fbpx

Case: eindelijk een goede koppeling voor Quooker

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bestaat Quooker al ruim 30 jaar. Wat begon in een kelder in Rotterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat in 10 landen actief is. Quooker is bekend om zijn kokendwaterkranen, maar heeft ook een systeem waar gefilterd en bruisend water uitkomt. Ze hadden wat problemen met een verouderde koppeling tussen hun HR-pakket en Active Directory, dus heeft beeproger die koppeling opnieuw ontwikkeld! 

1
het probleem

Jesse van Hofwegen, business analist bij Quooker, vertelt over het probleem: “We gebruiken NMBRS als HR- en payrollsoftware. Met dat systeem regelen we onder andere de loonstroken en verlofaanvragen. Vanuit NMBRS versturen we informatie naar Active Directory, bijvoorbeeld om e-mailadressen aan te maken voor onze medewerkers. Helaas ging daar regelmatig wat fout, waardoor er verkeerde e-mailadressen werden aangemaakt. We moesten dan steeds contact opnemen met de helpdesk om dat te fiksen, wat erg veel tijd kostte.” Omdat ze geen toegang meer hadden tot de oorspronkelijke code van de koppeling, moest hij helemaal opnieuw opgebouwd worden.

De verkeerde e-mailadressen waren niet het enige probleem: “Ons smoelenboek zou ook automatisch gevuld moeten worden vanuit de koppeling tussen NMBRS en Active Directory, maar dat ging ook vaak mis”.

“NMBRS heeft ons in contact gebracht met beeproger”, vertelt Jesse. “Na een eerste gesprek met John wisten we direct dat het wel goed zou komen.”

Probleem Case: eindelijk een goede koppeling voor Quooker

2
de oplossing

Het enige wat Quooker nodig had, was een koppeling die wél werkte. Dat leek in het begin relatief eenvoudig, maar bleek uiteindelijk toch wat ingewikkelder. “Wat niet hielp, is dat er aan beide kanten wisselingen waren in de mensen die erbij betrokken waren. Gelukkig had beeproger een geweldige projectmanager die dit allemaal in goede banen leidde.”

Ook was het nog even een uitdaging om de benodigde Linux-server aan de praat te krijgen, maar dat hebben we opgelost door 2 dagen op locatie alles in orde te maken.

“De koppeling is helemaal opnieuw opgebouwd, omdat er geen originele code beschikbaar was. We wilden niet alleen dat alle gegevens goed doorkwamen van NMBRS naar AD, maar de foto’s naar het smoelenboek uploaden moest ook makkelijker worden.

Resultaat Case: eindelijk een goede koppeling voor Quooker

3
het resultaat

Voor het uploaden van de foto’s naar het smoelenboek hebben we een simpele portal gemaakt, zodat dat met een paar muisklikken geregeld is. Simpel, maar doeltreffend.

“Het is erg fijn dat er zo’n goede projectmanager is, zodat je altijd weet waar je terechtkunt met vragen. Het gaat niet om de standaard dingen, dus ik snap ook wel dat alles niet even makkelijk is. Maar dat we nu niet voor elk e-mailadres bij onze helpdesk moeten zijn, is pure winst. Net als het bijna volledig gevulde smoelenboek!”

Resultaat Case: eindelijk een goede koppeling voor Quooker