Zonder klanten geen business, dat weet jij als geen ander. Voor iedere organisatie is het onderhouden van klantrelaties een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Zeker wanneer je meerdere klanten hebt, is het soms lastig om al je klanten evenveel aandacht te geven en snel te reageren op vragen of problemen. Een CRM-systeem helpt je hierbij. Het is een centraal systeem waar al je klanten (en alle bijbehorende informatie) overzichtelijk opgeslagen staat. Een op maat gemaakt CRM-systeem is de eerste stap naar het optimaliseren van je klantrelaties. Wij van beeproger ontwikkelen CRM-systemen op maat met slimme functionaliteiten die het verschil maken.     

Hieronder vertellen we je alles wat je wilt weten over CRM-systemen, bespreken we wat de voordelen van een CRM zijn voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen om een CRM-systeem op maat te ontwikkelen. 

Wat is een CRM-systeem?

Een CRM-systeem, waarin CRM staat voor ‘customer relationship management’, kun je het beste zien als één centrale locatie waar alle gegevens van je klanten en prospects opgeslagen staan. Per klant staat overzichtelijk alle informatie, denk aan telefoongesprekken, e-mails, vergaderingen en afspraken opgeslagen. Iedereen binnen de organisatie met toegang kan deze centraal opgeslagen informatie inzien.   

Maar een CRM is meer dan een centrale opslag van klantgegevens. Afhankelijk van het type CRM kunnen werknemers bijvoorbeeld met elkaar chatten over klanten of documenten versturen. Ook kan een CRM-systeem geautomatiseerde opdrachten uitvoeren zoals het versturen van e-mails naar klanten. Daarnaast kan een CRM-systeem aan de hand van klantgegevens prognoses en rapportages maken om de effectiviteit van het salesproces te verbeteren.   

Belangrijkste functies 

  • Opslaan en beheren van klantgegevens
  • Monitoren van leads 
  • Automatisch versturen van informatie naar klanten 
  • Uitwisselen van gegevens en informatie tussen werknemers 
  • Maken prognoses en rapportages 

3 voordelen van een CRM-systeem voor jouw organisatie

1. Optimaliseren van klantrelaties

Je moet je klant kennen: dit klinkt misschien logisch, maar zeker voor organisaties met veel klanten is het eenvoudig om ze uit het oog te verliezen. In één systeem waarin alle informatie overzichtelijk vermeld staat en waarin alle communicatie tussen jou en je klant terug te lezen is, weet je precies wie je klant is, wat je klant doet en wat zijn wensen zijn. De klant voelt zich serieus genomen en je relatie groeit. 

2. Upsell 

Doordat je alle gegevens van je klanten overzichtelijk in kunt zien en weet wat de behoeften zijn, kun je hier slim op inspelen. Bijvoorbeeld door aanvullende diensten of producten aan te bieden. 

3. Efficiënter communiceren 

Een CRM-systeem maakt efficiënte communicatie mogelijk. Je stuurt je klant eenvoudig geautomatiseerde berichten of plant met een druk op de knop een meeting in. Ook medewerkers onderling kunnen, bijvoorbeeld via de chatfunctie, snel en eenvoudig informatie uitwisselen.  

Waarom beeproger?

Wij van beeproger helpen je graag bij het ontwikkelen van een CRM-systeem op maat. Wij geloven dat onze samenwerking succesvol wordt om de onderstaande twee hoofdredenen: 

1. CRM-systeem op maat

Wij vinden dat iedere organisatie een CRM-systeem op maat verdient. Elke organisatie is namelijk uniek en heeft zijn eigen wensen en doelstellingen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van CRM systemen die qua functionaliteiten, gebruiksgemak en look en feel, precies aansluiten bij jouw organisatie en klantenbestand. Dit doen we door in de huid van je organisatie te kruipen en goed naar je te luisteren. 

2. Software koppelen

Moet je CRM-systeem gekoppeld worden aan andere bedrijfssoftware? Geen probleem! Wij zijn specialisten in het op een slimme manier koppelen van software voor organisaties. Zo kunnen we onder andere marketing software of een urenregistratie app koppelen aan een CRM-systeem. 

Werkwijze

Bij het ontwikkelen van een CRM-systeem, werken we altijd volgens een vaste werkwijze. Hieronder lopen we in het kort de 4 stappen van ons ontwikkeltraject door. Meer weten? Bekijk dan ook eens onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase bespreken we samen met jou aan welke functionaliteiten en eisen je CRM-systeem moet voldoen. We denken hierin graag met je mee en delen onze ervaringen en expertise. Als we een goed beeld hebben van het te bouwen CRM systeem, gaan we dit vervolgens vertalen naar een interactiemodel. Dat kun je het beste zien als een klikbare bouwtekening van jouw toekomstige software. 

2. Voorstel

Aan de hand van het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe jouw CRM-systeem eruit komt te zien en welke functionaliteiten we toe gaan voegen. 

3. Bouwen van het CRM-systeem

Wanneer er een akkoord is, gaan we bouwen. Ons speciaal voor jou geselecteerd team van specialisten gaat aan de slag. We werken altijd in de vorm van sprints met na elke sprint een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een CRM-systeem op maat. 

4. Onderhouden

Je CRM-systeem is klaar. Elke applicatie of software heeft na verloop van tijd updates en onderhoud nodig, zo ook een CRM-systeem. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Kosten CRM-systeem laten maken

Een CRM-systeem is bij uitstek een hulpmiddel om meer rendement uit je bestaande en nieuwe klanten te halen. Het is een investering die zich vaak snel terugbetaalt. Wat de precieze kosten zijn voor een nieuw CRM-systeem hangt af van de omvang van het project en de gewenste functionaliteiten – daar is geen vast prijskaartje aan te hangen.    

Kunnen we dan niets zeggen over de kosten? Gelukkig wel, tijdens een eerste kennismakingsgesprek kunnen we aan de hand van jouw wensen en ideeën al een goede inschatting van de kosten maken. Ook brengen we graag voor je in kaart wat de voordelen zijn en wat het te verwachten rendement van jouw CRM-systeem is.    

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.