Elk project is uniek, ook dat van jou. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een mobiele applicatie, het koppelen van software of het bouwen van een progressive web app: om jouw wensen goed te vertalen, moet maatwerk geleverd worden. Ondanks dat elk project anders is, hebben we toch een werkwijze ontwikkeld die op elke uitdaging van toepassing is. Deze vaste werkwijze is flexibel genoeg om al jouw doelstellingen tot leven te laten komen, maar geeft ons daarnaast voldoende structuur bij het ontwikkelen van jouw product. Zo weten niet alleen wij, maar ook jij als klant, precies waar we in het proces staan en wat er moet gebeuren. 

Hieronder lichten we onze werkwijze toe in 3 fases. Daarnaast vind je onderaan de pagina een video, waarin we je stap voor stap meenemen in onze werkwijze.     

1. Inventarisatie (Sprint 0)

1. Inventarisatie (Sprint 0)

Deze eerste fase wordt ook wel sprint 0 genoemd. In deze fase gaan we jouw idee, probleem of uitdaging vertalen naar een softwareconcept. We gaan altijd eerst uitvoerig met je in gesprek. We willen tot in detail weten wat jouw wensen en doelstellingen zijn en we bespreken samen aan welke functionaliteiten de software of applicatie moet voldoen. Deze fase duurt gemiddeld zo’n 4 weken en bestaat meestal uit 4 bijeenkomsten van elk een dagdeel. Aan de hand van de verkregen input bepalen we welk softwareproduct het beste past bij jouw doelstellingen. Dit vertalen we vervolgens naar een eerste opzet van de user stories – korte beschrijvingen van wat de app moet kunnen.

2. Projectfase

2. Projectfase

In de projectfase gaan we de user stories omzetten naar een Minimum Viable Product, in het kort een MVP genoemd. We ontwikkelen deze MVP in sprints. Dit zijn korte periodes waarin we op een systematische wijze de applicatie of de software steeds verder ontwikkelen. Onze sprints bestaan altijd uit dezelfde fases. De eerste fase is de ontwikkelfase waarin we 2 weken gaan bouwen aan de software of app. Daarna volgt er een testfase waarin we samen met jou gaan testen of alles goed werkt en waar verbeterpunten zitten. Nadat we alle feedback verwerkt hebben, gaan we weer terug naar de ontwikkelfase om een nieuwe functie te bouwen. Dit proces herhaalt zich tot alle functionaliteiten klaar zijn en je product klaar is voor gebruik. Gedurende het gehele proces hebben we nauw contact met elkaar, zo kunnen we snel schakelen en bijsturen wanneer nodig.

 

3. Doorontwikkelingfase

3. Doorontwikkelingfase

Wanneer de MVP af is, oftewel de eerste versie van het product is klaar voor gebruik, komen we in de laatste fase: de (door)ontwikkelfase. In deze fase winnen we feedback van gebruikers in om slimme verbeteringen aan te brengen of handige functionaliteiten toe te voegen. Voor de doorontwikkeling van jouw product spreken we altijd een vast aantal uren per week af. Daarnaast plannen we regelmatig een meeting met je in om waardevolle feedback te verzamelen. Op deze manier werken we samen toe naar een zeer compleet en gebruiksvriendelijk eindproduct.

4. Service, Onderhoud en Support

4. Service, Onderhoud en Support

Wanneer je software klaar is, betekent dit niet dat deze geen updates meer nodig heeft. Juist om je applicatie veilig en up-to-date te houden, is het belangrijk om met regelmaat updates uit te voeren. Om dit voor onze klanten zo toegankelijk mogelijk te maken, bieden we ze een Service, Onderhoud en Support (SOS) contract aan. Met dit contract voeren wij updates uit en lossen we eventuele issues op.

Lees meer over SOS

Goed om te weten

Als we het interactiemodel omzetten naar een MVP weten we hoeveel tijd het ons gaat kosten en met welk budget je rekening moet houden. Waarschijnlijk ben je als ondernemer niet alleen benieuwd naar de kosten van jouw product, maar ook wat het je als organisatie oplevert. Hier gaan we graag samen met je over in gesprek. Transparantie en eerlijkheid staan hierin voor ons altijd voorop.

 

Onze werkwijze uitgelegd in minder dan 5 minuten