeem kunnen samenwerken en snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken – want niets is zo frustrerend als trage en gebruiksonvriendelijke software.  

3. Flexibel in te richten

Een organisatie is altijd in beweging. Doordat UNIT4 flexibel in te richten is en eenvoudig uitgebreid kan worden, groeit de software altijd met je mee.

Ik wil UNIT4 gaan gebruiken, wat nu? 

Wanneer je als bedrijf of organisatie gebruik wilt maken van UNIT4 is het verstandig om eerst te inventariseren welke software je nu gebruikt én waarom. Wij kunnen een goede inventarisatie voor je maken van je huidige digitale werkprocessen en je een advies geven hoe je UNIT4 daar slim mee integreert. Daarna kunnen onze specialisten aan de slag om de koppeling voor je te realiseren.

Werkwijze beeproger

Bij beeproger werken we altijd volgens een vaste werkwijze. Of we nu een applicatie helemaal zelf ontwikkelen of bestaande software aan elkaar koppelen, we werken in de basis altijd volgens hetzelfde principe. In deze werkwijze staan persoonlijk contact en nauwe samenwerking centraal: een samenwerking waarin onze kennis en jouw doelstellingen samenkomen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase brengen we jouw digitale werkprocessen in kaart en kijken we waar het beter, efficiënter en gebruiksvriendelijker kan. Ook bespreken we je wensen en doelen voor de toekomst. Aan de hand daarvan kijken we hoe UNIT4 in dit plaatje past en maken we een plan voor de koppeling van UNIT4 met je huidige software.

2. Voorstel

In de fase erna maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid wat we gaan doen en hoeveel tijd dit gaat kosten.

3. Software koppelen

Wanneer er een akkoord is, gaat een team specialisten voor je aan de slag om de softwarekoppeling met UNIT4 te realiseren. We werken in sprints, met na elke sprint een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een maatwerkoplossing voor jouw bedrijfssoftware.  

4. Onderhouden

De koppeling met UNIT4 is succesvol voltooid. Alle software heeft, om goed te blijven functioneren, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder jouw gegevens achter, of bel of mail ons gerust.