Ondanks dat marketing begint bij goede en creatieve ideeën is de juiste uitvoering ervan minstens net zo belangrijk. Een doelgroep moet bepaald worden, de content geschreven, social media posts klaargezet en verkregen leads gemonitord. Een marketeer moet veel ballen in de lucht houden. Goede, op maat gemaakte, marketing software zorgt ervoor dat je al deze processen op een overzichtelijke manier stroomlijnt. Wij van beeproger zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van marketing software – zowel voor je eigen marketing als die van je klanten.           

Hieronder leggen we je uit wat marketing software precies is, wat de voordelen zijn van deze software voor jouw organisatie (of die van je klanten) en hoe we je kunnen helpen met het ontwikkelen van marketing software op maat.  

Wat is marketing software?

Marketing software is software die gebruikt wordt om de marketing van organisaties te optimaliseren, beheren en automatiseren. Zo kan de software bijvoorbeeld automatisch klaargezette posts plaatsen of geautomatiseerde mails versturen. Daarnaast kan marketing software het succes van een campagne meten door belangrijke data zoals websitebezoek en verkregen leads aan elkaar te koppelen. 

Belangrijkste functies 

  • Campagnes opzetten en beheren
  • Automatiseren van taken 
  • Monitoren van leads en rapportage 

3 voordelen van marketing software voor jouw organisatie

1. Handmatige taken automatiseren 

Taken zoals het plaatsen van posts of het versturen van e-mails nemen veel tijd in beslag wanneer je dit handmatig moet doen. Met de juiste marketing software kun je dit automatisch laten doen op een door jou gepland moment. 

2. Beter monitoren van resultaten 

Naast het automatiseren van taken geeft goede (op maat gemaakte) marketing software je ook de mogelijkheid om de resultaten van campagnes te meten. De verkregen data, zoals: websitebezoek, CTR, bounce rate en conversies kunnen verwerkt worden in overzichtelijke tabellen of grafieken. Zo kun je niet alleen het effect van je inspanningen overzichtelijk monitoren, het geeft je ook de mogelijkheid om de campagnes te finetunen en te optimaliseren voor nog betere resultaten. 

3. Betere resultaten  

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bedrijven die marketing software gebruiken betere resultaten behalen dan bedrijven die deze software niet gebruiken. De juiste marketing software zorgt dus niet alleen voor een gebruiksvriendelijk werkproces, maar ook voor hoger rendement. 

Waarom beeproger?

Waarom wil je beeproger als partner voor het laten maken van marketing software? Er zijn twee hoofdredenen waarom wij geloven dat onze samenwerking een succes wordt. We lichten ze hieronder toe: 

1. Marketing software op maat

Iedere marketingafdeling heeft zijn eigen marketingkanalen en -doelstellingen. Door marketing software op maat te laten maken, kunnen we de software precies zo inrichten als je wilt en met alle functionaliteiten die voor jou handig zijn. Op deze manier beschik je over een overzichtelijk dashboard op maat waar je jouw acties in uitzet en de resultaten van je verschillende campagnes in terugziet.  

2. Software koppelen

Moet je marketing software gekoppeld worden aan andere webapplicaties of mobiele apps? Geen probleem! Wij zijn specialisten in het op een slimme manier koppelen van software voor organisaties. 

Werkwijze

Bij het laten ontwikkelen van marketing software werken we altijd volgens een vaste werkwijze: hieronder kort toegelicht in 4 stappen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

In deze eerste fase gaan we met je in gesprek en bespreken we aan welke eisen de marketing software moet voldoen en welke functionaliteiten jij er graag in terugziet. We denken hierin graag met je mee. Vervolgens vertalen we dit naar een interactiemodel. Dat kun je het beste zien als een klikbare bouwtekening van jouw toekomstige software. 

2. Voorstel

Aan de hand van het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe jouw software eruit komt te zien en aan welke functionaliteiten het moet voldoen. 

3. Bouwen van de app

Wanneer er een akkoord is, gaan we bouwen. Een team van specialisten gaat aan de slag. We werken in de vorm van sprints met na elke fase een feedbackronde. Stap voor stap komen we zo tot een zeer compleet en gebruiksvriendelijk eindproduct. 

4. Onderhouden

Je sofware is klaar! Elk softwarepakket heeft, zo ook die van ons, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Kosten marketing software laten maken

Binnen de marketing draait het om rendement: van elke euro die je investeert, wil je er uiteindelijk twee terugzien. Voor onze marketing software geldt dat niet anders. De investering die je doet in nieuwe software moet zich terugbetalen. We leggen je graag uit hoe onze software zorgt voor een efficiënter werkproces, scherpere rapportages en hoe dit uiteindelijk leidt tot betere bedrijfsresultaten. Tijdens zo’n eerste gesprek kunnen we aan de hand van je wensen en ideeën ook al een goede inschatting van de kosten maken.  

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek. Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.