Terwijl we binnen het kantoor steeds meer processen automatiseren, merken we dat veel medewerkers van de buitendienst, denk aan monteurs, installateurs of mensen in de bouw, nog (te) vaak werken met papieren werkbonnen. Het invullen van werkbonnen, maar ook zeker het verwerken ervan, neemt veel tijd in beslag. Kan dat handiger en efficiënter? Zeker! Wij van beeproger helpen je graag met het ontwikkelen van een werkbon app die niet alleen het werk van je buitendienstmedewerker gemakkelijker maakt, maar ook voor leidinggevenden tal van voordelen biedt. Omdat ieder bedrijf anders is, vinden we graag samen met jou een oplossing op maat. 

Hieronder leggen we uit wat een werkbon app precies is, wat de voordelen zijn van zo’n app voor jouw organisatie en hoe beeproger je kan helpen om een werkbon app op maat te ontwikkelen. 

Wat is een werkbon app?

Werkbon apps bestaan in veel vormen en maten. In veel gevallen is er een overzicht waarin de medewerker van de buitendienst zijn taken inziet en af kan tekenen welke taken voltooid zijn. Ook kan een medewerker bijvoorbeeld aangeven welke materialen er gebruikt zijn voor een bepaalde klus of foto’s toevoegen van de werkzaamheden. Het overzicht van alle werkzaamheden kan ter controle verstuurd worden naar een leidinggevende. Vooral organisaties in de bouw, infra, en installatie sector maken nog vaak gebruik van werkbonnen.

Belangrijkste functies 

  • Een overzicht van de openstaande en voltooide werkzaamheden 
  • Het registreren van de gewerkte uren per taak
  • Het toevoegen van extra informatie zoals materialen of foto’s 

3 voordelen van een werkbon app voor jouw organisatie

1. Tijdsbesparing 

Een op maat gemaakte werkbon app bespaart je tijd, dat is een ding dat zeker is. De werknemer van de buitendienst kan eenvoudig zijn werkzaamheden in de app zetten en versturen: geen gedoe met losse bonnen en een chaotische administratie. 

2. Alle data veilig en overzichtelijk opgeslagen 

Behalve de voordelen op korte termijn, het gemakkelijk verwerken van werkbonnen, heeft een werkbon app op lange termijn ook veel voordelen. Alle data staat veilig opgeslagen en wanneer er op een later moment iets teruggezocht moet worden, kan dat eenvoudig. 

3. De koppeling maken met andere software 

Een werkbon app op maat geeft je de mogelijkheid om je verkregen data op een handige manier aan andere software te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan facturatie- of planningssoftware. De gemaakte uren worden dan bijvoorbeeld automatisch aan een klant gefactureerd of nieuwe werkbonnen worden ingeschoten in de agenda van je buitendienst medewerker. 

Waarom beeproger?

Waarom wil je beeproger als partner voor het laten maken van een werkbon app? Er zijn twee hoofdredenen waarom wij geloven dat onze samenwerking een succes wordt. We lichten ze kort voor je toe.  

1. Maatwerk software

Wij hebben de expertise in huis om jouw wensen te vertalen naar een eindproduct op maat. Je wens staat voorop, de techniek volgt daarna vanzelf. Verwacht trouwens niet dat we al je wensen klakkeloos overnemen: we denken graag kritisch met je mee of de door jou gekozen wensen aansluiten bij je doelstellingen op lange termijn. Mede doordat wij al veel ervaring hebben met het ontwikkelen van software voor de sectoren in de bouw, infra, gww en installatie, kunnen wij goed meedenken in het digitaliseren van jouw organisatie.

2. Software koppelen

Wij zijn specialisten in het op een slimme manier koppelen van software voor organisaties. In het geval van een werkbon app denken we daarom graag met je mee hoe we de app bijvoorbeeld kunnen koppelen aan je facturatie- of planningssoftware – alles om processen zo efficiënt mogelijk in te richten!  

Werkwijze

Tijdens het laten ontwikkelen van een werkbon app werken we altijd volgens een vaste werkwijze: hieronder toegelicht in 4 stappen. Meer informatie over onze werkwijze vind je op onze werkwijze pagina.

1. Inventarisatie

De eerste fase wordt ook wel de inventarisatiefase of sprint 0 genoemd. In deze fase, die vaak zo’n 2 tot 4 weken duurt, nemen we je wensen en doelstellingen door. Dit vertalen we vervolgens naar een interactiemodel van jouw werkbon app. Dat kun je het beste zien als een klikbare bouwtekening van jouw applicatie-idee.

2. Voorstel

Aan de hand van de uitgebreide inventarisatie en het interactiemodel maken we een voorstel. Daarin beschrijven we uitgebreid hoe je werkbon app eruit komt te zien en aan welke functionaliteiten de applicatie moet voldoen.

3. Bouwen

Wanneer er een akkoord is, gaan we bouwen. Een toegewijd team van ontwikkelaars en een projectmanager gaan aan de slag om je werkbon app te bouwen. We werken altijd in de vorm van sprints met na elke fase een feedbackronde. Zo werken we stap voor stap toe naar een eindproduct op maat.

4. Onderhouden

Jouw werkbon app is klaar! Na de lancering krijg je standaard drie maanden garantie op de applicatie. Elke werkbon app heeft, zo ook die van ons, onderhoud nodig. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een Service, Onderhoud & Support pakket.

Kosten werkbon app laten maken

Omdat het laten ontwikkelen van een werkbon app maatwerk is, bestaat er geen vaste prijs voor dit product. De investering hangt namelijk voor een groot deel af van je wensen, doelstellingen en eventueel aan welke andere software je de applicatie wilt koppelen.

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de kosten? Gelukkig wel! We kunnen met onze ervaring al tijdens een eerste kennismaking een goede inschatting van de kosten maken. Na de inventarisatiefase kunnen we zelfs een specifieke offerte opstellen.  

Interessant?

Benieuwd naar de mogelijkheden, gelijk aan de slag, of gewoon een bakje koffie drinken en elkaar leren kennen? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter, of bel of mail ons gerust.