fbpx

Case: een koppeling tussen Nmbrs® en een planningstool voor PMT

PMT is specialist op het gebied van luchtvaartbeveiliging. Ze houden zich onder andere bezig met het bewaken van vliegtuigen, het controleren van vracht en geven advies op het gebied van veiligheid van luchtvracht. Salariszaken introduceerde Nmbrs®, en met een slimme koppeling van beeproger is hun salarisadministratie nu eenvoudiger dan ooit.

 

 

1
het probleem

Tot eind 2018 besteedde PMT de salarisadministratie uit. Helaas was de kwaliteit ronduit slecht, dus zochten ze een andere oplossing. Tessa van Hulst van PMT vertelt: “Er werden ontzettend veel fouten gemaakt in onze salarisadministratie, dus dat moest anders. We hebben besloten het zelf weer op te pakken. Daarbij hebben we hulp gezocht van Salariszaken. Voor ons was het belangrijk dat we onze planningstool konden blijven gebruiken.”

Ze kenden Sander Zijlstra van Salariszaken nog. Sander: “Met Nmbrs® wisten we de salarisadministratie al snel op orde te krijgen. Helaas was er geen koppeling tussen Nmbrs® en de planningstool, waardoor er ontzettend veel handmatig werk verricht werd. Dit is niet alleen foutgevoelig, maar ook ontzettend arbeidsintensief. Dat kon beter, dachten we.”

 

Probleem Case: een koppeling tussen Nmbrs® en een planningstool voor PMT

2
de oplossing

Sander kwam bij ons terecht. Samen met Tessa hebben we bepaald wat er moest gebeuren. Het koppelen van bestaande software is een van onze specialiteiten, dus we hadden al vrij snel duidelijk wat we wilden doen. Door de planningstool met Nmbrs® te koppelen, hoeven ze bij PMT niet meer met oneindige Excel-lijsten aan de slag. Het leek ons een heel stuk handiger dat het bestand vanuit de planningstool rechtstreeks in Nmbrs® geïmporteerd kon worden, dus dat hebben we gebouwd.

Tessa: “De samenwerking verliep vanaf het eerste moment heel soepel. We zagen zelf ook wel in dat het werken met al die Excel-bestanden niet ideaal was, maar hadden zelf niet direct aan zo’n koppeling gedacht. Gelukkig deed Sander dat wel.”

 

Resultaat Case: een koppeling tussen Nmbrs® en een planningstool voor PMT

3
het resultaat

Na meerdere goed verlopen tests, was de koppeling uiteindelijk binnen 2 weken opgeleverd.  Het resultaat ziet er goed uit, geven Tessa en Sander aan. Sander: “Vanuit PMT kreeg ik te horen dat de hele afhandeling een stuk sneller is verlopen dan vorig jaar. En dat terwijl ze nu pas voor het eerst met het nieuwe systeem werken, dus daar valt nog genoeg winst te behalen.”

Tessa vult aan: “Alles ziet er inderdaad goed uit. Nu we onze eigen salarisadministratie weer doen, vonden we het ook belangrijk dat we goede ondersteuning hadden. In de nieuwe situatie kan Salariszaken eenvoudig meekijken met onze processen, en ons ondersteunen als dat nodig is. We zijn erg tevreden met het resultaat!”

Resultaat Case: een koppeling tussen Nmbrs® en een planningstool voor PMT