Case: Beheeromgeving voor virtuele servers van SoHosted

Voor SoHosted bouwden we een beheeromgeving waarmee hun klanten zelf kunnen aangeven hoeveel rekenkracht en opslagruimte ze nodig hebben. Dat scheelt SoHosted tijd, omdat ze minder aandacht hoeven te besteden aan service aanvragen. Bovendien levert het blije klanten op, omdat de klant alles eenvoudig zelf kan regelen.

SoHosted Cloud is specialist op het gebied van cloudhosting. Ze bieden IT-infrastructuuroplossingen aan voor bedrijven van allerlei groottes. Hun ambitie is om met de beste hardware, de beste service en een eerlijke prijs de grootste aanbieder van clouddiensten in Europa te worden.

Een van de producten die ze veel verkopen, is de virtual private server (VPS). Er is namelijk steeds meer behoefte aan een hostingoplossing waarbij klanten zelf bepalen hoeveel rekenkracht en opslagruimte ze nodig hebben, in een omgeving die ze zelf kunnen beheren.

We praten met Iwan Post, marketeer bij SoHosted Cloud, en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe beheeromgeving die we voor ze bouwen.

1
het probleem

Bij SoHosted Cloud zien ze het gebruik van VPS’en sterk toenemen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen: razendsnelle servers met een uptime van minstens 99.999%, die prima onderhouden worden, zonder dat je hoeft te investeren in dure hardware en IT-personeel. Toch waren er ook nadelen. Klanten hadden namelijk weinig mogelijkheden om hun eigen VPS te beheren, dus kwamen er veel onnodige tickets binnen.

Iwan vertelt: “De vraag naar onze producten neemt al jarenlang toe. We zijn alleen erg veel tijd kwijt aan het regelen van zaken die een klant het liefste zelf zou doen. Dat is niet alleen vervelend voor onze klanten, die af en toe even op ons moeten wachten, maar ook voor ons. Hoe meer tijd we kwijt zijn aan deze zaken, hoe minder tijd we namelijk hebben om onze dienstverlening verder te verbeteren.”

Hoog tijd voor een moderne oplossing, zodat SoHosted Cloud helemaal klaar is om verder te groeien.

Probleem Case: Beheeromgeving voor virtuele servers van SoHosted

2
de oplossing

De mannen van SoHosted Cloud vroegen eens rond in hun netwerk, en kwamen zo al snel bij beeproger uit.

“Eigenlijk waren we er in het 1e gesprek al van overtuigd dat we met beeproger in zee moesten gaan. Niet alleen konden we al onze eisen bij ze kwijt, maar er werd ook echt goed met ons meegedacht.
We wisten precies wat we nodig hadden, maar om dat te vertalen naar een werkende portal hadden we de expertise van beeproger nodig. We hebben samen een projectplan opgesteld, en daarna gingen we aan de slag.”

Het was voor SoHosted Cloud dus vooral belangrijk dat klanten met een VPS veel meer vrijheid kregen, in een omgeving die voldoet aan alle moderne eisen. Eigenlijk moet een klant zijn VPS volledig zelf kunnen beheren, zodat ze niet afhankelijk zijn van de snelheid en beschikbaarheid van de klantenservice.

De beheeromgeving bouwden we uiteraard in Laravel. Met behulp van Queue Workers wordt op aanvraag van de klant een VPS aangemaakt. Echo (socket.io) geeft realtime updates over het aanmaakproces van een VPS. Vervolgens bouwden we communicatie met lokale scripts richting de serverconfiguratie, waarmee de klant de server onder andere op geheugen, processoren en harde schijf formaat kan aanpassen. Ook bouwden we een koppeling met Exact Online voor de facturatie.

Resultaat Case: Beheeromgeving voor virtuele servers van SoHosted

3
het resultaat

“De eerste livegang is nu gepland, en we zijn erg tevreden! Het was fijn dat er regelmatig een ontwikkelaar van beeproger bij ons op kantoor zat, zodat we snel konden schakelen en makkelijk konden testen. We zijn nu gebruikersfeedback aan het verzamelen, zodat we de laatste puntjes op de i kunnen zetten. Daarna is het een kwestie van doorontwikkelen, omdat we meer producten en mogelijkheden willen aanbieden. We zijn blij met onze keuze voor beeproger, en hebben er het volste vertrouwen in dat onze nieuwe beheeromgeving doet wat we ervan verwachten!”

Resultaat Case: Beheeromgeving voor virtuele servers van SoHosted