fbpx

Android app laten maken

Ben je op zoek naar een ontwikkelaar die jouw app-idee kan omzetten in een slimme Android-app? Wil je een Android app laten bouwen die naadloos aansluit op de behoeften van je gebruiker?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Onze programmeurs zijn gespecialiseerd in het bouwen van slimme native of hybride Android apps. Apps waar jouw klant of medewerker blij van wordt.

Of je nu een briljant app-idee hebt waarmee je de markt gaat veroveren, of je bent op zoek naar een app die je medewerkers veel tijd bespaart – wij bouwen het voor je.

Waarom Android?

Android is het besturingssysteem van Google en wordt gebruikt op de meeste smartphones anders dan de iPhone. In Nederland maakt zo’n 56% van alle mobiele telefoonbezitters gebruik van het Android besturingssysteem (op een Samsung, Huawei, Sony of LG telefoon). Android apps zijn te downloaden in de Google Play Store.

Weet je nog niet zeker of je een Android- of iOS app wilt laten bouwen? Of heb je een app nodig die voor beide besturingssystemen geschikt is? Neem dan even contact met ons op zodat we advies kunnen geven over jouw specifieke situatie.

Hoe we te werk gaan

1. Inventarisatie en ontwerp

Voordat we beginnen met bouwen starten we met een uitgebreide inventarisatie. Aan de hand van jouw wensen en doelen bepalen we samen hoe de app eruit moet komen te zien. Onze interaction designer ontwerpt vervolgens een klikbaar interactiemodel van de app. Zo zie je concreet hoe jouw Android app eruit komt te zien.

Zo’n sprint 0 duurt gemiddeld 2 (bij relatief eenvoudige apps) tot 6 weken (bij complexe apps).

2. Android app ontwikkeling

Ga je akkoord met het interactiemodel? Dan gaan onze Android ontwikkelaars de app bouwen. Op basis van jouw wensen en doelen bepalen we welke talen en technieken we gebruiken. Dat is mogelijk omdat we ruime ervaring hebben met het bouwen van verschillende native en hybride Android apps. We zitten dus niet vast aan één bepaalde taal of techniek. We kijken altijd welke het beste bij jouw project past.

Zo kunnen we voor een native oplossing gaan in C++, Java of Kotlin of voor een hybride oplossing in bijvoorbeeld Ionic, React Native of Nativescript.

Het bouwen van de Android app gebeurt ook weer in zogenaamde sprints van 2 weken. Voorafgaand aan elke sprint bespreken we samen wat er precies gebouwd gaat worden. Na afloop van elke sprint vragen we je feedback en kun je bijsturen en aanpassen waar nodig.

3. Lancering

De app is klaar: gefeliciteerd! Wij plaatsen de app in de Google Play Store. Uiteraard zorgen we ervoor dat de app aan alle eisen van Google voldoet.

4. Onderhoud

Elke applicatie heeft onderhoud nodig, zo ook die van ons. Na de lancering ontvang je standaard 3 maanden garantie op de iOS app. Daarnaast kun je kiezen voor onze SOS dienst waarmee we je product blijven onderhouden.

Onze projecten

Een greep uit de Android apps die we voor onze klanten bouwden:

  • Waakspot app (voor de Veiligheidsregio’s Drenthe & Overijssel)
  • Spiek app (voor diverse makelaars in Groningen)

Mobiele Noordlease app