Business to business (B2B) bestellingen werken anders dan consumer to business (C2B) bestellingen: de orders zijn vaak groter en er zijn specifieke contract- of betaalafspraken. Zeker wanneer je vaker B2B bestellingen plaatst of vice versa, is je organisatie gebaat bij een geautomatiseerd en overzichtelijk B2B bestelsysteem. beeproger ontwikkelt B2B bestel apps die gemakkelijk in gebruik zijn en helemaal worden afgestemd op jouw specifieke wensen. Graag leggen we uit wat je met een B2B bestel app kunt, wat de voordelen van zo’n applicatie zijn en hoe we bij beeproger efficiëntie verhogen door slim in te spelen op jouw bedrijfsdoelen.

Wat is een B2B bestel app?

Een B2B bestel app is een applicatie waarin je eenvoudig bestellingen van andere bedrijven aan kunt nemen en/of andersom. Afhankelijk van het ontwerp van de app is deze beschikbaar op verschillende platformen zoals desktop en smartphone. Functionaliteiten zoals het bijhouden van de voorraad of geautomatiseerde betalingen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de applicatie gekoppeld worden aan andere bedrijfssoftware, denk bijvoorbeeld aan inventarisatie software

Voordelen van een B2B bestel app voor jouw organisatie

Samen maken wij een B2B bestel app die past bij de manier waarop jij jouw bedrijf runt. Omdat je direct contact hebt met andere bedrijven verloopt het bestelproces gemakkelijk, overzichtelijk en veilig. Zeker bij het plaatsen of aanbieden van grote orders is een goede B2B bestel app een must have. Door betalingen te automatiseren, heb je daar ook geen omkijken meer naar. Behalve dat een gebruiksvriendelijke B2B bestel app je (interne) bestelproces soepeler laat verlopen, verhoog je ook de gebruikerservaring van je werknemers en klanten. Het mes snijdt dus aan twee kanten! 

Waarom beeproger?

Wil je een B2B bestel app laten maken? Wij helpen je graag. Onze specialisten staan voor je klaar om een applicatie op maat voor je te maken waarin jouw wensen, ideeën en doelstellingen centraal staan. Daarnaast denken we graag met je mee hoe we jouw applicatie op een slimme manier kunnen koppelen of integreren met je bestaande software. Door je verschillende software met elkaar te laten ‘praten’, verhoog je de efficiëntie van je werkproces als geheel en dat levert je veel tijdwinst op.

Meer weten over onze unieke werkwijze? Bekijk dan ook eens onze werkwijze pagina. Hierin leggen we je uit hoe we een project stap voor stap doorlopen.   

Kosten

Maar wat kost een B2B bestel app eigenlijk? Een goede vraag die we graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek voor je beantwoorden. We kunnen met onze ervaring in een eerste gesprek al een goede inschatting van kosten maken. Ook kunnen we voor je in kaart brengen wat een B2B bestel app jou aan voordelen, maar ook aan rendement op kan leveren.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.