Als er één branche is waar een goede en strakke planning van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering, dan in dat de transportsector. Zeker voor de grotere transportbedrijven die op dagelijkse basis producten van A naar B vervoeren, is het belangrijk dat het leveringsproces zo efficiënt mogelijk verloopt. Een belangrijk onderdeel van de planning is het inzichtelijk krijgen welke laad- en lospunten (ook wel docks genoemd) beschikbaar zijn voor levering. Je wilt namelijk voorkomen dat een levering vertraagd wordt, omdat een vrachtwagen moet wachten tot een beschikbare dock vrij is. beeproger ontwikkelt docking software op maat waarin alle beschikbare laad- en lospunten weergegeven worden – overzichtelijk én tijdbesparend.  

Op deze pagina leggen we je graag uit wat docking software precies is, wat het doet en wat de voordelen van zo’n app zijn voor jouw organisatie. 

Wat is docking software?

Docking software geeft een overzicht van alle beschikbare laad- en lospunten voor een transportbedrijf. Zo kan in een 3D-model weergegeven worden waar alle beschikbare dockingpunten zijn, maar ook op welke punten nog een levering gepland staat. De vervoerder weet zo precies wanneer een levering gedaan kan worden. En een planner kan de regie houden en slim aansturen op eventuele wijzigingen in de planning. Door de docking software te integreren met bijvoorbeeld een planningsapplicatie heb je één overzichtelijk systeem waarin je een zeer functionele planning maakt. 

Voordelen van docking software voor jouw organisatie

Het inplannen van verschillende leveringen is altijd een puzzel. Dit geldt zeker voor grotere transportbedrijven met meerdere vrachtwagens op de weg. Behalve het maken van een strakke planning op langere termijn, is het minstens net zo belangrijk om op korte termijn te kunnen inspelen op veranderingen: een vervoerder staat onderweg in de file, met pech langs de weg of het laden en lossen duurt langer dan gepland. Met onze docking software krijg je een realtime overzicht van alle beschikbare en bezette docking stations. Zo voorkom je dat vervoerders onnodig stil komen te staan. Want zeker binnen de transport levert tijdwinst je simpelweg rendement op. 

Waarom beeproger?

Wil jij docking software op maat laten maken? Wij helpen je graag. Je kiest voor beeproger wanneer je op zoek bent naar een partij die met je meedenkt en beschikt over kennis van jouw branche. Door onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen van software, ook binnen de transportsector, weten we precies waar jouw uitdagingen liggen. Daarnaast zijn we specialisten in het vinden van manieren om de systemen die je gebruikt op slimme wijze aan elkaar te koppelen. Alles zodat jij jouw transportplanning zo winstgevend mogelijk inricht. 

Meer weten over onze unieke werkwijze? Bekijk dan ook eens onze werkwijze pagina. Hierin leggen we je uit hoe we een project stap voor stap doorlopen.   

Kosten

Maar wat kost het ontwikkelen van docking software eigenlijk? Een goede vraag die we graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek voor je beantwoorden. We kunnen met onze ervaring in een eerste gesprek al een goede inschatting van kosten maken. Ook kunnen we voor je in kaart brengen wat docking software jou aan voordelen, tijdwinst en rendement op kan leveren. Iets wat zeker niet vergeten mag worden.

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.