Het bijhouden van je (zakelijk) gereden kilometers is typisch zo’n administratieve klus waar werknemers niet altijd om staan te springen. Zeker niet als het op een tijdrovende manier moet, bijvoorbeeld via een omslachtig declaratieformulier. Een app die gemakkelijk je gereden kilometers bijhoudt, biedt dan uitkomst. Hieronder leggen we uit wat een kilometerregistratie app precies is, wat de voordelen zijn van zo’n app voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen om een kilometerregistratie app op maat te bouwen. 

Wat is een kilometerregistratie app?

Een kilometerregistratie app is een applicatie, de naam zegt het eigenlijk al, die je gereden kilometers registreert. Vaak heb je binnen de app de mogelijkheid om de gereden kilometers zowel handmatig als automatisch (aan de hand van je GPS-data) in te vullen. Ook bestaat er vaak de optie om een verschil aan te geven tussen zakelijk en privé gereden kilometers. Naast deze gebruikelijke functionaliteiten zijn er nog veel extra’s aan zo’n applicatie toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan: informatie over belangrijke punten langs de weg zoals tankstations of laadpalen. Ook kan de verkregen data uit de kilometerregistratie app omgezet worden in rapportage en bijvoorbeeld maand- en jaargemiddelden berekend worden.      

Belangrijkste functies 

  • Registreren gereden kilometers (privé en zakelijk) 
  • Het geven van handige verkeersgerelateerde informatie 
  • Het bijhouden, rapporteren en verzenden van alle gegevens rondom rijden

3 voordelen van een kilometerregistratie app voor jouw organisatie

1. Bespaart tijd

De gereden kilometers worden automatisch bijgehouden en hoeven niet meer handmatig ingevuld te worden. Zeker als je medewerkers regelmatig op de weg zitten, boek je zo veel tijdwinst. 

2. Correcte data

Niet, of niet correct ingevulde kilometerdeclaraties zijn verleden tijd. Met een kilometerregistratie app krijg je eenvoudig, overzichtelijk en zonder fouten alle gereden kilometers van je werknemers binnen. Het belang van correcte data is hierin groot, zeker als je de gemaakte zakelijke kilometers bijvoorbeeld moet verantwoorden tegenover de Belastingdienst. 

3. Verkregen data verrijken 

Data geeft inzicht! Met de verkregen data beoordeel je eenvoudig of het rijverkeer van je medewerkers efficiënter gepland kan worden of duurzamer ingericht. 

Waarom beeproger?

Waarom kies je beeproger als partner voor het ontwikkelen van een kilometerregistratie app? Wij geloven dat onze samenwerking een succes wordt om twee hoofdredenen:   

1. Een applicatie op maat 

Wij hebben jarenlange ervaring in het maken van applicaties op maat. Dit geeft ons de mogelijkheid om een product te ontwikkelen waarin jouw wensen en doelen centraal staan. We denken met je mee en streven naar een oplossing – die ook op de lange termijn – jouw bedrijf efficiënter en winstgevender maakt. 

2. Software koppelen

Wij zijn specialisten in het op een slimme manier koppelen van software voor organisaties. Zo kunnen we je kilometerregistratie app koppelen aan andere systemen die je binnen jouw organisatie gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een facturatie- of planningsapplicatie of een werkbon app – alles om jouw processen nóg efficiënter in te richten!  

Werkwijze

Bij het laten ontwikkelen van een kilometerregistratie app werken we altijd volgens een vaste werkwijze, hieronder toegelicht in 4 stappen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we met je om tafel om je doelstellingen en ideeën in kaart te brengen. Dit vertalen we vervolgens naar een interactiemodel van jouw kilometerregistratie app. Dat kun je het beste zien als een klikbare bouwtekening van ons app-idee.

2. Voorstel

Aan de hand van het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe jouw kilometerregistratie app eruit komt te zien en aan welke functionaliteiten deze moet voldoen. 

3. Bouwen van de app

Wanneer er een akkoord is, gaan we bouwen. Een team van specialisten gaat voor je aan de slag. We werken in de vorm van sprints met na elke fase een feedbackronde. Stap voor stap komen we zo tot het eindproduct: een kilometerregistratie app op maat voor jouw bedrijf. 

4. Onderhouden

Je app is klaar! Elke applicatie heeft, zo ook die van ons, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Kosten kilometerregistratie app laten maken

De kans is groot dat je de meerwaarde inziet van het automatiseren van een tijdrovende taak zoals het registreren van de gereden (zakelijke) kilometers. Maar hoe verhoudt de investering in zo’n app zich tot de winst die je boekt in efficiëntie? En wat kost een kilometerregistratie app eigenlijk? Goede vragen die we graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met jou bespreken. We kunnen met onze ervaring in een eerste gesprek ook al een goede inschatting van kosten maken en misschien nog wel belangrijker, in kaart brengen wat een kilometerregistratie app je aan winst oplevert!  

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.